Για το σκάνδαλο «διαρροής» email προς τη «γαλάζια» ευρωβουλεύτρια Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, τοποθετήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ολομέλειας προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, κάνοντας λόγο για τους -νόμιμους- τρόπους χρήσης προσωπικών στοιχείων και επικοινωνίας των πολιτικών και υποψήφιων σε εκλογές με ψηφοφόρους.
Ειδικότερα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN «Τώρα μαζί», ο κ. Βερβεσός επισήμανε πως «το ζήτημα της πολιτικής επικοινωνίας λύθηκε μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου της Αρχής Προστασίας, με την οποία διευκρινίζεται πως κάποιος μπορεί να στείλει μόνο από τρεις πηγές: είτε να είναι από προσωπική του επικοινωνία με τους ψηφοφόρους του, είτε να είναι από το κόμμα του, είτε να είναι στους φίλους του στο Facebook» και ξεκαθάρισε ότι «κανένας άλλος τρόπος επικοινωνίας δεν επιτρέπεται».
Όταν ο βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης του έθεσε το ερώτημα «αν πάρεις τη λίστα από το κόμμα είσαι νομικά καλυμμένος δηλαδή;», θέλοντας, ενδεχομένως, να «διερευνήσει» όλα τα ενδεχόμενα για την περίπτωση της ευρωβουλεύτριας, ο Δημήτρης Βερβεσός απάντησε: «Το θέμα είναι το κόμμα από πού την πήρε, κ. Μηταράκη. Το πρόβλημα είναι ο αρμόδιος γενικός γραμματέας ενός υπουργείου πώς στέλνει τη λίστα, εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα».
Το θέμα έχει πολυποίκιλο ενδιαφέρον, καθώς η έρευνα που διεξάγεται σε διάφορα επίπεδα (Δικαιοσύνη, ΕΔΕ από Υπουργείο Εσωτερικών, Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων) μπορεί, ενδεχομένως, να φωτίσει πλευρές που δεν έχουν ακόμη αναδειχθεί, όπως, για παράδειγμα, τον ρόλο της Νέας Δημοκρατίας στην όλη υπόθεση, στέλεχος της οποίας έδωσε στην Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου τα στοιχεία των απόδημων ψηφοφόρων.
- Δείτε τη συζήτηση: