Κυριάκος: Σήμερα Μαδρίτη, αύριο (πρό)γευμα» με Τραμπ στο Λονδίνο και το κυρίως πιάτο τον Γενάρη στις ΗΠΑ

Must Read

Στη Μαδρίτη βρίσκεται από χθες το βράδυ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου σήμερα θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή. Θα μιλήσεις στις 11.30 το πρωί και θα αναφερθεί στα μέτρα που προωθεί η χώρα μας για το κλίμα.

Στις 19.30  ο πρωθυπουργός θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο Βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε, ενώ αύριο και μεθαύριο (3 και 4 Δεκεμβρίου) θα βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου θα λάβει μέρος στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας.

Εκεί, μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να παρακαθίσει σε γεύμα με τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η 7η Ιανουαρίου είναι μία από τις πιθανές ημερομηνίες που συζητούνται ήδη για συνάντηση των δύο ανδρών στην Ουάσινγκτον.

Σε χαμηλούς τόνους το Συνέδριο

Σε ενωτικό κλίμα, χωρίς εκπλήξεις και σε χαμηλούς τόνους, ολοκληρώθηκαν χθες το μεσημέρι στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Λίγους μήνες μετά την εκλογική νίκη του κόμματός του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αναμενόταν, βγήκε ενισχυμένος από τη διαδικασία, χωρίς αμφισβητήσεις και κριτικές, παίρνοντας ουσιαστικά την έγκριση των συνέδρων να προχωρήσει στην υλοποίηση του κυβερνητικού του έργου.

Ήταν μια περισσότερο διεκπεραιωτική διαδικασία ενός συνεδρίου που έπρεπε να γίνει -βάσει του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας- και με νωπές ακόμα τις δάφνες από την 7η Ιουλίου, όταν το 40% του ελληνικού λαού εμπιστεύτηκε τη «γαλάζια» παράταξη, οπότε κάθε εσωκομματική «παραφωνία» θα αποτελούσε έκπληξη πρώτου μεγέθους.

Δείτε επίσης: «Χριστουγεννιάτικο δώρο» σε 200.000 νοικοκυριά ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης: «Να πάρει θέση το ΝΑΤΟ για την Τουρκία (video)

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της κυβερνώσας παράταξης φρόντισε να «τραβήξει το αυτί» σε κάποιους υπουργούς του για τη στάση και συμπεριφορά τους, ενώ, κατά το κλείσιμο των εργασιών, επεφύλασσε τρεις ειδήσεις: το κοινωνικό μέρισμα πριν από τα Χριστούγεννα στους πιο αδυνάμους από τους μακροχρόνια ανέργους, στις πολύτεκνες οικογένειες και τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑμεΑ, την παρέμβασή του στη σύνοδο του ΝΑΤΟ το επόμενο διήμερο για τις τουρκικές προκλήσεις, καθώς και την κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει την ανακοίνωση, την οργάνωση και την κατανομή των διαδηλώσεων, «με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα της συνάθροισης, αλλά με βάση τον όγκο της και την επιβάρυνση που προκαλεί η διαμαρτυρία μερικών δεκάδων στη ζωή εκατομμυρίων.

Γιατί αυτό σημαίνει, επιτέλους, να είσαι με τους πολλούς και όχι με τους λίγους! Η κανονικότητα -και η λέξη προέρχεται από τον ”κανόνα”- θα έλθει και στους δρόμους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο συνέδριο δεν υπήρξε ψηφοφορία για την ανάδειξη νέων κομματικών οργάνων, ενώ σε ήπιους τόνους κινήθηκαν γενικώς και οι τοποθετήσεις των υπουργών και των κορυφαίων στελεχών.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This