Μνημείο για τους 57 νεκρούς των Τεμπών θα ανεγερθεί στο κέντρο της Αθήνας

Must Read

Στο πάρκο Ερμού και Πειραιώς, απέναντι από την Τεχνόπολη, βρέθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μαζί με την Πρόεδρο Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, προκειμένου να δουν από κοντά το σημείο όπου θα τοποθετηθεί το γλυπτό-μνημείο για τους 57 νεκρούς της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Στο πλευρό τους ήταν η εικαστικός Μαρία Μανδάκη, η οποία και σχεδίασε το μνημείο το οποίο θα ονομάζεται το «Το Δένδρο των Ψυχών», καθώς και ο σιδηρουργός Γιώργος Σαντεξής, ο οποίος και θα το κατασκευάσει. «Δεκαεννέα ρίζες θα είναι πλεγμένες ανά τριάδες, οι οποίες θα καταλήγουν σε 57 κλαδιά, πάνω στα οποία θα βρίσκονται τα 57 πουλιά που συμβολίζουν τις ψυχές των ανθρώπων που χάθηκαν. Ένωσαν το πεπρωμένο τους σε μια κοινή πορεία, σε ένα κοινό ταξίδι που είχε αρχή, αλλά δεν είχε τέλος», ανέφερε η κα Μανδάκη, μιλώντας για την ιδέα πίσω από το γλυπτό.

Ο Χάρης Δούκας μαζί Μαρία Καρυστιανού επισκέφτηκαν το πάρκο Ερμού και Πειραιώς, εκεί όπου θα τοποθετηθεί το μνημείο για τα θύματα της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας

«“Το Δένδρο των Ψυχών” συμβολίζει τη ζωή και την ελπίδα, με 57 πουλιά, ένα για κάθε συνάνθρωπό μας που χάθηκε άδικα στα Τέμπη. Ο Δήμος Αθηναίων, με σεβασμό απέναντι στους νεκρούς και στους οικείους τους, επιθυμεί να τιμήσει την μνήμη τους και να ενώσει τη φωνή του με όλους αυτούς που διεκδικούν απόδοση δικαιοσύνης και ένα κράτος ασφαλές και δίκαιο. Ευελπιστούμε η πρωτοβουλία μας αυτή να αποτελέσει μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης στον προσωπικό και συλλογικό πόνο που προκάλεσε το δυστύχημα», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, με τη Μαρία Καρυστιανού να υπογραμμίζει: «Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Αθηναίων για την πρωτοβουλία του να δημιουργήσει ένα μνημείο για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών. Τον ευχαριστούμε που συναισθάνεται την ανάγκη μας πέρα από δικαίωση, αυτό που συνέβη να μην ξεχαστεί ποτέ, να μείνει στη μνήμη όλων, να μην επαναληφθεί ποτέ».

Από την πλευρά του, ο κ. Σαντεξής, τόνισε πως «στο ετήσιο μνημόσυνο για το δυστύχημα των Τεμπών ήθελα να τιμήσω τα θύματα με 57 τριαντάφυλλα. Όμως αναγκάστηκα να τα αφήσω στα χαλίκια. Τότε σκέφτηκα ότι πρέπει να δημιουργήσω ένα μνημείο για αυτά τα παιδιά, το οποίο τελικά θα τοποθετηθεί στην Αθήνα».

Σημειώνεται πως η δημιουργία του συγκεκριμένου μνημείου εγκρίθηκε ύστερα από την εισήγηση του δημάρχου Αθηναίων κατά την 10η Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, στις 27/3/2024.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Να γίνει δίπλα σε αυτό το μνημείο και ένα μνημείο για το Μάτι, την Μάνδρα, τον Μαραθώνα και την Κινέτα. Και εκεί άνθρωποι πέθαναν, εκατόν σαράντα μάλιστα. Δεν πέθαναν ποντίκια. Αν θέλει μνημείο αποκλειστικά για τα Τέμπη η κυρία Καρυστινού, να το πληρώσει η ίδια, η το κόμμα της ο ΣΎΡΙΖΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This