Ψήφισμα για τη διάσωση του κινηματογράφου «ΠΑΛΑΣ» στο Παγκράτι από τον Δήμο Αθηναίων

Must Read

Με το προσωρινό (…) λουκέτο στον ιστορικό κινηματογράφο «Ιντέαλ», ο οποίος αποτελούσε τη «ναυαρχίδα» της κινηματογραφικής διασκέδασης στο κέντρο της πρωτεύουσας, ιδίως μετά και την καταστροφική πυρκαγιά που έθεσε εκτός μάχης τους «δίδυμους» κινηματογράφους «Αττικόν» και «Απόλλων» στη Σταδίου, η Αθήνα έχει πληγεί σοβαρά σε θέματα πολιτιστικού πλούτου.

Τα πράγματα φαίνεται να είναι ακόμη χειρότερα στις υπόλοιπες περιοχές της, καθώς οι εναπομείναντες κινηματογράφοι κλείνουν ο ένας μετά τον άλλον, αφήνοντας ολόκληρες γειτονιές χωρίς μία από τις αγαπημένες διασκεδάσεις των κατοίκων τους. Μία από αυτές είναι και το Παγκράτι, εκεί όπου ο κινηματογράφος «ΠΑΛΑΣ» είναι ο επόμενος που κινδυνεύει με λουκέτο.

Ο Δήμος Αθηναίων, ωστόσο, αποφάσισε να αναλάβει δράση στη συγκεκριμένη περίσταση, καθώς προχώρησε σήμερα σε ψήφισμα για τη διάσωση του εν λόγω κινηματογράφου, τονίζοντας πως «το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας θεωρεί κρίσιμη για τον χαρακτήρα, τη μνήμη και τον πολιτιστικό πλούτο της πόλης, τη συνέχιση της λειτουργίας του κινηματογράφου ΠΑΛΑΣ».

Το πλήρες ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας θεωρεί κρίσιμη για τον χαρακτήρα, τη μνήμη και τον πολιτιστικό πλούτο της πόλης, τη συνέχιση της λειτουργίας του κινηματογράφου ΠΑΛΑΣ. Η άρρηκτη σχέση όλων των ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών με τον πολιτισμό και την ταυτότητα των τοπικών κοινωνιών, αναγνωρίζεται από τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το ισχύον δε Σύνταγμα της χώρας επιβάλλει στο κράτος την ενίσχυση της κινηματογραφικής τέχνης.

Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε να γίνει άμεσα κάθε απαραίτητη ενέργεια για την αντιμετώπιση του ιστορικού κινηματογράφου του Παγκρατίου ως ενιαίου συνόλου για να αποτραπεί η κατεδάφισή του και η οικοδόμηση οποιοδήποτε άλλου κτιρίου, να αποτραπεί η πολεοδομική υποβάθμιση της περιοχής και να χαρακτηριστεί διατηρητέα η χρήση και της χειμερινής αίθουσας, πέρα από το θερινό τμήμα του, μεριμνώντας για τη θεσμική προστασία του ως χώρο πολιτισμού, όπως άλλωστε αυτό είχε εξασφαλιστεί με την υπουργική απόφαση του 1997, με την οποία κρίθηκαν διατηρητέοι 47 θερινοί κινηματογράφοι της πόλης».

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This