Μητσοτάκης: Εκεί που θα καταργούσε τη Συμφωνία των Πρεσπών, τώρα ζητάει από τα Σκόπια να συμμορφωθούν για να κυρωθούν τα μνημόνια!

Προεκλογικό σόου Μητσοτάκη που παρουσίασε το άσπρο-μαύρο στη Βέροια! Θα πέσουν οι υπογραφές για τα μνημόνια όταν τα Σκόπια συμμορφωθούν είπε ο Μητσοτάκης

Must Read

Κωμικοτραγική και αντιφατική είναι η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος όταν η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση διαμήνυσε ότι θα καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα μετά το μπάχαλο που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης, έχει φτάσει στο σημείο να ζητάει από τα Σκόπια να τηρήσουν τη συμφωνία, διαφορετικά δεν θα προχωρήσει στην κύρωση των μνημονίων. Τη στιγμή μάλιστα που ο αρχηγός του VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι συνεχίζει τις προκλήσεις εγκαλώντας την Ελλάδα για μη εφαρμογή της Συμφωνίας!

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε κατοίκους της Βέροιας ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στην κοροϊδία των πολιτών, υποστηρίζοντας τώρα ότι δεν μπορεί να αλλάξει τη συμφωνία των Πρεσπών:

«Θα ήθελα εδώ, από την καρδιά της Μακεδονίας, να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Η Νέα Δημοκρατία δεν είχε ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και είχαμε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις, όταν αυτή κυρώθηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Είχαμε πει, όμως, και δεν σας κορόιδεψα ποτέ, με απόλυτη εντιμότητα, ότι άπαξ και ψηφιστεί αυτή η Συμφωνία πρακτικά η Συμφωνία αυτή δεν μπορεί να αλλάξει. Και θα αναγκαστούμε, παρά τα προβλήματά της, να τη σεβαστούμε και αυτό κάναμε» ανέφερε και πρόσθεσε ότι θα πέσουν οι υπογραφές για τα μνημόνια συνεργασίας, όταν τα Σκόπια συμμορφωθούν με τη επαίσχυντη συμφωνία:

«Εάν όμως κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί από τη δικιά τους πλευρά να μην σεβαστούν τη Συμφωνία να γνωρίζουν δύο πράγματα: Πρώτον ότι ο δρόμος τους προς την Ευρώπη θα παραμείνει κλειστός και ότι, δεύτερον, τα Μνημόνια τα οποία πρέπει να κυρώσουμε, δεν θα κυρωθούν έως ότου υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση. Απόλυτη συμμόρφωση από τη νέα κυβέρνηση με αυτά τα οποία προβλέπει η Συμφωνία. Χωρίς ακρότητες, χωρίς πολλές φωνές, με την απαραίτητη αυστηρότητα με την οποία η ελληνική κυβέρνηση προσεγγίζει όλα αυτά τα ζητήματα» δήλωσε.

Μάλιστα μίλησε για εργαλειοποίηση του πατριωτισμού, ενώ ο ίδιος πρόσθεσε τελευταία στιγμή στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ τον φυλακισμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη: «Το είδαμε και στις προηγούμενες εκλογές. Κάποιοι, ειδικά εδώ στη Βόρεια Ελλάδα, επιχείρησαν να εργαλειοποιήσουν και τον πατριωτισμό και την πίστη σας. Εμφανίστηκαν κάποια κόμματα τα οποία είπαν εμείς είμαστε οι πραγματικοί χριστιανοί, οι άλλοι δεν είναι. Δεν παίζει κανείς με την ορθοδοξία, δεν εργαλειοποιεί κανείς την πίστη, όλοι είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι, δεν υπάρχει χριστιανόμετρο και να γυρίσετε την πλάτη σε όλους αυτούς οι οποίοι επιχειρούν αυτή την άθλια εκμετάλλευση των θρησκευτικών αισθημάτων της ελληνικής κοινωνίας» υποστήριξε.

Για την στάση υποτέλειας που δείχνει στον Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που η Τουρκία απειλεί ευθέως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και επιμένει να μιλάει για τουρκική μειονότητα στη Θράκη, ο Μητσοτάκης αυτοθαυμάστηκε λέγοντας ότι… τον διόρθωσε στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων μετά τη συνάντησή τους: «Θέλουν σε κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση να κατηγορηθεί ότι δήθεν είναι ενδοτική, επειδή έκανε τι; Επειδή έχει ο Ελληνας πρωθυπουργός τη δυνατότητα να πάει στην Αγκυρα, να συνομιλήσει με τον πρόεδρο Ερντογάν, αλλά να μιλήσει και ανοιχτά και να τον διορθώσει όταν πρόκειται για ζητήματα, παραδείγματος χάρη, της μουσουλμανικής μειονότητας;».




Ο πρωθυπουργός που έχει φλομώσει στο ψέμα τους πολίτες της χώρας προκειμένου να μαζέψει ψήφους, έφτασε στο σημείο μάλιστα να υποστηρίξει ότι ο ίδιος… δεν κάνει πολιτική με fake news: «Η τοξικότητα καταστρέφει τις σχέσεις εμπιστοσύνης οι οποίες είναι τόσο απαραίτητες σε μία δημοκρατία. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική ούτε με fake news, ούτε με ασύστολα ψέματα ούτε με προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Εγώ τους απέφευγα πάντα στην πολιτική μου σταδιοδρομία, θα εξακολουθώ να τους αποφεύγω και καλώ όλες και όλους να κάνουμε έναν σοβαρό, τεκμηριωμένο διάλογο με επιχειρήματα και να αφήσουμε στην άκρη προσωπικούς χαρακτηρισμούς, fake news και ένα λόγο ο οποίος τελικά μόνο εντάσεις και βία μπορεί να προκαλεί. Δεν μας αξίζουν αυτά, είμαστε μία υπεύθυνη και ώριμη δημοκρατία στην Ελλάδα του 2024. Είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι δεν είμαστε εχθροί».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ερώτηση προς τους ψηφοφόρους τους, ΣΑΝ ΠΟΛΛΈΣ ΕΥΚΑΙΡΊΕΣ ΔΕΝ ΤΙΥ ΔΩΣΑΤΕ ΤΟΥ ΠΡΟΔΌΤΗ??
    ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ???

  2. Από τότε που ο ‘εθνάρχης’ αναγνώριζε ‘Μακεδονία’ εντός της Γιουγκοσλαβίας του Τίτο, μέχρι τότε που οι εθνικοί εγκληματίες Μητσοτάκης και Σαμαράς ανατίναζαν τις δυνατότητες μιας πανίσχυρης πολιτικά, οικονομικά, και στρατιωτικά Ελλάδας να επιβάλει ονομασία δίχως ‘Μακεδονία΄, και μέχρι το σημερινό γιουσουφάκι που οδηγεί την Ελλάδα σε ακρωτηριασμό, η ελληνική ΔΕΞΙΑ, αποτέλεσε το κατεξοχήν επικίνδυνο μόρφωμα για τα εθνικά συμφέροντα, και φέρει ΑΠΟΛΥΤΗ ευθύνη για την σημερινή μας κατάντια στο Μακεδονικό.

    Ευθύνη τέτοια που κανονικά οι Μητσοτάκης/Σαμαράς θα έπρεπε να είχαν οδηγηθεί σε στρατοδικείο και το κόμμα τους να διαλυθεί στα εξ’ ων συνετέθη.

    Δυστυχώς, με την συνδρομή του διεφθαρμένου 30% του ελληνικού λαού, αυτοί οι απατεώνες μας κυβερνούν ξανά και για πολύ καιρό όπως φαίνεται.

  3. Εκεί που θα καταργούσε τη Συμφωνία των Πρεσπών, τώρα ζητάει από τα Σκόπια
    να κάνουν τον ψόφιο κοριό για να μπορέσει να την κυρώσει. 😎

  4. Αν μου είχε μείνει μόνο μία σφαίρα και ερχόμουν αντιμέτωπος με έναν εχθρό κι έναν προδότη, θα καθάριζα χωρίς δεύτερη σκέψη τον προδότη Μητσοτάκη. Απλούστατα διότι ο Μιτσόσκι μάχεται για την πατρίδα του.

  5. Ο γιός του προδότη είναι δυό φορές προδότης.

    Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε και η μόνη που ο γιός του σκοτωμένου υπεραμύνεται των δικαιωμάτων των Σκοπιανών, παρά το γεγονός ότι στις 25 Ιανουαρίου του 2019 ως αρχηγός της αντιπολίτευσης είχε πεί: “Δεσμεύτηκα ότι θα μείνω σταθερός στο εθνικό καθήκον, το δικαίωμα της Ελλάδας για “βέτο” στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν πρόκειται να το απεμπολήσω”

    Ο ίδιος “δεδομένος” προδότης είχε επίσης μεταβή και στη Βουλγαρία τον Δεκέμβριο του 2021 προκειμένου να πείσει τη νέα βουλγαρική ηγεσία να άρει το δικό της “βέτο” στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σαν να επρόκειτο για μια ζωτική εθνική ανάγκη της χώρας που ο προδότης είχε ορκιστεί να φυλάττει πίστη και να εκπληρώνει τιμίως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντά του.

  6. Μίλησε ο Πινόκιο. Πέντε χρόνια δεν φερνατε τα μνημόνια για υπογραφή και τώρα τρέχεις. Αν έχεις κοτσια πες ότι την ακυρώνεις με υπαιτιότητα των Σκοπίων. Αλλά δεν το κάνεις γιατί μόνο έτσι θα καμαρώνεις ότι είσαι μακεδονομάχος. Ουστ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This