Μύλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε τη λαθροχειρία στο πόθεν έσχες του Μητσοτάκη!

Αλυσιδωτές αντιδράσεις εκτός κι εκτός Κουμουνδούρου μετά τα όσα είπε ο Θανάσης Οικονόμου, στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Must Read

Ο ισχυρισμός του Θανάση Οικονόμου, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος της ομάδας του Στέφανου Κασσελάκη, για τον έλεγχο του πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκάλεσε…  έκρηξη αντιδράσεων, αλλά άφησε και έκθετη την Κουμουνδούρου.

Αν ισχύουν τα όσα είπε περί «συνδιαλλαγών» της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής και ότι «υπάρχουν σκιές» στους ελέγχους, τότε η όλη συζήτηση και φασαρία που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για ένα –πράγματι- πολύ σοβαρό ζήτημα όπως το πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού, είναι εντελώς υποκριτική (αναφορικά με την αντίδραση του κόμματος) και χρήζει διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη.

Η επιτροπή και οι «σκιές»

Στην εκπομπή «Η επόμενη μέρα» του Action24, με καλεσμένο, εκτός από τον Θανάση Οικονόμου και τον βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, ο έμπειρος πολιτικός και πρώην Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, σχολίασε για τους μετέχοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής:

«Ο κ. Βαρεμένος ήταν, με πρόεδρο την κυρία Χριστοδουλοπούλου. Μπορείτε λοιπόν να τους ερωτήσετε αν έκαναν έλεγχο και τι βρήκαν στον έλεγχο και κλείνω το θέμα αυτό. Σας λέω και ονόματα, ο κύριος Βαρεμένος και η κυρία Χριστοδουλοπούλου».

Απαντώντας, ο Θανάσης Οικονόμου είπε: «Μα η κυρία που λέτε (σ.σ. η Τασία Χριστοδουλοπούλου), απολογείται γιατί διόρισε την κόρη της. Τι ακριβώς μου λέτε; Αυτό έγινε. Την κόρη της και για αυτό δεν έβαλε την επόμενη φορά υποψήφια».

Ο κ.Κακλαμάνης αντέδρασε σχολιάζοντας: «Μα τι μπλέκετε τώρα, εγώ σας λέω για την Επιτροπή», για να επιμείνει ο κ.Οικονόμου και να αποκαλύψει ότι «υπάρχουν σκιές σε αυτούς τους ελέγχους. Ακούστε κύριε Κακλαμάνη. Προφανώς υπάρχουν σκιές σε αυτές τις Επιτροπές»!




Χαμός στο στούντιο με τις «συναλλαγές»!

Ο παρουσιαστής Σεραφείμ Κοτρώτσος ζήτησε να γίνουν διευκρινίσεις λέγοντας: «Υπάρχουν σκιές στους ελέγχους που έγιναν τότε από την κυβερνητική πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) και τα πρόσωπα που εκπροσωπούσαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην συγκεκριμένη επιτροπή;»

Η απάντηση του Θανάση Οικονόμου που… άναψε νέες φωτιές: «Σας το λέω με σαφήνεια, γιατί υπήρξανε κάποιες ας το πω εντός εισαγωγικών συναλλαγές»!

Ο Νικήτας Κακλαμάνης από την πλευρά του αντέδρασε ξανά: «Δηλαδή λέτε ότι ο κύριος Βαρεμένος και η Χριστοδουλοπούλου τα έπιασαν, για να βγάλουνε λάδι τον κύριο Μητσοτάκη».

Τασία Χριστοδουλοπούλου – Γιώργος Βαρεμένος

Ο Θανάσης Οικονόμου επέμεινε στους ισχυρισμούς του, αφήνοντας σαφέστατα υπονοούμενα για λαθροχειρία του ΣΥΡΙΖΑ στο πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη!

«Σας λέω επί προχείρω ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου δεν ξαναέβαλε υποψήφια την επόμενη σεζόν, γιατί διορίστηκε η κόρη της στη Βουλή και πλειάδα άλλων βουλευτών που συμμετείχαν στις επιτροπές και πιθανόν, πιθανολογώ, εικάζω ότι μπορεί να συμμετείχανε, για να αρχειοθετηθούν αυτές οι υποθέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Τι είναι αυτά που λέτε κύριε Οικονόμου, δηλαδή φτάνω στο σημείο να υπερασπίζομαι εγώ το Βαρεμένο;», αναφώνησε σε εκείνο το σημείο ο Νικήτας Κακλαμάνης και επεσήμανε ότι εκείνη την περίοδο Πρόεδρος της Βουλής ήταν ο Συριζαίος Νίκος Βούτσης:

«Ξέρετε ποιος ήταν Πρόεδρος της Βουλής εκείνη την εποχή; Ο Νίκος Βούτσης και μου λέτε ότι κάτω από την Προεδρία του Νίκου Βούτση έγιναν αυτά τα πράγματα; Και δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά για το κόμμα σας;»




Το μπάχαλο που δημιουργήθηκε δεν σταμάτησε εκεί όμως, καθώς ο Θανάσης Οικονόμου δεν άλλαξε τα όσα είπε, αφήνοντας μάλιστα και αιχμές για τον κ.Βούτση, όταν ρωτήθηκε για το αν ήταν σε γνώση του όσα ισχυρίζεται ότι συνέβησαν:

«Δεν το γνωρίζω, δεν μπορώ να υποκαταστήσω εγώ, αλλά όταν υπάρχουν γεγονότα ευλόγως θέτω και ερωτήματα, ερωτήματα θέτω».

Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο χαμός που προκλήθηκε στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ μετά από όλα όσα ελέχθησαν, τα οποία είναι ιδιαιτέρως σοβαρά, δημιούργησε μια τεράστια αμηχανία, με την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά, να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Βγήκε στο Kontra και το μόνο που είχε να πει για το θέμα είναι ότι «δεν εγείρουμε ζήτημα για τα τελευταία Πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη».

Αντίδραση Βαρεμένου: «Διπρόσωπος» ο Οικονόμου, «μετεωρίτης» ο Κασσελάκης

Με τη σειρά του, ο Γιώργος Βαρεμένος, το όνομα του οποίου αναφέρθηκε στο επίμαχο ζήτημα, αντέδρασε με βέλη κατά του Θανάση Οικονόμου, αλλά και κατά του Στέφανου Κασσελάκη, μιλώντας στο Action24:

«Δεν τον αναγνωρίζω ως πρώην σύντροφό μου, τον έχω συναντήσει 2-3 φορές στη ζωή μου (σ.σ. τον Θανάση Οικονόμου). Προφανώς είναι διπρόσωπος, όσα είπε είναι αθλιότητες και θα δώσει λόγο εκεί που πρέπει να δώσει. Εγώ πάντα σεβόμουν τους θεσμούς, όταν πήγα εκεί (στην επιτροπή Πόθεν Έσχες) βρήκα ένα χάος. Πρόκειται για βρώμικο σύστημα, που μόλις πέντε ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, προχωρά σε αδιανόητες πράξεις, σε χυδαίες επιθέσεις, όπως για παράδειγμα απέναντι σε μία γυναίκα, στην Έφη Αχτσιόγλου, χυδαίες επιθέσεις που ενορχηστρώνει ο μετεωρίτης Κασσελάκης, πατώντας πάνω σε μία βάρκα μισογυμνισμού, διασπείρωντας αδιανόητα πράγματα για την πολιτική ζωή της χώρας. Να έρθει ο κ. Οικονόμου και να πει συγκεκριμένα τι εννοεί. Εγώ βάδισα θεσμικά… Ο Κασσελάκης καλεί τα κανάλια να δείξει πόσο ωραία σπίτια έχει».









«Στα κάγκελα» και ο Βούτσης

«Δεν άκουσα και δεν με ενδιαφέρει να ακούσω τις διαβολές που συστηματικά εκτόξευαν όσοι μας κατηγορούσαν για το ότι δεν βάζαμε στις φυλακές πολιτικούς αντιπάλους, δεν μοιράζαμε τα 37 δις για να μας ψηφίσουν οι πολίτες, δεν ταυτιζόμασταν στο ύφος και το ήθος της διακυβέρνησης με το τοξικό υπόδειγμα της πολιτικής όπως για την μη ίδρυση “κόκκινων” προπαγανδιστικών μίντια αλλά και για άλλα πολλά», σημείωσε σε σχόλιό του κάτω από ανάρτηση της Μαρίας Κανελλοπούλου στο facebook, ο τέως προεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Θανάση Οικονόμου κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην Επιτροπή ελέγχου «πόθεν έσχες» της Βουλής.

«Μόνο που τότε δεν περιλαμβάνανε τον σ. Αλέξη Τσίπρα ως συμμέτοχο στην αυτοϋπονόμευση. Η λέξη ηγεμονία και η θεσμική προσήλωση ήταν πάντα ξένες σε όσους υποτιμούσαν την σκληρή πολιτική σύγκρουση, προκρίνοντας την προσωπική ανένδοτη δήθεν αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πέντε χρόνια μετά όλοι έχουν καταλάβει ποια ήταν η σωστή άποψη απέναντι στην τοξικότητα και την καθεστωτική νοοτροπία που στήριξε την κυριαρχία της νεοφιλελεύθερης πολιτικής», σημειώνει και συνεχίζει:

«Κατά τα άλλα είναι τοις πάσι γνωστό ότι η Επιτροπή Πόθεν Έσχες αποτελείται από δικαστικούς κατά πλειοψηφία. Επίσης είναι γνωστό ότι δεν νοείται καμία παρέμβαση, πέραν του θεσμικού τους ρόλου, βεβαίως από τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και από τους τότε πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Επιτροπής».

«Αυτά προς ενημέρωση και του κ. Κασσελάκη που προφανώς δεν έχει καμία γνώση πάνω σε ένα μείζον πολιτικό ζήτημα. Όσοι σιωπούν και είναι ακόμη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσουν. Όλοι και όλες κρινόμαστε και για τότε και για σήμερα», καταλήγει.

Το σχόλιο του Νίκου Βούτση

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Σχεδόν 200.000 € για διαφημίσεις ενόψει ευρωεκλογών για ένα κόμμα που χρωστάει πάνω από μισό δις € και καμιά αρχή δεν τολμάει να παρέμβει για τη μεγάλη αυτή ΑΠΑΤΗ.

    Αυτοί που μας γδέρνουν με τη φοροληστεία και ακρίβεια μπορούν άνετα να κάνουν υπερπολυτελή προεκλογική καμπάνια, παρά αυτό το πελώριο χρέος.
    Αυτή τα λέει όλα για την Ελλάδα (τους).

    Εμείς θέλουμε την Ελλάδα μας, μια πατρίδα ελεύθερη με ευημερία και όραμα.
    Διώξτε το παράσιτα από τη χώρα!

    #ΝΔ #Μητσοτάκης #Ευρωεκλογές #ΕΠΑΜ

  2. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΊΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΚΑΙ ΒΡΆΖΕΙ ΑΥΤΟΊ ΌΛΟΙ ΜΑΖΥ ΠΑΊΖΟΥΝ ΤΆΒΛΙ ΣΤΑ ΚΑΝΆΛΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΤΏΡΑ ΝΑ ΠΈΣΕΙ #ΤΟ ΝΕΟΛΑΟΠΟΤΑΜΟΜΠΛΕΠΑΣΟΚ#ΜΑΖΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΆΡΟΥΜΕ ΠΊΣΩ ΤΗΝ ΠΕΡΉΦΑΝΗ ΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΖΗΤΏ Η ΕΛΛΆΔΑ ΖΗΤΏ Η ΘΡΗΣΚΕΊΑ ΖΗΤΏ Η ΝΕΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ. ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΦΎΓΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ. ΝΑ ΦΎΓΕΙ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This