Παραδίδουν τα «κλειδιά» της Ελλάδας στους Γερμανούς

Βέτο: Οι μικρές χώρες «στον Καιάδα» των συμφερόντων των μεγάλων κρατών - Απαιτούνται άμεσες και σαφείς τοποθετήσεις όλων των κομμάτων

Must Read

Οι αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση που απαιτούσαν ομοφωνία θα… λιγοστέψουν δραματικά και οι φιλήκοοι των ξένων θα προκρίνουν λήψη αποφάσεων με σχετική πλειοψηφία. Έτσι, οι μικρές χώρες θα ριφθούν στον Καιάδα των συμφερόντων των μεγάλων κρατών, όπως η Γερμανία.

  • «Η θέση μας», εφημερίδα «δημοκρατία»

Κάτι τέτοιο συμπεραίνεται απ’ όσα είπε ο ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στο iefimerida.gr, αναφερόμενος στο ζήτημα της ομοφωνίας στην Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μεϊμαράκης είπε:

«Έχει έρθει η ώρα να εξετάσουμε αν όλες οι αποφάσεις θα απαιτούν ομοφωνία. Είναι ένα καυτό ζήτημα, για το οποίο έχουμε ήδη κάνει μια πρώτη συζήτηση στο ΕΛΚ. Τα μικρότερα κράτη πιστεύουμε ότι η εξωτερική πολιτική, η διεύρυνση και κάποια ακόμα ζητήματα απαιτούν ομοφωνία. Κάποια άλλα, ανάλογα με τη βαρύτητά τους, μπορεί να χρειάζονται ειδικές πλειοψηφίες».

Βερολίνο, 13 Νοεμβρίου 2023

Η «δημοκρατία» έχει καταγγείλει αυτές τις μεθοδεύσεις από την πρώτη στιγμή που πήραν επίσημο χαρακτήρα. Στις 28 Νοεμβρίου 2023, σε πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας μας με τίτλο «Εθνική προδοσία η απεμπόληση του βέτο», σχολιαζόταν η έναρξη της διαδικασίας κατάργησης του δικαιώματος του βέτο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σημειώνονταν τα εξής:

«Εγκληματική για τα εθνικά συμφέροντά μας υπήρξε η απόφαση της Ευρωβουλής -δυστυχώς, με τη συμμετοχή και της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων ευρωβουλευτών– για κατάργηση του δικαιώματος του βέτο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για μια εξέλιξη απολύτως αρνητική για τα συμφέροντα της Ελλάδας, η οποία εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα μεγαλύτερα κράτη της Ένωσης, τα οποία ούτως ή άλλως κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβληθούν ετσιθελικά στις μικρότερες χώρες».

Από το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» στις 28/11/2023

Υπενθυμίζεται ότι για αυτό το ψήφισμα της Ευρωβουλής είχαν τοποθετηθεί θετικά οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας: Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη και Στυλιανός Κυμπουρόπουλος.

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και απαιτούνται άμεσες και σαφείς τοποθετήσεις όλων των κομμάτων.

  • Είναι υπέρ της κατάργησης του δικαιώματος του βέτο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή όχι;
  • Θέλουν να παραδώσουν τα «κλειδιά» της χώρας στους Γερμανούς μέσω της κατάργησης της ομοφωνίας και της λήψης αποφάσεων στην Ε.Ε. με σχετικές πλειοψηφίες;

Το χρονικό

Το newsbreak.gr σας είχε παρουσιάσει με σειρά αναλυτικών ρεπορτάζ, το χρονικό των μεθοδεύσεων στην ΕΕ υπέρ των ισχυρών, αλλά και τη στάση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Σχεδόν 200.000 € για διαφημίσεις ενόψει ευρωεκλογών για ένα κόμμα που χρωστάει πάνω από μισό δις € και καμιά αρχή δεν τολμάει να παρέμβει για τη μεγάλη αυτή ΑΠΑΤΗ.

    Αυτοί που μας γδέρνουν με τη φοροληστεία και ακρίβεια μπορούν άνετα να κάνουν υπερπολυτελή προεκλογική καμπάνια, παρά αυτό το πελώριο χρέος.

    Αυτή τα λέει όλα για την Ελλάδα (τους).
    Εμείς θέλουμε την Ελλάδα μας, μια πατρίδα ελεύθερη με ευημερία και όραμα.
    Διώξτε το παράσιτα από τη χώρα!

    #ΝΔ #Μητσοτάκης #Ευρωεκλογές #ΕΠΑΜ

    • Δεν υπάρχει ούτε μισός!:) Τους έχουν όλους Μαγκωμένους από τα ανύπαρκτα Μέζεα τους, γιατί όλοι τους έχουν χεσμένοι την Φωλέα τους, και μας οδηγούν στην Απόλυτη Σκλαβιά!! Γιατί είμαστε με DNA Ραγιάδισμού!! Θρασύδειλα Ανθρωπάκια, περιμένουμε άλλους να μας Σώσουν!!

    • Δηλαδή θεωρείς την Αγγλία και την Ελλάδα το ίδιο?Ούτε καρφίτσα δεν παράγουμε! Η θα ζει το 1/3 με τον τουρισμό? και οι υπόλοιποι θα μεταναστεύσουν ?Μην ακούω όνειρα θερινής νυχτός
      Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κ@λους

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This