Συνάντηση Οικονόμου με τον Υφυπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας

Must Read

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Stephan Mayer και συζήτησαν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος σχετικά με πολιτικές για την ασφάλεια, με έμφαση στο πεδίο του ελέγχου των συνόρων για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης.

Τονίστηκε μάλιστα η σημαντική συμβολή, τόσο του θεσμού των αστυνομικών συνδέσμων, όσο και συνολικά του Οργανισμού Frontex στην αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης, η οποία, όπως επισημάνθηκε, συνδέεται άμεσα με την ασφάλεια και το οργανωμένο έγκλημα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε η γερμανική πλευρά αναφορικά με την πρόσληψη στην Ελληνική Αστυνομία 1.500 Ειδικών Φρουρών καθώς επίσης και 400 συνοριοφυλάκων για την περιοχή του Έβρου και άλλων 800 για τα νησιά.

Ο Γερμανός Υφυπουργός εξήρε την προσπάθεια που καταβάλουν οι ελληνικές Αρχές και δήλωσε ότι η γερμανική πλευρά προτίθεται να ενισχύσει το πλαίσιο της υφιστάμενης συνεργασίας, παρέχοντας εξειδικευμένη εκπαίδευση, τεχνογνωσία και τεχνική υποστήριξη με εξοπλισμό και μέσα.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αφού ευχαρίστησε τον Γερμανό ομόλογό του, δήλωσε ότι το πολύ καλό επίπεδό συναντίληψης των δύο πλευρών αποτελεί τη βάση για περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της συνεργασίας, για την αντιμετώπιση του ζητήματος της παράνομης μετανάστευσης που απασχολεί συνολικά την ευρωπαϊκή κοινωνία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This