Ο Κυριάκος θα ζητήσει από την Λαγκάρντ τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας

Must Read

Τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επιζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την «ισχυρή κυρία» της ΕΚΤ και πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στη σημερινή συνάντησή τους στη Φρανκφούρτη.

Είναι η πρώτη συνάντηση των δύο από την ανάληψη των νέων καθηκόντων της κυρίας Λαγκάρντ και θα γίνει στο περιθώριο του αποχαιρετιστήριου δείπνου που θα παραθέσει προς τιμήν του απερχόμενου μέλους του Δ.Σ. της τράπεζας Μπενουά Κερέ.

Ο πρωθυπουργός επιδιώκει την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας και των ομολόγων της στην «επενδυτική κατηγορία», όπως χαρακτηρίζεται από τις σχετικές αξιολογήσεις, βασική προϋπόθεση για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE.

Δείτε επίσης: Ελέγξτε τώρα όλες τις αμαρτωλές ΜΚΟ – Eβγαζαν εκατομμύρια πουλώντας ψεύτικα πιστοποιητικά σε μετανάστες.

Παράλληλα, στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να τεθεί το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, τα οποία δεσμεύουν την Ελλάδα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαμηνύει ότι «κάποιοι κανόνες από το παρελθόν, αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, όπως το εξαιρετικά υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα, έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις».

Η κυρία Λαγκάρντ εμφανίζεται θετική σε αυτό το αίτημα, αν και δεν είναι η αρμόδια να το αποφασίσει, δεδομένου πως αυτό αφορά τα κράτη και το Eurogroup. Στη συνάντηση θα παρίστανται επίσης ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο επικεφαλής του γραφείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του πρωθυπουργού Δημήτρης Μητρόπουλος και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Η ελληνική πλευρά θα επιχειρήσει να πείσει την «υψηλή συνομιλήτρια» ότι η κατάσταση στην ελληνική οικονομία έχει αλλάξει, οι μεταρρυθμίσεις ξεμπλοκάρουν και οι επενδύσεις προσελκύονται με τις κατάλληλες κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Επίσης, θα συζητηθούν τα θέματα των τραπεζών και των επόμενων κινήσεων μετά το σχέδιο «Ηρακλής», που ψηφίστηκε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This