ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και… Αλβανοί συγχύστηκαν με το «Μακεδονία» της Σιλιάνοφσκα

Κουρελόχαρτο η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών (και) από την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στην ιστορία των Σκοπίων

Must Read

«Θύελλα» αντιδράσεων προκάλεσε η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία σήμερα το μεσημέρι ορκίστηκε η 71χρονη νέα πρόεδρος των Σκοπίων, καθώς κατά την ορκωμοσία της αποκάλεσε σκόπιμα τη χώρα της «Μακεδονία», παρά το γεγονός ότι στο κείμενο του όρκου η χώρα  της αναφερόταν ως «Βόρεια Μακεδονία», παραβιάζοντας «με το καλημέρα» την επίμαχη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους την προκλητική αυτή κίνηση της Σκοπιανής, με τον πρόεδρο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη, να τονίζει σε ανάρτησή του πως «εμείς, ως η παράταξη η οποία πλήρωσε ακριβά τον πατριωτισμό της, καλούμε τη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας να συνετιστεί και να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στην Ιστορία και στο μέλλον του λαού της».

Από την πλευρά του, σε ανακοίνωσή της, η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «η αναφορά της νεοεκλεγείσας Προέδρου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, σε “Μακεδονία” αντί για τη συνταγματική ονομασία της γειτονικής χώρας, κατά την τελετή ορκωμοσίας της, συνιστά βαρύτατη πρόκληση».

Επικρίσεις, ωστόσο, δέχτηκε η νέα Σκοπιανή πρόεδρος και από το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα της χώρας της, το DUI του Αλί Αχμέτι, το οποίο εκτίμησε πως, κατά την σημερινή της ορκωμοσία, η Σιλιάνοφσκα παραβίασε το Σύνταγμα και δημιούργησε κρίση στις σχέσεις της χώρας. «Λυπούμαστε για την ομιλία της Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα. Με την πρώτη της κι όλας φράση παραβίασε το Σύνταγμα, μην αναφέροντας τη λέξη “Δημοκρατία”, ούτε την ονομασία “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”, με όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο… Με την πρώτη της φράση προκάλεσε ήδη κρίση μεταξύ της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας», δήλωσε σχετικά ο Άρμπερ Αντέμι, βουλευτής του DUI.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This