Μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων διαμαρτυρήθηκαν την ώρα που ψήφιζε ο Σκυλακάκης

«Θέλουμε κοινότητες σε αρμονία με τη φύση»

Must Read

O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης την ώρα που βρισκόταν  στο 137ο δημοτικό σχολείο στα Πετράλωνα για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, πραγματοποίησαν παρέμβαση μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δρομολογημένες εξορύξεις υδρογονανθράκων σε Ήπειρο, Κρήτη και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

 

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ένας εκ των διαμαρτυρόμενων λούστηκε με ουσία που κάτι που μοιάζει με πετρέλαιο, ενώ ένα άλλο άτομο διάβασε στον υπουργό ένα κείμενο, καθώς εκείνος απομακρυνόταν.

Το κείμενο της παρέμβασης

137ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών,
Αλκίφρονος 51-55, Κάτω Πετράλωνα

Ζωές λουσμένες στο πετρέλαιο

Παρέμβαση τώρα για τις εξορύξεις στο εκλογικό κέντρο που ψηφίζει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ζητάμε την άμεση διακοπή κάθε δρομολογημένης εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, την Κρήτη και σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, αλλά και τη διακοπή της υπάρχουσας εξόρυξης στον Πρίνο, με εγγυημένο εισόδημα και δίκαιη μετάβαση για τις/τους εργαζόμενες/ους.

Οι τελευταίοι 12 μήνες είναι οι πιο ζεστοί που έχουν καταγραφεί ποτέ. Κάθε μέρα είναι ένα νέο πλανητικό ρεκόρ. Αυτό συνεχώς θα χειροτερεύει αν δεν πάρουμε αμέσως δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Αντ’ αυτού, οι πετρελαϊκές Energean στην Ήπειρο, ExxonMobil στην Κρήτη και Energean – Ελληνικά Πετρέλαια (HELLENiQ Energy) στο Ιόνιο, θέλουν να εξορύξουν ορυκτά καύσιμα, που είναι το κύριο αίτιο της κλιματικής κατάρρευσης.

Οι ίδιοι οι καταστροφείς του πλανήτη μιλούν για την πράσινη μετάβαση και ανάπτυξη, η οποία εφαρμόζεται με αποικιοκρατικούς όρους, και τρόπους που δεν θα αναχαιτίσουν την κλιματική κατάρρευση.

Οι κυβερνώντες επικαλούνται την κλιματική κρίση μόνο για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους για τις “φυσικές καταστροφές”, που είναι τελείως αφύσικες και οι πολιτικές τους τις προκαλούν.

Η Energean συνεργάζεται με την ισραηλινή οπλοβιομηχανία Elbit Systems. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να πλουτίζουν καταστρέφοντας τις ζωές μας, οι εταιρείες που συμμετέχουν στη γενοκτονία αθώων Παλαιστινίων – μωρών, παιδιών και μεγάλων. Οι εξορύξεις στην Ελλάδα μόνο θα αυξήσουν τις γεωπολιτικές διαμάχες.

Η επερχόμενη εξόρυξη στην Ήπειρο, μια περιοχή με τεράστιο φυσικό πλούτο και όντας το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που η λειψυδρία δεν είναι ακόμα σε τόσο προχωρημένο στάδιο, θα προκαλέσει δυσμενείς επιπτώσεις στα υδατικά σώματα της περιοχής.

Επίσης, η ρύπανση του αέρα, του εδάφους και του νερού θα καταστήσουν την περιοχή ακατάλληλη για όλες τις μορφές ζωής, ανθρώπινες και μη. Οι άνθρωποι που κινητοποιούνται εδώ και χρόνια ενάντια στις εξορύξεις προειδοποιούν για την πλήρη κατάρρευση της τοπικής οικονομίας.

Πετρέλαιο κι αέριο να μείνουνε στη γη, η ανάπτυξη τους φέρνει καταστροφή.

Όχι στις εξορύξεις στην Ήπειρο, στην Κρήτη, ή οπουδήποτε αλλού.

Θέλουμε να σταματήσει η ανήθικη εκμετάλλευση των πόρων μας για την κερδοφορία των λίγων. Θέλουμε κοινότητες σε αρμονία με την φύση. Θέλουμε κλιματική δικαιοσύνη!

Συμμετείχαν άτομα από:

  • Νέμεσις
  • Κλιματαριά
  • Scientist Rebellion Greece

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ screenshot

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This