Παραμένουν τα θολά σημεία στο «πόθεν» του Κασσελάκη

Παρά και τις χθεσινές απαντήσεις του, μία μέρα μετά την παρουσίαση της περιουσιακής του κατάστασης στον Λευκό Πύργο, δεν κατάφερε να λύσει τις απορίες και να διώξει τις αμφιβολίες

Must Read

Στην προεκλογική αρένα βρίσκεται από προχθές το «πόθεν έσχες» του Κασσελάκη, όμως η ένταση μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ κορυφώθηκε εκ νέου χθες, με τον πρόεδρο του κόμματος να επιχειρεί να δώσει απαντήσεις το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Ο Κασσελάκης κλήθηκε να παρέχει δημόσια διευκρινίσεις για βασικά ερωτήματα σχετικά με τα θολά σημεία κυρίως στο «πόθεν» της περιουσίας του, μετά την ανεπίσημη παρουσίαση της περιουσιακής του κατάστασης από τον ίδιο στην ομιλία του στον Λευκό Πύργο.

Τα κεντρικά ζητήματα που προέκυψαν από προχθές στη δημόσια συζήτηση είναι:

  • Από πού προήλθαν τα έσοδα 1,995 εκατ. δολ. που δηλώνει για το 2023;
  • Πώς ακριβώς μοιράζονται και από πού πηγάζουν οι δανειακές του υποχρεώσεις ύψους 1,56 εκατ. δολ.;
  • Αν παραδέχεται ότι παρανόμησε με τη συμμετοχή του σε ξένες εταιρίες.
  • Πώς έχει αγοράσει το σπίτι του στις ΗΠΑ και πώς απέκτησε αυτό του Κολωνακίου το 2024 αντί 1,8 εκατ. ευρώ;
  • Αν η οικονομική του κατάσταση είναι πράγματι αυτή που του επιτρέπει να μην ξαναδουλέψει στη ζωή του.
  • Γιατί καθυστέρησε τόσο τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του, μέχρι τις παραμονές των ευρωεκλογών;

Ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε για όλα αυτά τα ζητήματα στη χθεσινή του συνέντευξη. Αλλοτε ήταν πιο ξεκάθαρος στις απαντήσεις του, άλλοτε δεν κατάφερνε να λύσει τις απορίες και να διώξει τις αμφιβολίες. Το θέμα, όμως, δεν είναι -έτσι κι αλλιώς- τι στοιχεία παρουσίασε προχθές ή τι λέει στις προεκλογικές ομιλίες και συνεντεύξεις του, αλλά να προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην επίσημη δήλωση του «πόθεν έσχες».

  1. Για το τάιμινγκ που έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά του στοιχεία: «Αν κάποιος έχει άποψη περί του τάιμινγκ, δικαίωμά του. Εγώ σας λέω γιατί είναι σημαντικό αυτό το ζήτημα για μένα. Εγινε ένα θέμα για το “πόθεν έσχες” μου από media που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Δημιούργησε η Ν.Δ. ένα θέμα, ότι εγώ ως ιδιώτης είμαι απατεώνας. Λέω ορίστε, τα δούλεψα, αυτά έχω. Είναι η περιουσιακή μου κατάσταση. Δεν είναι ανοιχτή ακόμη η πλατφόρμα για το “πόθεν έσχες”. Τα έχω όλα τα στοιχεία. Δεν είναι δυνατόν να δημιουργείται τέτοιο θέμα με εμένα ως ιδιώτη κι απόδημο μέχρι πρότινος, αλλά συγχρόνως οι ρυθμίσεις των οφειλών της Ν.Δ., του πιο υπερχρεωμένου κόμματος στην Ευρώπη, να μην είναι δημόσιες».
  2. Για το γεγονός ότι είναι ποινικό αδίκημα να έχει εταιρίες στην αλλοδαπή: «Για πρώτη φορά ένας αρχηγός κόμματος παραδέχεται την παρατυπία του. Για όλους τους άλλους, τι γίνεται; Αρχειοθέτηση. Εχω την τόλμη να πω ότι ήταν μια παρατυπία. Κι αυτή η παρατυπία δεν έχει τίποτα μεμπτό και δεν επηρέασε κανέναν στην Ελλάδα. Το “πόθεν έσχες” του Μητσοτάκη, όμως, έχει αρχειοθετηθεί. Ηταν ελεγμένο και ξαφνικά βγήκαν τα Paradise Papers. Γιατί δεν ήταν τα Paradise στο “πόθεν έσχες του”; Πού είναι το σπίτι του Βολτέρου;».
  3. Για τα περσινά του εισοδήματα, σχεδόν 2 εκατ. ευρώ: «Ηταν η αμοιβή μου. Ο μισθός μπόνους για τα 50 εκατ. κέρδος που έβγαλα στους επενδυτές μου το 2022».
  4. Πώς εξηγεί τις δανειακές του υποχρεώσεις, ενώ έλεγε ότι δεν χρωστάει σε κανέναν: «Το ένα δάνειο είναι υποθήκη στο σπίτι μας, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Εξυπηρετείται κανονικά από τα μισθώματα αυτού του σπιτιού. Μέσα στα χρέη υπάρχει και ένα φοιτητικό δάνειο του συζύγου μου 150.000 δολ.».
  5. Για το αν ισχύει, βάσει της οικονομικής του εικόνας, ότι έχει καταφέρει πράγματι να διαθέτει την οικονομική άνεση ώστε να μη χρειαστεί να δουλέψει ποτέ ξανά: «Μην ανησυχείτε για μένα».
  6. Για την αγορά του ακριβού ακινήτου του στην Αθήνα, αξίας 1,8 εκατ. ευρώ, κι από πού προήλθαν τα χρήματα: «Από τα δεδουλευμένα μου, όπως είναι στο “πόθεν έσχες” μου. Από τα 2 εκατ., που είναι δηλωμένα εκεί».

Ο Κασσελάκης εξακολουθεί να παραμένει συγκεκριμένος ή ασαφής, ανάλογα με την περίσταση. Συχνά δεν πείθει. Το ίδιο συνέβη και χθες. Τελικά μόνο με την επίσημη κατάθεση του «πόθεν έσχες» θα λυθούν, λογικά, όλες οι απορίες.

Αρνήθηκε ότι αποκάλεσε τον Μητσοτάκη «Αλ Καπόνε», παίζοντας με τις λέξεις και τη νοημοσύνη όσων τον άκουσαν. Εριξε, μάλιστα, την ευθύνη του χαρακτηρισμού -που ασφαλώς έκανε- στους δημοσιογράφους, σε παρερμηνεία των λεγομένων του και στο… σύστημα. «Δεν είπα ότι είναι Αλ Καπόνε. Ενα ολόκληρο σύστημα θέλει να αποπροσανατολίσει».

Επίθεση έκανε και στον Αδωνι Γεωργιάδη για τους υπολογισμούς του υπουργού Υγείας σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Κασσελάκη: «Θα απαντήσω στον Αδωνι ότι -δόξα τω Θεώ- δεν έχουμε ανάγκη να πουλάμε επιστολές του Ιησού για να ζήσουμε. Αυτός είναι πολιτικός απατεώνας, βάσει των λεγόμενών του και του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός είπε, πριν βγει το θέμα με τις επιστολές που πουλούσε ο Γεωργιάδης, ότι όποιος πουλάει επιστολές του Ιησού είναι απατεώνας».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This