Δείτε live τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Must Read

Εν μέσω ανταλλαγής πυρών για το ποιος… ρήμαξε περισσότερο τη μεσαία τάξη ψηφίζεται απόψε ο πρώτος κρατικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δείτε live τόσο τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2020.

Τα μεσαία εισοδήματα, που υπήρξαν κατά κοινή ομολογία το νούμερο ένα θύμα της κρίσης, μένουν εκτός φοροελαφρύνσεων και σε αυτόν τον Προϋπολογισμό, με τον υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, να προκαλεί, κατηγορώντας τους προηγούμενους, την ίδια ώρα που ακολουθεί ακριβώς την ίδια πολιτική υπερφορολόγησης.

«Ταράξατε τη μεσαία τάξη στους φόρους και τώρα εμφανίζεστε ως όψιμοι υπερασπιστές της» είπε ο θρασύτατος υφυπουργός, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας, πάντως, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διερωτήθηκε αν η μεσαία τάξη «δεν καταστράφηκε από τη χρεοκοπία της χώρας και την περίοδο 2010-2014, όταν μειώθηκε το ΑΕΠ κατά 26%, αλλά καταστράφηκε επί διακυβέρνησής μας, όταν φτάσαμε την ανάπτυξη στο 2%;», με τον Χρήστο Σταϊκούρα να απαντά λέγοντας ότι «υπάρχουν σφάλματα όλων για το πώς φτάσαμε στην κρίση, αλλά και εσείς φέρατε το αχρείαστο τρίτο Μνημόνιο».

Η κόντρα, πάντως, των δύο ανδρών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Θεόδωρου Σκυκαλάκη, συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και μεταφέρθηκε και στο ζήτημα των επιδομάτων, με τον τέως υπουργό να ζητά από την κυβέρνηση να χορηγήσει έστω ένα επίδομα, αυτό του… ρεμπέτικου, ώστε «να τραγουδάει ο λαός τα βάσανα και τους καημούς».

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον κ. Σκυλακάκη, ο οποίος σχολίασε πως «καλά τα επιδόματα, αλλά δεν δημιουργούν πλούτο», προσθέτοντας ότι θα μας σώσουν οι επενδύσεις και όχι τα επιδόματα.

Η συνεδρίαση στιγματίστηκε και από την οξύτατη αντιπαράθεση ανάμεσα στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στον Νίκο Βούτση, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «έχετε 10 χρόνια να πατήσετε στις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας, από την Πατησίων και κάτω, αφήσατε τους πολίτες στο έλεος των κακοποιών επί χρόνια».

Κατηγόρησε δε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι στιγματίζει ένα ολόκληρο Σώμα, επειδή εμφανίστηκαν κάποια περιστατικά που δεν έχουν καν εξιχνιαστεί, επισημαίνοντας ότι όσοι αστυνομικοί δεν έχουν την αναγκαία αυτοσυγκράτηση «δεν κάνουν γι’ αυτήν τη δουλειά».

«Τιμήσαμε και τιμάμε πάντοτε την Ελληνική Αστυνομία, όμως δεν σιωπήσαμε ποτέ σε αυτά τα κρούσματα» απάντησε ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος μάλιστα ρώτησε τον υπουργό ποιος είναι αρμόδιος για τη μετανάστευση, το υπουργείο ή ο Εθνικός Συντονιστής, με τον κ. Χρυσοχοΐδη να απαντά ότι ο Γιώργος Κουμουτσάκος ασχολείται μόνο με τη διεθνή διάσταση του Μεταναστευτικού, ενώ προανήγγειλε πως «σε λίγο ο Έβρος θα είναι κλειστός».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This