Αδιαφορεί η κυβέρνηση για τους ομογενείς

Οι άρχοντες του Oικουμενικού Πατριαρχείου ήρθαν πρώτη φορά όλοι μαζί στην Αθήνα. Άφαντοι από τις εκδηλώσεις Γεραπετρίτης, Παπαδοπούλου

Must Read

Πόσο ενδιαφέρον έχει αυτή η κυβέρνηση για τους ομογενείς και το Οικουμενικό Πατριαρχείο; Από ελάχιστο έως καθόλου. Δεν εξηγείται αλλιώς η στάση της να εκπροσωπηθεί με τους πολιτικούς… κηπουρούς της στη σύναξη κορυφαίων Ελλήνων του εξωτερικού.

Οι άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου ήρθαν πρώτη φορά όλοι μαζί στην Αθήνα. Ταξίδεψαν με τα ιδιωτικά τους τζετ και με κάθε μέσο εκατοντάδες επιφανείς προσωπικότητες από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και άλλες περιοχές του πλανήτη.

Άφησαν τις επιχειρήσεις τους και τις δουλειές τους για να έρθουν και να δηλώσουν το «παρών» στην «Ελλάδα 2.0». Τη χώρα-θαύμα, που επαίρεται η κυβέρνηση πως έχει δημιουργήσει και ο ίδιος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Άγνωστο γιατί, ο άφαντος υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης και η υφυπουργός του Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου προκλητικά αγνόησαν εκατοντάδες επιφανείς προσωπικότητες της διεθνούς σκηνής με την ελληνική καρδιά.

Ποιος στηρίζει την Ελλάδα;

Σύσσωμη η ελληνική κυβέρνηση ήταν απούσα. Στις εκδηλώσεις των αρχόντων φρόντισαν να την εκπροσωπήσει ο παντελώς άγνωστος υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας και ο (λίγο προτού τον… αποχωρήσουν) γεν. γραμματέας Αποδήμων Γιάννης Χρυσουλάκης. Προς Θεού, οι άνθρωποι μια χαρά είναι. Τα αξιώματά τους, όμως, είναι πολύ χαμηλότερα από τη σπουδαιότητα των συγκεκριμένων προσωπικοτήτων.

Ήταν προφανές: Δεν ήθελαν να τους τιμήσουν, αλλά να τους απαξιώσουν σκοπίμως. Και ο υπάκουος υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης υπάκουσε την εντολή της υφυπουργού του Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου.

«Μα, αυτοί οι άρχοντες δεν στηρίζουν την Ελλάδα, το Πατριαρχείο στηρίζουν» λένε μερικοί. Δεν στηρίζουν το Πατριαρχείο μόνο. Στηρίζουν τα ελληνικά σχολεία στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, στο Βέλγιο, στην Αφρική. Στηρίζουν το έργο της Εκκλησίας και, επομένως, δουλεύουν υπέρ του Ελληνισμού. Άρχοντες από την Αμερική, την Ευρώπη, την Αφρική και την Ελλάδα.

Όσα έργα υπέρ της κοινωνίας έχει κάνει ο πρόεδρος των εν Ελλάδι αρχόντων Θανάσης Μαρτίνος σ’ αυτόν τον τόπο, μέσω της Εκκλησίας, δεν έχουν κάνει πέντε υπουργεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη μαζί.

Κι αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν φωνή, μιλάνε και στηρίζουν την Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση τους αγνοεί επιδεικτικά. Γιατί δεν τους έχει, προφανώς, ανάγκη. Η Ελλάδα κάνει… λόμπινγκ με τον Εντι Ζεμενίδη και τον γερουσιαστή Μενέντεζ, που η αμερικανική δικαιοσύνη τον περιμένει στη γωνία γιατί φέρεται ότι πιάστηκε με μια γίδα στην πλάτη.

Μέχρι και ο Πομπέο ασχολήθηκε με την Ελλάδα. Για το ελληνικό ΥΠΕΞ και την κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτά είναι «ψιλά γράμματα». Αυτοί οι δισεκατομμυριούχοι, εκατομμυριούχοι και γενικώς οι επιφανείς προσωπικότητες του εξωτερικού μπορούν να επικοινωνήσουν με την περίφημη επιστολική ψήφο.

Να μιλήσουν στην καρδιά αυτής της κυβέρνησης. Να στείλουν και ένα e-mail για να υψώσουν στεντόρεια τη φωνή τους για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τέμενος. Στην πορεία υπάρχει ένας κίνδυνος να διαρρεύσουν και τα προσωπικά τους δεδομένα, όμως θα έχουν επιτελέσει το ιερό καθήκον για την πατρίδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This