Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στάσιμος και οι αρνητικές διαθέσεις κατά του Κασσελάκη αυξάνονται

Must Read

Πίσω από την αστραφτερή οδοντοστοιχία του Κασσελάκη κρύβονται πολλά φαρμάκια… Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει μετατρέψει την εκλογική μάχη σε ατομικό άθλημα αντοχής, κάνει επικές προβλέψεις τύπου ότι θα τρίβουμε τα μάτια μας με το εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματος στις 9 Ιουνίου, πλην όμως η αληθινή ζωή τού δείχνει το σκληρό πρόσωπό της.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Ιδανικό θα ήταν για τον ίδιο ένα αποτέλεσμα που θα γράφει, όπως τελευταία λέει, το «2» μπροστά, κάτι που θα έδινε φτερά στα πόδια του για να υποστηρίξει το βράδυ των εκλογών ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εθνικές κάλπες θα γκρεμίσει τη Ν.Δ. από την εξουσία. Οι «άκαρδες» δημοσκοπήσεις δείχνουν άλλα… Το κόμμα του αδυνατεί να πλησιάσει το 20%, όριο που απαιτητικά έχουν προσδιορίσει κορυφαία στελέχη, όπως οι Ολγα Γεροβασίλη, Ν. Παππάς και Διονύσης Τεμπονέρας, αλλά κινείται σήμερα πολύ μακριά από το 17,8% των εθνικών εκλογών, στην περιοχή του 15%-16%. Ολα δείχνουν ότι η πολιτική υπερκινητικότητα του Κασσελάκη, που περιφρονεί συστηματικά το κόμμα του, αποδεικνύεται κακός αγωγός της κοινωνικής θερμότητας, αδυνατώντας να εκφράσει πολιτικά την κοινωνική αντιπολίτευση που θεριεύει στη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στάσιμος. Και την ίδια ώρα στο παρασκήνιο ο θυμός περισσεύει, οι διαθέσεις είναι αρνητικές και πολλοί ετοιμάζονται να ζητήσουν εξηγήσεις. Ο αναβρασμός που επικρατεί υπερβαίνει τα τείχη της Κουμουνδούρου, καθώς σειρά στελεχών, ενδεικτικά η αντιπρόεδρος της Βουλής Ολγα Γεροβασίλη και ο πρώην γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης, εκφράζουν δημόσια την αγωνία τους, βλέποντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μια σκληρή μάχη χωρίς πολιτικούς όρους, στην οποία κυρίαρχο στοιχείο είναι το πρόσωπο του προέδρου με την αχαλίνωτη αυτοαναφορικότητα και τους διαρκείς αυτοσχεδιασμούς του.

Διαισθανόμενος (δεν θέλει και ιδιαίτερη ευφυΐα…) το βαρύ κλίμα, ο Κασσελάκης σπεύδει να λάβει προληπτικά μέτρα. Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας, επιχειρείται από τώρα να διαμορφωθεί μια ουδέτερη ζώνη πέριξ του Κασσελάκη, ώστε να περιοριστούν σε απολύτως ελεγχόμενα όρια οι κραδασμοί της επόμενης μέρας. Κοντολογίς, ο Κασσελάκης και μια «ομάδα προεδρικών Ταλιμπάν», όπως τους αποκαλούν πέριξ της Κουμουνδούρου, επιδιώκουν από σήμερα να πάρουν το κουμάντο στο «μαγαζί» μπροστά στον υπαρκτό φόβο ότι θα εισπράξουν την οργή των μελών το πρωί της (μετεκλογικής) Δευτέρας.

Πρόσφατο παράδειγμα, οι αιφνιδιαστικές αλλαγές στο Οργανωτικό, όπου με προσχηματικούς λόγους ξαναμοιράστηκε αυθαίρετα και χωρίς να προηγηθεί διάλογος η τράπουλα των αρμοδιοτήτων, με γνώμονα, όπως αναφέρουν κορυφαίες πηγές της Πολιτικής Γραμματείας, τον παραγκωνισμό δοκιμασμένων, αλλά αυτόφωτων πολιτικών στελεχών, τα οποία επιμένουν να υποστηρίζουν ότι σε στάση προσοχής είναι δύσκολη η ανταλλαγή απόψεων…

Είναι πρόδηλο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι στις προτεραιότητες της ηγεσίας δεν περιλαμβάνονται η ανάδειξη της πολυσυλλεκτικότητας του κόμματος και η συστηματική προσπάθεια για την ενίσχυση της προοδευτικής παράταξης, αλλά ο μίζερος διαγκωνισμός με το ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση που, όπως αποδεικνύεται, αφήνει παντελώς ασυγκίνητους τους πολίτες.

Κι όλα αυτά, όπως υπογραμμίζουν, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα όφειλε να δώσει κάθε ικμάδα και να αξιοποιήσει όλο το στελεχικό δυναμικό και τα μέλη που προέρχονται από όλα τα ρεύματα της προοδευτικής αριστερής παράταξης για να υποστηρίξει πειστικά ότι απέναντι στην κυριαρχία της νεοφιλελεύθερης Ν.Δ. του Μητσοτάκη υπάρχει εναλλακτική προγραμματική πρόταση διακυβέρνησης.

Στόχος του Κασσελάκη είναι ένα δικό του κόμμα την επομένη των εκλογών και αυτό ανοίγει από τώρα με προβλέψιμο τρόπο τον ασκό του Αιόλου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Δηλαδη αν παρει ενα 15% και εχοντας την διασπασμενη Νεα Αριστερα στο 3% θα ειναι κακο αποτελεσμα?
    Οτι μετα τις εκλογες,εδειχνε ο συριζα στοιχεια διαλυσης,περασε τριτο κομμα,εν τωρα ανεκαμψε,ειναι αποτυχια?

  2. Αν δέν ήταν ο τιτάνιος προεκλογικός αγώνας τού Κασσελάκη ο σύριζα πσ ούτε τό 3% θά έφτανε μέ κάτι Γεροβασίλη Ζαχαριάδη Σπίρτζη Ραγκούση καί όλους αυτούς πού ονειρεύονται τή μέρα πού θά διαμοιράσουν τά ιμάτια του. Ή δέν μάθανε από τό παρελθόν ή εκτός από τά τομάρια καί τίς θεσούλες τους τόν υπόλοιπο σύριζα τόν έχουν γραμμένο δηλαδή εμάς. Αν ήτανε εθνικές εκλογές τήν ψήφο μας δέν θά τήν ξαναβλέπατε καιροσκόποι έ οπορτουνιστές !

  3. Μα δεν υπάρχει πολιτικός που κάνει πολιτική Κανένα δεν ενδιαφέρει μόνο οι παλιοί των κομμάτων ,γιατί ο Μητσοτάκης κάνει πολιτική?Ας γελάσω ! Έχει όμως το όνομα ετών :ΝΔ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This