Στον αστερισμό… των εκλογών και η Δικαιοσύνη

Στις ομάδες Στενιώτη - Σεβαστίδη συμμετέχουν από 2 ειρηνοδίκες

Must Read

Μία Κυριακή πριν από την 9η Ιουνίου των ευρωεκλογών ψηφίζει η Δικαιοσύνη για την ανάδειξη της νέας συνδικαλιστικής της ηγεσίας. Σε θέσεις «μάχης» δικαστές και εισαγγελείς για τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση στα Πρωτοδικεία Αθηνών και Πειραιώς, καθώς στην υπόλοιπη Ελλάδα οι κάλπες στήθηκαν ήδη την περασμένη Κυριακή 26 Μαΐου.

Αντιμέτωποι βρίσκονται η ομάδα της σημερινής προέδρου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μαργαρίτας Στενιώτη, που είχε εκλεγεί το 2022 και επαναδιεκδικεί την εκλογή της, και η ομάδα του Χριστόφορου Σεβαστίδη, που είχε διατελέσει πρόεδρος επί 6 χρόνια (3 θητείες, αρχικά τις δύο πρώτες με τη σύμπραξη και των ομάδων Λυμπερόπουλου, Σαλάτα και εν συνεχεία με τη δική του ομάδα μόνο). Για πρώτη φορά κατέρχονται ανεξάρτητα και δέκα ειρηνοδίκες, είτε ως μεμονωμένοι υποψήφιοι είτε με επιμέρους ολιγομελείς ομάδες 10 ειρηνοδίκες.

Στις ομάδες Στενιώτη – Σεβαστίδη συμμετέχουν από 2 ειρηνοδίκες, γιατί αφενός οι δικαστές αυτοί αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα του εκλογικού – δικαστικού σώματος (περίπου 960), αφετέρου η εκλογική διαδικασία γίνεται στον απόηχο της ενοποίησης του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, που καταργεί τα Ειρηνοδικεία, τα οποία ενοποιούνται με τα Πρωτοδικεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This