Αυξήσεις στο ρεύμα προανήγγειλε ο Μητσοτάκης: «Δεν φύσηξε όσο περιμέναμε»

«Θα εκπλαγώ πολύ αν δούμε αυξήσεις 70% στο ηλεκτρικό ρεύμα» αρκέστηκε να πει ο πρωθυπουργός και προέτρεψε τους καταναλωτές σε... αλλαγή παρόχου

Must Read

Ασταμάτητος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να ισχυριστεί οποιαδήποτε εξωφρενική δικαιολογία προκειμένου να καλύψει την απραξία της κυβέρνησής του στο θέμα της σαρωτικής ακρίβειας που έχει γονατίσει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Μετά τις κορώνες του υπουργού Επικρατείας Κ. Σκρέκα για τα προϊόντα που είναι πιο φθηνά στη Γερμανία, μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την τιμή της… μισόκιλης φέτας, ο πρωθυπουργός «ξαναχτυπά» λέγοντας ότι για τις υπέρογκες αυξήσεις (λέγεται θα φτάσουν μέχρι 70%) που θα δούμε στο ηλεκτρικό ρεύμα, φταίει η… νηναιμία.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στο ερώτημα για το αν κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό των πολιτών για την αύξηση των τιμών, ενόψει μάλιστα ενός πολύ θερμού καλοκαιριού.

Η απάντησή του ήταν…. τραγελαφική: «Μισό λεπτό, οι τιμές του ρεύματος καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από τη χονδρική του ρεύματος που και αυτή με τη σειρά της έχει αυξομειώσεις. Είχαμε πάρα πολλούς μήνες με χαμηλές τιμές, υπήρχαν κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες για έναν μήνα. Παραδείγματος χάρη μπορεί να μη φύσηξε όσο θα περιμέναμε» είπε και πρόσθεσε ότι αυτές οι συνθήκες μπορεί να «δημιουργούν κάποια μικρή απόκλιση, αύξηση στις τιμές του ρεύματος. Εκτιμώ ότι αυτό δεν είναι ένα μόνιμο φαινόμενο. Εν πάση περιπτώσει έχουμε μία αγορά που λειτουργεί ανταγωνιστικά και πιστεύω ότι τελικά ότι ο ανταγωνισμός αυτός, ο τρόπος που θα κινηθούν οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς, δεν θα οδηγήσει σε σημαντικές αυξήσεις στις τιμές ή αυξήσεις που θα έχουν κάποια πιο μόνιμα χαρακτηριστικά».

Όσο για τις αδιανόητες αυξήσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν, ο Μητσοτάκης αρκέστηκε στο να παροτρύνει τους πολίτες να… αλλάξουν πάροχο: «Θα εκπλαγώ πολύ αν δω αυξήσεις 70%. Αν κάποιος πάροχος θέλει να αυξήσει 70% το τιμολόγιο, θα ενθάρρυνα πάρα πολύ τους καταναλωτές να επιλέξουν άλλο πάροχο. Γιατί δεν δικαιολογείται μία τέτοια αύξηση» δήλωσε.

Επίθεση σε Κασσελάκη – Ανδρουλάκη

Κληθείς να σχολιάσει ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη με την οποία προανήγγειλε τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση: «Κάποτε είχαμε πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζω να μην έχουμε και πόθεν έσχες Θεσσαλονίκης. Γιατί μετατρέπεται σε σόου κάτι που είναι υποχρέωσή του; Να θυμίσω ότι ο ίδιος είχε πει ότι θα τα δώσει πριν τις ευρωεκλογές. Όταν του το επισημάναμε κάνει ένα ολόκληρο σόου». Όσο για τα χρέη εκατομμυρίων της ΝΔ, ο ίδιος δήλωσε: «Εμείς δεν έχουμε κρύψει το πρόβλημα των συσσωρευμένων χρεών, τα εξυπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο».

Για την σχέση του με τον Νίκο Ανδρουλάκη, δήλωσε: «Όταν εκλέχθηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τού είχα ζητήσει να συναντηθούμε. Ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να έχει επαφή μαζί μου και αυτό έγινε προ του ζητήματος των παρακολουθήσεων. Δεν υπάρχει καμία βεντέτα. Ρωτήστε τον κ. Ανδρουλάκη τι έχει μαζί μου. Μερικές φορές μου δίνει την εντύπωση ότι είναι πολύ πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ από ότι στους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου που έβρισκαν έκφραση από το ΠΑΣΟΚ».

Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού μετά τις ευρωεκλογές ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Μπορούμε καλύτερα αλλά αυτό το έλεγα πάντα. Ακούω τα παράπονα των πολιτών. Όπου υπάρχουν καθυστερήσεις προσπαθώ να παρεμβαίνω. Δεν είμαι οπαδός των συχνών μεγάλων ανασχηματισμών. Έχω κάνει αλλαγές όποτε κρίνω ότι αυτό θα εξυπηρετήσει τη λειτουργικότητα του κυβερνητικού σχήματος. Ο απολογισμός είναι διαρκής. Σίγουρα αρχίζω και σχηματίζω μία πολύ καλύτερη εικόνα για την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχήματος. Κάποια στιγμή προφανώς θα γίνουν αλλαγές και στην κυβέρνηση».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Συνήθως με τον ανταγωνισμό μειώνεται η τιμή του εκάστοτε προϊόντος….
    Μάλλον για άλλο ,παράλληλο σύμπαν ,ή παράλληλη χώρα θα ισχύει αυτό…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This