Οι δυστοπικές Ευρωεκλογές

Το σίγουρο είναι ότι το βράδυ των εκλογών όλοι θα είναι κερδισμένοι και περήφανοι για τον αγώνα τους- για ποιο πράγμα, ας μας το πουν οι ίδιοι

Must Read

Σε μία εβδομάδα οι Έλληνες πολίτες, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες των «27», θα προσέλθουν στις κάλπες για να αποφασίσουν το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον τους της επόμενης πενταετίας.

Η προεκλογική περίοδος, ωστόσο, στην Ελλάδα για το ευρωπαϊκό μέλλον της ουδεμία σχέση είχε με τα ευρωπαϊκά θέματα και τα προβλήματα που ταλανίζουν την Ε.Ε. και πέφτουν βαριά πάνω στην καθημερινότητά της.

Με έναν απολύτως συντονισμένο τρόπο, τα ελληνικά κόμματα μετέτρεψαν την ευρωπαϊκή προεκλογική εκστρατεία σε εκστρατεία εθνικών εκλογών, δηλαδή… την επανεθνικοποίησαν, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να προκρίνουν αποτελέσματα εθνικών εκλογών, με ανατροπή ή όχι της κυβέρνησης από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Τα πολιτικά κόμματα, οι αρχηγοί και τα επιτελεία τους δημιούργησαν επί τούτου μια απολύτως δυστοπική κατάσταση, μέσα στην οποία «βολεύονται» όλα τα συνθήματα και οι παντός καιρού τοποθετήσεις περί παντός επιστητού, πλην του θέματος της παρούσας προεκλογικής περιόδου, που είναι οι ευρωεκλογές.

Ως εκ τούτου, κόμματα, αρχηγοί και υποψήφιοι καλώς κάνουν και φοβούνται ένα μεγάλο ποσοστό αποχής στην αναγκαστική πρόβα τζενεράλε των εθνικών εκλογών σε δύο και πλέον χρόνια από τώρα.

Οι Έλληνες πολίτες έχουν ακούσει τα πάντα στην πολιτική κόντρα των κομμάτων, με αποσπασματική θεματολογία – κατά το κοινώς λεγόμενο, ό,τι του κατέβαινε του καθενός έλεγε ως βασικό θέμα της προεκλογικής περιόδου.

Τα πολιτικά κόμματα και οι αρχηγοί τους, πονηρά και επιτηδευμένα, δεν ασχολήθηκαν σοβαρά με τα μεγάλα ανοιχτά ευρωπαϊκά θέματα που ταλανίζουν τους Ευρωπαίους πολίτες και τους έχουν στείλει στη φτωχοποίηση, ούτε έκαναν απολογισμό πεπραγμένων στην Ε.Ε. ούτε τόλμησαν να ενημερώσουν τους ψηφοφόρους.

Για παράδειγμα, η Ν.Δ., ως μέλος «του κλαμπ της κυρίας Φον ντερ Λάιεν», ουδόλως ασχολήθηκε ή εξήγησε το υπό κουκούλωμα σκάνδαλο των e-mails της κυρίας Φον ντερ Λάιεν προς την Pfizer την περίοδο του Covid-19 και των τεράστιων ποσών που δαπανήθηκαν, έστω και αν το Ευρωκοινοβούλιο και δημόσιες Αρχές έχουν ζητήσει την αποκάλυψή τους. Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν θα το μάθουν ποτέ.

Όπως δεν θα λάβουν ποτέ απάντηση για τα συνολικά ποσά που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι αρχηγοί κρατών αφαίρεσαν από τις τσέπες των Ευρωπαίων φορολογουμένων για την ποικιλόμορφη και χαώδη οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας.

Συνεπακόλουθα, δεν θα μάθουν ποτέ ποιες ήταν και είναι οι πραγματικές συνέπειες από τον οικονομικό πόλεμο της Δύσης απέναντι στη Ρωσία, στον οποίο εμφανή θύματα της Δύσης είναι οι Ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι, χωρίς να τους ρωτήσει κανείς -μέσα στην ευρωπαϊκή δημοκρατία τους- είδαν τις τιμές ενέργειας και καυσίμων να εκτινάσσονται στους αιθέρες, όπως και τα μεταφορικά, τις τροφικές αλυσίδες να σπάνε λόγω έλλειψης των απαραίτητων ρωσικών λιπασμάτων, είδαν τις τιμές τροφίμων και απαραίτητων ειδών καθημερινότητας να… φτάνουν στον Θεό, όπως και τα επιτόκια των τραπεζών, χωρίς κανένας πολιτικός και κανένα κόμμα να μπορούν να δεσμευθούν ότι θα σταματήσει αυτό το σπιράλ, δηλαδή θα μπει όριο στη φτωχοποίηση των Ευρωπαίων εργαζομένων.

Ομοίως, οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι δεν θα πάρουν ποτέ συγκεκριμένες απαντήσεις, γιατί ο Κοινοτικός Προϋπολογισμός έχει γίνει σμπαράλια, με ετήσιες κρυφές και μπουρδουκλωμένες συνεχείς μειώσεις στις δαπάνες, όπως γίνεται συστηματικά τώρα στον τομέα της γεωργίας και της κοινής αγροτικής πολιτικής, και περικοπές στα κοινωνικά Ταμεία, εισάγοντας σιγά σιγά την ιδέα της επανεθνικοποίησης συγκεκριμένων δαπανών και… όποιος εθνικός προϋπολογισμός αντέξει.

Κανένα πολιτικό κόμμα, οι αρχηγοί τους και πολύ περισσότερο οι λογής υποψήφιοι ευρωβουλευτές δεν μπήκαν στον κόπο να τοποθετηθούν θετικά ή αρνητικά σε αυτό τον ευρωπαϊκό στροβιλισμό, πιθανότατα γιατί κανείς δεν τους ενημέρωσε εκ των προτέρων για τα θέματα που θα κληθούν να χειριστούν αν εκλεγούν…

Οι Έλληνες ψηφοφόροι, πάντως, έχουν διασκεδάσει αφάνταστα με τη… λοταρία στο μισό κιλό ή στο κιλό της φέτας, με τις βαρύγδουπες υποσχέσεις για κατάργηση φόρων και φοροαπαλλαγές, που θα περιμένουν τουλάχιστον ακόμα δύο χρόνια, και πιθανότατα έχουν θυμώσει με τις ανούσιες συγκρίσεις του 2015 και του 2024, κ.λπ. κ.λπ.

Το σίγουρο είναι ότι μέσα στο δυστοπικό τοπίο το βραδύ των εκλογών όλοι θα είναι κερδισμένοι και περήφανοι για τον αγώνα τους – για ποιο πράγμα ας μας πουν οι ίδιοι…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This