Με τον Εμίρη του Κατάρ συναντήθηκε ο Μητσοτάκης – Υπεγράφη συμφωνία για στρατιωτική συνεργασία

Must Read

Επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποίησε ο Εμίρης του Κατάρ, Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θανί, μετά το ταξίδι που έκανε πριν από μερικούς μήνες στην Ντόχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Σεΐχης του Κατάρ συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αλλά και με τον πρόεδρο της Βουλής.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με ανάρτηση στο Twitter (X) υπέγραψε σήμερα «τη Συμφωνία Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας και του Υπουργείου Άμυνας του Κατάρ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Tamim Bin Hamad Al Thani, στην Αθήνα».

Σε δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η χώρα μας σημειώνει… πρόοδο στην ανάπτυξη και ότι αυτή η επίσκεψη είναι ευκαιρία για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων στο οικονομικό επίπεδο.

Από πλευράς του ηγέτης του Κατάρ ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ για την πρώτη μου επίσημη επίσκεψη. Όπως αναφέρατε, έχουμε μια σπουδαία ιστορική σχέση. Πιστεύω όμως ότι αποτελεί ευκαιρία για εμάς, για να ενισχύσουμε αυτές τις διμερείς σχέσεις, ειδικά όσον αφορά στην οικονομία και στις επενδύσεις. Προσβλέπω πραγματικά σε αυτή τη συνάντηση. Βεβαίως, θα συζητήσουμε επίσης περιφερειακά ζητήματα, ιδίως τι συμβαίνει στη Γάζα. Επομένως, ανυπομονώ πραγματικά γι’ αυτή τη συνάντηση. Σας ευχαριστώ πολύ».

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκτός από τη Συμφωνία Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου ‘Αμυνας του Κατάρ υπεγράφη και Μνημόνιο Συνεργασίας για την διεξαγωγή πολιτικών διαβουλεύσεων επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ του υπουργείων Εξωτερικών των δυο χωρών. Επιπλέον, συζητήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας στην οικονομία, τις επενδύσεις, την ενέργεια και τον πολιτισμό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Καλά θα τρελαθούμε εντελώς ! Το Κατάρ είναι ο κορυφαίος στρατηγικός σύμμαχος της Τουρκίας και τους έχει μάλιστα στείλει και 6 Rafale για να εκπαιδευτούν οι Τούρκοι πιλότοι στην αντιμετώπιση των Ελληνικών Rafale ! Τι στο διάτανο κάνει αυτή η κυβέρνηση ;;;
    Α ρε Καϊλή εσύ ήσουν το άτομο που έπρεπε να “καεί” για να παραδειγματιστούν κάποιοι στο τι θα πάθουν αν δεν συνεχίσουν αυτό για το οποίο ξεκίνησαν…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This