«Άδειασε» ξανά τον Μητσοτάκη ο Δένδιας: «Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που αντιμετωπίζουμε ζωντανή απειλή»

«Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που αντιμετωπίζει casus belli»

Must Read

Γκρέμισε για άλλη μια φορά το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη περί ήρεμων νερών στο Αιγαίο ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος κόντρα στη γραμμή Μαξίμου ζητάει αυξημένη επιφυλακή για τις ευθείες απειλές της Τουρκίας που αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Κατά την κατά την επίσκεψη του στο 308ο Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (ΠΕΒ), στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η  «χώρα ισχυροποιείται με νέα συστήματα» όμως τόνισε ότι έχουμε «πάρα πολύ δρόμο να κάνουμε, μπροστά μας.

Ο υπουργός μίλησε για «σύννεφα» που περιτριγυρίζουν την Ελλάδα και «ζωντανή απειλή»: «Η Ευρώπη, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είδε καθαρά ότι αν δεν έχει αμυντικό βραχίονα, δεν πάει πουθενά. Κι αν υπάρχει μία χώρα στην Ευρώπη που έχει τεράστιο συμφέρον -για να μην πω υπαρξιακό συμφέρον- στο να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός αμυντικός βραχίονας, αυτή είναι η Ελλάδα. Γιατί εμείς, η Ελλάδα, είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχουμε θέμα “ζωντανής” απειλής. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που αντιμετωπίζει casus belli. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που αντιμετωπίζει θέμα γεωγραφικής και νομικής διεκδίκησης επί των συνόρων μας» ανέφερε ο υπουργός.




«Το 2030 είχε επίσης και μία άλλη στόχευση. Να μεταφέρει μία νέα κουλτούρα, η οποία οδηγεί στην παραγωγή από ελληνικά χέρια και από ελληνικά μυαλά καινοτόμων λύσεων, που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις, που οι ίδιες οι ένοπλες δυνάμεις προτεραιοποιούν και που τα γενικά επιτελεία ζητούν να καλυφθούν, ως ανάγκες και ως προβλήματα» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα κάνουμε τη δουλειά μας, ετοιμάζουμε την δική μας αντιαεροπορική ομπρέλα, το δικό μας αντιαεροπορικό και αντί-drone θόλο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This