Ο Άδωνις που βλέπει το ΕΣΥ να καταρρέει τρώγοντας παγωτό τολμά να κατηγορεί τους γιατρούς για «ομηρία» των παιδιών

«Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως» υποστηρίζει ο -πάντα σωστός σε όλα του- υπουργός Υγείας

Must Read

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει μέρα με τη μέρα, γιατροί και νοσηλευτές ζητούν απεγνωσμένα ενισχύσεις, αλλά ο Άδωνις Γεωργιάδης το μόνο που «βλέπει» πίσω από τα -απολύτως δικαιολογημένα- αιτήματά τους, είναι «πολιτικές σκοπιμότητες» λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις εξελίξεις αναφορικά με τη στάση εργασίας που είχαν εξαγγείλει οι αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει, χωρίς ντροπή, ότι οι γιατροί κρατούν «ομήρους» τα παιδιά του κοσμάκη.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ, παρά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, προχωρούν στην προκήρυξη νέων απεργιακών κινητοποιήσεων, υποστηρίζοντας πως «οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως» και διερωτάται «εσείς τώρα τί πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά σε όλο αυτό, που κρατά ομήρους τα παιδιά;».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του υπουργού Υγείας αναφέρει τα ακόλουθα:

«Λοιπόν η ιστορία έχει ως εξής: οι αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» παρά το ότι ουδείς αμφισβητεί ότι το Υπουργείο κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να καλυφθούν τα κενά, αποφασίζουν αποχή από τα τακτικά χειρουργεία. Δηλαδή ένα είδος απεργίας στο οποίο όμως λαμβάνουν κανονικά τον μισθό τους.

Το ΔΣ του Νοσοκομείου εξετάζοντας όλα τα πραγματικά περιστατικά αποφασίζει Ομόφωνα, με την σύμφωνη γνώμη δηλαδή του Διευθυντού της Ιατρικής Υπηρεσίας, ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος να σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία και διατάζει την συνέχεια τους. Οι συνδικαλιστές κηρύσσουν για την Δευτέρα στάση εργασίας πάνω στην ώρα των τακτικών χειρουργείων ώστε να μην πειθαρχήσουν στην απόφαση του ΔΣ.

4 μέλη του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων καταγγέλουν επωνύμως και δημοσίως ότι η απόφαση για την στάση εργασίας είναι παράνομη. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη, πράγμα το οποίο κάνει την Δευτέρα το πρωί. Οι ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών καλύπτουν με αποφάσεις τους την στάση εργασίας.

Η Δικαιοσύνη τελικά την Δευτέρα το μεσημέρι αποφαίνεται ότι πράγματι η στάση εργασίας είναι παράνομη. Και οι συνδικαλιστές πάλι με κάλυψη της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ κηρύσσουν νέα στάση εργασίας για την Τετάρτη κατά της οποίας πάλι θα προσφύγει η Διοίκηση…. δηλαδή Διοίκηση, Διεθυντης Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, Υπουργείο Υγείας και Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη λένε ότι πρέπει να συνεχιστούν τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» αλλά οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως, εσείς τώρα τί πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά σε όλο αυτό, που κρατά ομήρους τα παιδιά;».

Θυμίζουμε πως σήμερα το πρωί το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κήρυξε παράνομη τη στάση εργασίας των αναισθησιολόγων στο «Αγλαΐα Κυριακού», γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά, με την ΕΙΝΑΠ να «απαντά» στη συγκεκριμένη απόφαση με νέα προκήρυξη στάσης εργασίας, τόσο για αύριο, Τετάρτη 29/05, όσο και για την προσεχή Δευτέρα 03/06.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This