Το Βατερλό των Πρεσπών: Κυβερνητικός… μύλος με «ρεμπεσκέδες», NATO, κυβιστήσεις και αλαλούμ!

Θα κυρωθούν, ή δεν θα κυρωθούν τελικά τα μνημόνια; Θα γίνει, ή δεν θα γίνει καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών; Ιδού η απορία! - Η ατάκα Κακλαμάνη που δεν περνά απαρατήρητη

Must Read

Ένα απίστευτο μπάχαλο έχει προκαλέσει στην ελληνική πολιτική σκηνή και δη στην κυβερνητική, η εκλογή της νέας Κυβέρνησης και της νέας Προέδρου στα Σκόπια και η απροκάλυπτη νέα παραβίαση της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών από την πλευρά των γειτόνων.

Η… εξαφάνιση του προσδιορισμού «Βόρεια» από το «Μακεδονία» στην ονομασία της χώρας, έφερε στην επιφάνεια όλα τα κακώς κείμενα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία κατάφερε να βρεθεί και εκτεθειμένη και διχασμένη, αναφορικά με το τι σκοπεύει να πράξει, ενώ την ίδια στιγμή επιδίδεται και σε ρεσιτάλ… κωλοτούμπας.

Την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συγκέντρωσε –δικαίως- όλα τα πυρά, μεταξύ των οποίων και της ΝΔ, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη τώρα… παρακαλάει τους Σκοπιανούς να την τηρήσουν, την ώρα που ΗΠΑ και NATO το θεωρούν δεδομένο πως θα το πράξουν.

Μεταξύ φάρσας και τραγωδίας… Να κυρώσει κανείς, ή να μην κυρώσει;

Η διγλωσσία των στελεχών της κυβέρνησης αναφορικά με τα τρία μνημόνια εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών που έπρεπε –βάσει του κειμένου της Συμφωνίας- να έχουν κυρωθεί στη Βουλή εδώ και πέντε χρόνια, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον.

Η Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε ότι «πρέπει να τα ψηφίσουμε (σ.σ. τα μνημόνια)» και παραδέχθηκε ότι «μπορούσαμε να το έχουμε κάνει νωρίτερα», εννοώντας ουσιαστικά ότι σκοπίμως δεν έγινε αυτό εδώ και πέντε χρόνια!




«Ο κ. Γεραπετρίτης έχει πει ότι τα μνημόνια πρέπει να ψηφιστούν, αλλά αν το κάνουμε τώρα, θα δείξουμε περίπου ότι κάτι φοβόμαστε, δεύτερον ότι ετεροπροσδιοριζόμαστε και να μας κάνει τη χάρη ο κ. Κασσελάκης να κάνουμε την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος και όχι μια ετεροπροσδιορισμένη εξωτερική πολιτική. Εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες», σχολίασε ακόμα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως με την αναφορά της περί «ρεμπεσκέδων»:

«Το ποιοι είναι «ρεμπεσκέδες» και ποιοι όχι, το αποκάλυψε η ίδια η κ. Μπακογιάννη, στη συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, όταν παραδέχτηκε την πενταετή, σκόπιμη, κωλυσιεργία της κυβέρνησης και του κόμματος της σε ό,τι αφορά την κύρωση των τριών μνημονίων που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Από ‘κει και πέρα, καλά θα κάνει να κρατήσει για την ίδια τις συμβουλές περί χρηστής εξωτερικής πολιτικής και να παροτρύνει το κόμμα της να ασκήσει την αναγκαία αυτοκριτική, ιδίως όταν όλες οι πρόσφατες εξελίξεις τους έχουν εκθέσει στα μάτια ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας», απάντησε με τη σειρά της η Κουμουνδούρου, η οποία δεν φαίνεται και ξεκάθαρα να μπορεί να διαχειριστεί τις νέες εξελίξεις…

Σε αντίθεση με τη Ντόρα Μπακογιάννη, ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης εμφανίστηκε κατηγορηματικά αρνητικός στην κύρωση των μνημονίων της Συμφωνίας των Πρεσπών και πως η κυβέρνηση δεν την κυρώνει γιατί είχε… προβλέψει την εξέλιξη!

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι αυτή η συμφωνία είναι μια κακή συμφωνία και την καταψηφίσαμε. Επίσης είχαμε πει ότι αυτή η συμφωνία άπαξ και ψηφιστεί, δεσμεύει. Τι έρχονται και μας λένε τώρα; Ότι αυτή την κακή συμφωνία, που εμείς μας λένε γιατί δεν την κυρώνουμε, μα δεν την κυρώνουμε γιατί έχουμε κάνει μία πρόβλεψη αυτής της εξέλιξης. Ότι αυτή η συμφωνία έχει ελαττώματα στην κατασκευή της, αφήνω το μείζον, το θέμα του ονόματος…», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ.

Ανέφερε ακόμα θέλοντας να αιτιολογήσει τη θέση του:

«Είμαστε 5 χρόνια στην κυβέρνηση και δεν το έχουμε φέρει. Γιατί δεν το έχουμε φέρει προς κύρωση; Διότι ακριβώς, μία ελαττωματική συμφωνία – κατασκευαστικά προβληματική – φαίνεται τώρα το πρόβλημά της. Τι μας λέει η αντιπολίτευση; Φέρτε να την κυρώσετε τώρα. Δηλαδή, την ώρα που αμφισβητείται αυτή η συμφωνία, μας λένε να φέρουμε την κύρωση. Δηλαδή, ουσιαστικά, και τον μοναδικό μοχλό πιέσεως συμμορφώσεως να τον απεμπολίσουμε. Όχι, δεν πρόκειται να έρθουν προς κύρωση αυτές οι συμφωνίες».

Όμως,  όπως κάθε πολιτικός… οφείλει να κάνει, άφησε ανοιχτό το «παράθυρο» για την επερχόμενη νέα κυβίστηση: «Δεν πρόκειται να έρθουν προς κύρωση αυτές οι συμφωνίες μέχρι να υπάρξει αποτελεσματικός μηχανισμός που θα διασφαλίζει ότι δεν θα έχουμε αυτά που βλέπουμε στη χώρα αυτή σήμερα».




Το NATO και οι ΗΠΑ – Η ατάκα Κακλαμάνη

«Ο κύριος λόγος που έγινε η Συμφωνία των Πρεσπών δεν ήταν για να μπουν τα Σκόπια στην ΕΕ, ήταν για να μπουν τα Σκόπια στο NATO. Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας … Πιστεύω ότι θα τους μαζέψουν (σ.σ. τη νέα εθνικιστική κυβέρνηση και τη νέα Πρόεδρο) οι δύο μεγάλες συμμαχίες, το NATO και η ΕΕ», είπε μεταξύ άλλων ο Νικήτας Κακλαμάνης στον Real Fm.

Είπε ακόμα ότι «συμφωνεί απολύτως» με την Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε πως πρέπει να περιμένει η Κυβέρνηση να σχηματιστεί πρώτα το κυβερνητικό σχήμα στα Σκόπια και μετά να κυρωθούν τα μνημόνια της Συμφωνίας. «Είμαι υπέρ της κύρωσης, αλλά συμφωνώ με τη διατύπωση της κ.Μπακογιάννη».

  • Ακούστε το ηχητικό:

«Η Βόρεια Μακεδονία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ με το συνταγματικό της όνομα και εκπροσωπείται στη Συμμαχία με αυτό το όνομα» τόνισε από την πλευρά του αξιωματούχος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ερωτηθείς σχετικά με το γεγονός ότι νέα Πρόεδρος της χώρας δεν χρησιμοποίησε το συνταγματικό όνομα στην τελετή ορκωμοσίας, ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε το δρόμο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και συνέβαλε στις σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες είναι σημαντικό να διατηρηθούν μεταξύ των Συμμάχων.

Ειδικότερα, ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ ανέφερε:

«Η Βόρεια Μακεδονία είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ και συμβάλλει σημαντικά στη συλλογική μας ασφάλεια. Αυτό περιλαμβάνει στρατεύματα που αναπτύσσονται στην αποστολή μας KFOR στο Kόσοβο, στην αποστολή παροχής συμβουλών και ανάπτυξης ικανοτήτων στο Ιράκ και στις πολυεθνικές ομάδες μάχης του ΝΑΤΟ στη Λετονία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Η Συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε το δρόμο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και συνέβαλε στις σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες είναι σημαντικό να διατηρηθούν μεταξύ των Συμμάχων. Η Βόρεια Μακεδονία εντάχθηκε στη Συμμαχία με το συνταγματικό της όνομα και εκπροσωπείται στο ΝΑΤΟ με αυτό το όνομα».




Από την πλευρά του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε στείλει μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν «σταθερά προσηλωμένες» στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην «ενσωμάτωση της Βόρειας Μακεδονίας» στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

«Καθώς σχηματίζεται νέα κυβέρνηση και επιλέγεται ένας νέος πρωθυπουργός, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη σημασία της τήρησης των διεθνών συμφωνιών και τα οφέλη της πλήρους ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο… χρυσός Ολυμπιονίκης της κωλοτούμπας

Άρχοντας της κυβίστησης με διαφορά –και σε αυτό το θέμα- έχει αναδειχθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε σήμερα: «Η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει τη διαδικασία που ένα μέρος οφείλει να ακολουθήσει όταν διατυπώνει ότι συστηματικά και εν γνώσει του την παραβιάζει. Η επίσημη θέση της κυβερνήσεως είναι ότι εμείς τηρούμε τη Συμφωνία, όσο και αν δεν μας αρέσει, σεβόμενοι το Διεθνές Δίκαιο. Εφόσον η νέα κυβέρνησή τους αποφασίσει να την καταπατήσει, η καταγγελία της είναι μονόδρομος, αλλιώς οι συμφωνίες θα έχαναν την αξία τους».

Όμως, ο κ.Γεωργιάδης, μερικά χρόνια πριν έλεγε πομπωδώς ότι δεν πρόκειται ποτέ να πει «Βόρεια Μακεδονία» και ότι τη Συμφωνία των Πρεσπών «παπ θα την αλλάζαμε»

  • Η Συμφωνία των Πρεσπών (έτσι, για το αρχείο σας):
prespes_26.6Χ35.5_5

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Α ρε δεξιούληδες, θα ήσασταν για γέλια, αν δεν ήσασταν για κλάμματα.
    Δεν έχει ξανακυβερνήσει τέτοιος θίασος ποτέ!

  2. Οι εξελίξεις δίνουν τη δυνατότητα στο Κ. Μητσοτάκη και στη ΝΔ ως κυβέρνηση, να τηρήσουν όσα έλεγαν για το “μακεδονικό” και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μπορούν να καταστήσουν “νεκρό γράμμα” την Συμφωνία, χωρίς μάλιστα να αναλάβουν καμία πρωτοβουλία και χωρίς να εκτεθεί η χώρα. Αφήνοντας μόνον τη νέα σκοπιανή ηγεσία να παραβιάζει τους όρους, ώστε να την ακυρώσει de facto – και η Ελλάδα απλώς να “νίψει τας χείρας”. Οι Ελληναράδες θα χαιρόμαστε γυφτοσκόπια και όλος ο ντουνιάς Μακεδονία. Μητσοτάκης, Σαμαράς, Κων Μητσοτάκης, Καραμανλής εθνάρχης δικαιώνονται. Την επιτήρηση του εναέριου χώρου του – που θα είχε η Ελλάδα – την πήρε τελικά η Ιταλία, στα επόμενα χρόνια η Τουρκία. Στα κρατική έγγραφα η συνταγματική ονομασία δεν έχει αλλάξει. Οι συμπεφωνημένες αλλαγές στα σχολικά βιβλία δεν έχουν γίνει.

  3. Για άλλη μία φορά η οικογενειακή πολιτική συμμορία Μητσοτάκη προδίδει τα εθνικά συμφέροντα αφού διαχρονικά είναι υποτελείς ξένων ανθελληνικών δυνάμεων, από τις οποίες βεβαίως εισπράττουν τεράστια χρηματικά ποσά στους εντός και εκτός συνόρων τραπεζικούς τους λογαριασμούς για τις προδοσίες τους εναντίον της Ελλάδας μας.

    • Και οι Νεοδημοκράτες βουλευτές, πρώην ΠΘ, στελέχη, μέλη, και ψηφοφόροι είναι εξίσου προδότες αφού συνεργούν σε προδοσία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This