Ευρωεκλογές 2024: Το πρώτο exit poll της Ολλανδίας δείχνει μεγάλη άνοδο για το PVV του Βίλντερς!

Κλίνατε επί (ακρο)δεξιά - «PVV ο μεγαλύτερος νικητής!» ήταν η πρώτη αντίδραση του Βίλντερς στο Twitter

Must Read

Το ολλανδικό ακροδεξιό Κόμμα για την Ελευθερία (PVV), του οποίου ηγείται ο Γκερτ Βίλντερς, αναμένεται να σημειώσει μεγάλη αύξηση δυνάμεων στις Ευρωεκλογές 2024, σύμφωνα με το exit poll που διενεργήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Το γαλλικό France24, ήδη κάνει λόγο για «πιθανό προάγγελο ισχυρών εκλογικών κερδών για τη σκληρή δεξιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και προσθέτει: «Παραδόξως, όπως πολλά ακροδεξιά κόμματα σε ολόκληρο το μπλοκ, ο Βίλντερς θέλει να αποκτήσει περισσότερη εξουσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε να αποδυναμώσει τους θεσμούς της ΕΕ εκ των έσω».

πηγή; NOS

Η Ολλανδία έγινε την Πέμπτη το πρώτο από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ που πήγε στις κάλπες για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Βίλντερς, γνωστός για τις αμφιλεγόμενες θέσεις του κατά της μετανάστευσης και του Ισλάμ, δήλωσε νωρίτερα πως σε περίπτωση που ενισχυθούν, τα εθνικιστικά κόμματα θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αγωνιστούν για να αλλάξουν τους κανονισμούς στην ΕΕ και να επιστρέψουν εξουσίες στα κράτη-μέλη.

Το PVV, το οποίο κέρδισε τις τελευταίες γενικές εκλογές της Ολλανδίας στις 22 Νοεμβρίου, αναμενόταν να εξασφαλίσει 7 από τις 31 έδρες, μια αξιοσημείωτη αύξηση από τις προηγούμενες Ευρωεκλογές πριν από πέντε χρόνια, στις οποίες έλαβε μόνο μία!

Ωστόσο, το PVV εξακολουθεί να προβλέπεται να έχει μία έδρα λιγότερη από τη συμμαχία Πράσινων-Αριστερών-Εργατικών με επικεφαλής τον Φρανς Τίμερμανς, η οποία αναμένεται να κερδίσει οκτώ.

«PVV ο μεγαλύτερος νικητής!» έγραψε στο Twitter ο Βίλντερς. «Από 1 έως 7 έδρες στο exit poll! Και σούπερ συναρπαστικό γιατί μπορούμε ακόμα να γίνουμε μεγαλύτεροι όταν ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα την Κυριακή!».

Τα exit poll έχουν περιθώριο σφάλματος μίας έδρας ανά κόμμα, που σημαίνει ότι η τελική καταμέτρηση μπορεί να διαφέρει είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω.

Επιπλέον, η προσέλευση των ψηφοφόρων την Πέμπτη προβλέπεται να φτάσει το 47%, από το 42% που καταγράφηκε στις Ευρωεκλογές του 2019.

Τα επίσημα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στην Ολλανδία θα ανακοινωθούν όταν θα έχουν κλείσει οι κάλπες σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, τα μεσάνυχτα της Κυριακής ώρα Ελλάδας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This