Τριπλό κάζο στα εθνικά λόγω της στάσης του ανεκδιήγητου πρωθυπουργού

Κλοτσοσκούφι

Must Read

Κλοτσοσκούφι… Είναι η μόνη λέξη που εκφράζει τη θέση πρωτοφανούς διπλωματικής αδυναμίας στην οποία περιήλθε η χώρα εξαιτίας των ιδιωτικών επιλογών ενός ανεκδιήγητου πρωθυπουργού, οι οποίες δεν εφάπτονται με το πατριωτικό συμφέρον, αλλά, αντίθετα, υπηρετούν το προσωπικό προφίλ του.

Μέσα σε ένα τριήμερο, η Ελλάδα δέχθηκε διαδοχικές προσβολές και απειλές στην εθνική της υπόσταση, ακόμα και από γείτονες πολιτικά ανυπόληπτους, οι οποίοι «τρώνε ψωμί» από τη χώρα μας, αλλά στρέφονται σαν τα ηλιοτρόπια στην Τουρκία, με την οποία ενισχύουν στρατηγικούς δεσμούς.

Το χθεσινό (13/5) πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας»

«Η έγερση ζητημάτων κυριαρχίας δεν είναι μια κατάσταση που βλάπτει το έδαφος του διαλόγου και εμποδίζει την πρόοδό του» δήλωνε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο «ψευτοσουλτάνος» Ερντογάν, στρώνοντας το χαλί για την υποδοχή του Μητσοτάκη στην Άγκυρα.

Δεν ζήτησε και πολλά… «Λύση πακέτο» σε πολιτική βάση, όπως παγίως διεκδικεί η Άγκυρα, όπου οι Τούρκοι θα βάλουν στο τραπέζι τις μεθοδικές διεκδικήσεις τους, με βάση το διμερές ισοζύγιο ισχύος, για να φτάνει η Ελλάδα μέχρι έξω από την Εύβοια και η πλευρά μας να δώσει ό,τι προαιρείται.

Όλα αυτά την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ιδιαίτερης ευκαμψίας μπροστά στον Ερντογάν Γιώργος Γεραπετρίτης προσπαθούσαν να θολώσουν τα νερά για το πραγματικό «μενού» του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Και την ώρα, επίσης, που για να μη μείνει καμία αμφιβολία για τις τουρκικές προθέσεις, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Φιντάν, όπως έπραξε χθες κατάμουτρα στον Μητσοτάκη κι ο Ερντογάν, άνοιγε και πάλι θέμα «τουρκικής μειονότητας», αυτή τη φορά στην Ξάνθη.

Λίγες ώρες αργότερα από την Αθήνα ο Έντι Ράμα προχωρούσε σε ένα πρωτοφανές εθνικιστικό παραλήρημα, φτάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να συγκρίνει τους συνεργάτες των ναζί, Τσάμηδες, με τους Αλβανούς μετανάστες της δεκαετίας του 1990, κάνοντας το πρώτο βήμα για τη διεκδίκηση αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα!

«Σε όσους εδώ στην Ελλάδα ξαφνιάστηκαν ή στενοχωρήθηκαν λέω ότι δεν ήρθα να συναντήσω τους πρώην υπηρέτες τους, αλλά τους ισότιμους ιδιοκτήτες τους» μας είπε θρασύτατα, για να το εμπεδώσουμε ότι με τους Αλβανούς είμαστε συνιδιοκτήτες στην ίδια μας τη χώρα

Στα αλβανικά ΜΜΕ η δήλωσή του ήταν το πρώτο θέμα, με την εθνικιστική προβολή ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες όσο ανήκει στους Αλβανούς οι οποίοι βρήκαν στη χώρα μας τον μήνα που θρέφει τους ένδεκα…

Η τρίτη καρπαζιά στο σβέρκο του Μητσοτάκη, αλλά στην πραγματικότητα της χώρας, ήρθε από την νεοεκλεγείσα πρόεδρο των Σκοπίων, την 71χρονη Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, που ορκίστηκε ως πρόεδρος της «Μακεδονίας». Ούτε Βόρειας ούτε Νότιας, «Μακεδονίας» σκέτο.

Και τώρα ο Μητσοτάκης εκλιπαρεί να τηρήσει την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This