Ευρωεκλογές στα βουβά

Δεν θα είναι λίγοι οι εκλογείς που θα πάνε στις κάλπες δίχως να έχουν ενημερωθεί σωστά για ό,τι θα τους απασχολήσει στο άμεσο μέλλον

Must Read

Απέχουμε ώρες από το άνοιγμα των καλπών και ουσιαστικός πολιτικός διάλογος για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης και της χώρας μας δεν έγινε. Το μόνο με το οποίο έχουν ασχοληθεί τα συστημικά κόμματα και τα προσκείμενα σε αυτά ΜΜΕ είναι η μικροπολιτική.

  • «Η θέση μας», εφημερίδα «δημοκρατία»

Οι προτεραιότητες της ελίτ είναι διαφορετικές από εκείνες του λαού. Όσοι διαμορφώνουν τις εξελίξεις και το ενημερωτικό τοπίο της Ελλάδας ασχολήθηκαν με το αν θα διατηρήσει τη θέση του στο κόμμα ο κ. Κασσελάκης σε περίπτωση που αποδοκιμαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αν θα παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης, αν το ποσοστό της Ν.Δ. θα πέσει κάτω από το 30% και θα δρομολογηθεί διαδικασία διαδοχής του Κυριάκου Μητσοτάκη και λοιπά παρόμοια.

Κι όμως, τα μεγάλα ζητήματα και τα μεγάλα προβλήματα βρίσκονται σε άλλα σημεία, τα οποία δεν φαίνεται να ενδιαφέρουν εκείνους που θα έπρεπε. Η ιδεολογική κατεύθυνση που θα πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το Α και το Ω αυτής της εκλογικής αναμέτρησης. Η διατήρηση της ιστορικής και θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Ευρώπης μπορεί να δώσει απαντήσεις και στο δημογραφικό πρόβλημα που ταλανίζει τη γηραιά ήπειρο και στη χάραξη ενιαίας στρατηγικής απέναντι στις ΗΠΑ, στη Ρωσία, στην Κίνα και στις υπόλοιπες δυνάμεις.

Επίσης, η θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε. δεν εξετάστηκε δεόντως. Η Νέα Δημοκρατία δεν πιέστηκε να απαντήσει στο ερώτημα γιατί προωθεί την κατάργηση της ομοφωνίας ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη αποφάσεων, καθιστώντας έτσι την Ελλάδα έρμαιο των διαθέσεων κυρίως της Γερμανίας και δευτερευόντως της Γαλλίας. Ούτε συζητήθηκε το πώς θα ασκηθεί ουσιαστική πίεση μέσω ελληνικών παρεμβάσεων στην Ε.Ε. σε χώρες όπως η Τουρκία, η Αλβανία και τα Σκόπια, οι οποίες παραβιάζουν τα δικαιώματα των Ελλήνων και το Διεθνές Δίκαιο.

Εκτός συζήτησης ήταν και μείζονα ζητήματα, όπως η λαθρομετανάστευση, το μέλλον των αγροτών στην Ε.Ε., το ενεργειακό κ.ά.

Έτσι, δεν θα είναι λίγοι οι εκλογείς που θα πάνε στις κάλπες δίχως να έχουν ενημερωθεί σωστά για ό,τι θα τους απασχολήσει στο άμεσο μέλλον. Κι αυτό ζημιώνει τη χώρα…

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This