Φοιτητικές εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες στα πανεπιστήμια της χώρας – Απών ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι φοιτητές θα μπορούν να ψηφίζουν από τις 7 πμ έως τις 7 μμ

Must Read

Στις κάλπες προσέρχονται οι φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας σήμερα, Τετάρτη (22/05), λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές της 9 Ιούνιου. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι ενεργοί και εγγεγραμμένοι στους καταλόγους σπουδαστές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

 

Στην Πάτρα, για παράδειγμα, σύμφωνα με τα «Φοιτητικά Νέα», η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει από τις 08:00 έως τις 20:00.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν κατεβάζει παράταξη στις φοιτητικές εκλογές παρά μόνο στο Πολιτικό της Νομικής γεγονός που μαρτυρά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έξι μήνες μετά τη διάσπαση του, αδυνατεί να αποκτήσει δομή σε μαζικούς χώρους. Ενώ, η Νέα Αριστερά από πλευράς της κατεβάζει σχήμα (Δίκτυο) σε 71 σχολές σε ολόκληρη τη χώρα.

Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν πρέπει να επιδείξουν στην εφορευτική επιτροπή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Απαγορεύεται να ψηφίσει φοιτητής με την επίδειξη πάσο ή φοιτητικής ταυτότητας μόνο. (Αυτό καθορίζεται από τον κάθε φοιτητικό σύλλογο.

Φοιτητές χωρίς αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, επιτρέπονται να ψηφίσει με βεβαίωση από την γραμματεία του τμήματος, ύστερα από έλεγχο της καρτέλας τους στις Γραμματείες.

Προκειμένου οι φοιτητές να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, κατά τις φοιτητικές εκλογές, τη σημερινή ημέρα δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα.

 

Οι εκτιμήσεις μιλούν για αυξημένη συμμετοχή στη διαδικασία, η οποία τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζεται από την αποχή. Οι δυνάμεις της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ, εκφράζουν αισιοδοξία για διατήρηση της πρωτιάς την οποία κατέκτησαν πέρσι, ξεπερνώντας τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Διαβάστε ακόμα: ΑΠΘ: Κατά της αφισοκόλλησης – «Πρόκειται για αισθητικό φασισμό»

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This