Χρυσοχοΐδης: Από σήμερα λειτουργούν 65 τμήματα ενδοοικογενειακής βίας ανά την Ελλάδα

«Μακάρι να έχουμε αύξηση καταγγελιών και να έχουμε αύξηση συλλήψεων»

Must Read

Στην ενδοοικογενειακή βία και τις επιθέσεις με θύματα γυναἰκες αναφέρθηκε το Σάββατο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ. «Έχουμε αύξηση καταγγελιών. Να μην υπάρχουν πίσω από κλειστές πόρτες περιστατικά βίας. Από σήμερα, λειτουργούν 65 τμήματα ενδοοικογενειακής βίας, καλύψαμε πλέον όλη την χώρα» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Η προσπάθειά μας είναι οποιοδήποτε τηλεφώνημα ή πάτημα του panic button να έχει άμεση ανταπόκριση» πρόσθεσε.

«Μακάρι να έχουμε αύξηση καταγγελιών και να έχουμε αύξηση συλλήψεων, έτσι ώστε κατά κάποιο τρόπο μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, χρόνο με το χρόνο, μια ντροπή που στιγματίζει την κοινωνία μας -και όχι μόνο την ελληνική- να πάψει να υπάρχει και να μην υπάρχουν πίσω από κλειστές πόρτες, βασανιστήρια, ξυλοδαρμοί, κακοποιήσεις γυναικών και παιδιών.

Θέλω να ανακοινώσω ότι από σήμερα (1/6) λειτουργούν σε όλη τη χώρα 65 τμήματα ενδοοικογενειακής βίας. Σε κάθε νομό υπάρχει ένα γραφείο και συνεπώς καλύψαμε όλη τη Ελλάδα. Αυτό ισχύει για όλη την Ελλάδα και ισχύει όχι μόνο για τις γυναίκες, αλλά και για οποιονδήποτε, έναν ηλικιωμένο για παράδειγμα, ένα παιδί που αισθάνεται την ανάγκη να προστατευθεί» δήλωσε ο υπουργός.

Για την νεανική εγκληματικότητα

«Έχουμε πρόβλημα σε δύο επίπεδα. Το ένα είναι οι συμμορίες και το άλλο είναι τα μέσα που χρησιμοποιούνται: μαχαίρια, σιδηρογροθιές κ.λπ.

Αυτήν την στιγμή γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά της Αστυνομίας. Σε μεγάλες συγκεντρώσεις νέων υπάρχει παρουσία Αστυνομίας, ελαφριά παρουσία, όχι ένοπλη, με νεαρούς και νεαρές αστυνομικούς και ταυτόχρονα αστυνομικοί που αν χρειάζεται κάνουν συλλήψεις.

Επειδή η ποινική μεταχείριση των ανηλίκων είναι δύσκολο ζήτημα και πολύ ευαίσθητο, αυτοί οι οποίοι συλλαμβάνονται και παραπέμπονται στη δικαιοσύνη, πέρα από τη διαχείριση του ανηλίκου, είναι οι γονείς.

Όποιος πατέρας ή μητέρα αφήνει το παιδί του χωρίς την αναγκαία από τον νόμο ή το καθήκον του χρέους επιμέλεια, τότε έχει μεγάλες ευθύνες».

Για την αθλητική βία

«Κατ’ αρχήν συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια στον μπασκετικό Παναθηναϊκό που μας έφερε το κύπελλο από το Βερολίνο. Νομίζω αυτές είναι μεγάλες επιτυχίες για τη χώρα, για την Ελλάδα, για τους Έλληνες.

Η διεξαγωγή του ήταν ένα πολύ σπουδαίο γεγονός. Νομίζω ήταν ένα κρίσιμο στοίχημα για την Ελλάδα, για την ικανότητά μας να διεξάγουμε με ασφαλή τρόπο μεγάλα γεγονότα.

Αποδείξαμε ότι μπορούμε να φιλοξενούμε και να οργανώνουμε αθλητικά γεγονότα, τα οποία μπορούν να ανοίξουν το δρόμο και για μελλοντικά παρόμοια events. Και επίσης αποδείξαμε ότι μπορούμε από τον Φεβρουάριο και μετά, όταν ξανάνοιξαν τα γήπεδα, μετά τα τραγικά γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2023 και τον θάνατο του αστυνομικού, τα πράγματα πάνε άψογα (…)

Πρόκειται για εγκληματικές ομάδες, οι οποίες υπάγονται στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για το οργανωμένο έγκλημα.

Συνεπώς, αυτή η υπόθεση τελειώνει εδώ και αν εμφανιστεί οποιαδήποτε ομάδα ή οποιοσδήποτε που θα τολμήσει να διαταράξει αθλητικό γεγονός σε οποιοδήποτε σπορ, σε οποιοδήποτε άθλημα, δεν έχει καμία τύχη παρά μόνο την ποινική οδό και τα δικαστήρια».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This