Ευρωεκλογές 2024: Οι πολιτικοί αρχηγοί ψήφισαν από το πρωί δίνοντας το… καλό παράδειγμα

«Σήμερα είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Όσο μεγαλύτερη συμμετοχή, τόσο ισχυροποιούμε τη δημοκρατία»

Must Read

Από νωρίς το πρωί, όσο ακόμη η θερμοκρασία ήταν υποφερτή, έσπευσαν στα εκλογικά κέντρα οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της χώρας, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και στις φετινές Ευρωεκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς λίγο μετά τις 10:30, προκειμένου να ψηφήσει στο 308ο εκλογικό τμήμα, συνοδευόμενος από τον γιο του, Κωνσταντίνο. «Με το δεξί» σχολίασε ο… γνωστός χιουμορίστας πρωθυπουργός, λίγο πριν ρίξει τον φάκελο στην κάλπη, ενώ κατόπιν δήλωσε: «Ψηφίζουμε για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη. Σήμερα είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Όσο μεγαλύτερη συμμετοχή, τόσο ισχυροποιούμε τη δημοκρατία».

«Τα επόμενα πέντε χρόνια θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη, γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει ισχυρή ελληνική φωνή, ισχυρή ελληνική εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο, ώστε να διεκδικήσουμε όσο περισσότερα μπορούμε», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας πως «από εκεί και πέρα, σεβόμαστε και τιμούμε τους πολίτες που προσέρχονται σε αυτή την όμορφη, ανοικτή, δημοκρατική διαδικασία για να προσφέρουν τη δική τους ετυμηγορία».

Στο Δημοτικό Σχολείο της Εκάλης ψήφισε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος, εξερχόμενος από το εκλογικό του κέντρο, δήλωσε τα εξής: «Σήμερα είναι γιορτή της Δημοκρατίας. Επιλέγουμε ποια Ευρώπη θέλουμε να έχουμε. Η Ευρώπη έχει επιρροή στις ζωές μας. Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη. Προτρέπω τους πολίτες να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους». «Είμαι συγκινημένος και ευγνώμων για την εμπιστοσύνη και αγάπη του κόσμου. Είμαι παιδί που εγγύθεν με τη γενιά της κρίσης βρέθηκε στο εξωτερικό. Δεσμεύομαι ότι την εμπιστοσύνη του κόσμου δεν πρόκειται να την προδώσω ποτέ», πρόσθεσε.

Στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στο 13ο Δημοτικό Σχολείο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις Ευρωεκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος κατόπιν δήλωσε πως «η πατρίδα μας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ σήμερα να προκύψει σοβαρή αξιόπιστη αντιπολίτευση, απέναντι σε μια κυβέρνηση ασυδοσίας και αλαζονείας που περιφρονεί τα προβλήματα του λαού, την ακρίβεια, τη στεγαστική κρίση και την υγεία». «Αλλά υπάρχει ακόμη ένας λόγος, οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί: Να σκεφθούμε ποιες δυνάμεις επέβαλαν λιτότητα. Την επέβαλε το κόμμα που εκπροσωπεί η Ν.Δ. Σήμερα έχετε πολλούς λόγους να στηρίξετε ΠΑΣΟΚ να μας εμπιστευτείτε και δεν θα σας απογοητεύσουμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στο 404ο εκλογικό τμήμα του δήμου Νέας Ιωνίας προσήλθε για να ψηφίσει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως «σήμερα ψηφίζουμε για να κοντύνουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Να ψηλώσουμε το μπόι του λαού και των αγώνων με ένα δυνατό ΚΚΕ: Στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων».

Βελόπουλος: Από τη μία ο πόλος του πολέμου των τριών κομμάτων και από την άλλη ο πόλος της ευημερίας

Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στο Πανόραμα ψήφισε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «σήμερα είναι πολύ σημαντική η εκλογική αναμέτρηση. Θα πρέπει να όλοι μας να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα. Υπάρχουν δύο πόλοι. Από τη μία ο πόλος του πολέμου των τριών κομμάτων και από την άλλη ο πόλος της ευημερίας. Αν μας εμπιστευθούν οι πολίτες δεν θα τους προδώσουμε ποτέ».

Στο 1ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα για τις φετινές Ευρωεκλογές 2024 η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Σε όλο αυτό το διάστημα οι πολίτες μας έδωσαν τεράστια δύναμη. Μας έδωσαν δύναμη ακόμη και την ώρα της κάλπης. Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες και την πολύ σημαντική μέρα πάμε να κάνουμε τη δύναμη και την αγάπη ζωή και στην Ευρωβουλή. Πάμε με χαμόγελο, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Να μετατρέψουμε την αγάπη σε δύναμη για δικαιοσύνη ισότητα και ειρήνη», είπε μετά την έξοδό της από το εκλογικό τμήμα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και πρόσθεσε: «Πάμε να κάνουμε την αγάπη δύναμη. Καλή ψήφο».

Στο Μοσχοχώρι Πιερίας βρέθηκε ο Δημήτρης Νατσιός, προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, με τον επικεφαλής της Νίκης να δηλώνει κατόπιν τα εξής: «Οι εκλογές είναι η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία. Εκφράζεται ο κυρίαρχος λαός. Ζητάμε από τον λαό να βοηθήσει την ευγενική προσπάθεια της Νίκης. Η Νίκη αγωνίζεται με σθένος και συνέπεια να πατάξει το τέρας της κομματοκρατίας, να επανέλθει η αληθινή και γνήσια Δημοκρατία και να απαλλαγούμε από τα δεσμά της νέας τάξης, που μολύνουν και την πατρίδα μας και την Ευρώπη. Εμπρός, λοιπόν, για τη Νίκη, για τη νίκη του ελληνισμού, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της Ρωμιοσύνης».

Στο 3ο Δημοτικό Καλαμάτας ψήφισε λίγο μετά τις 10:30 ο Αλέξης Χαρίτσης και σε δήλωση που έκανε αμέσως μετά την επίσκεψή του στην κάλπη, o Πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς κάλεσε τους ψηφοφόρους να πάνε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και με τον τρόπο αυτό να δώσουν φωνή στο δίκιο τους. «Σήμερα δίνουμε φωνή στο δίκιο μας. Σήμερα λέμε και στην κάλπη αυτό που λέμε μεταξύ μας καθημερινά, ότι δεν πάει άλλο. Δεν πάει άλλο με την επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν πάει άλλο με την Ευρώπη της λιτότητας και του πολέμου, δεν πάει άλλο με την ακροδεξιά που θέλει να επιβάλλει την ατζέντα της σε όλη την ήπειρο», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Βαρουφάκης: «Όσο δεν ψηφίζεις, σε κυβερνούν πιο αδυσώπητα»

Στο Παλαιό Φάληρο ψήφισε στις 11 το πρωί ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάνης Βαρουφάκης. «Όσο δεν ψηφίζεις, σε κυβερνούν πιο αδυσώπητα. Γι’ αυτό ψήφισε. Σε μια Ελλάδα που ερημοποιείται και μια Ευρώπη που παραπαίει, παρακμάζει, καταρρέει ηθικά και γεωστρατηγικά, ψηφίζουμε πανευρωπαϊκά. Ψηφίζουμε ΜέΡΑ25 εδώ στην Ελλάδα γιατί η χώρα μας ήταν το πιο σαθρό διαμέρισμα αυτής της τοξικής πολυκατοικίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και γι’ αυτό άρχισε να καταρρέει ο ελληνικός λαός πρώτος. Σήμερα είναι μια ευκαιρία να αντισταθείς στα αποτελέσματα αυτής της κατάρρευσης τα οποία όπως βλέπουμε πια είναι μόνιμα. Όχι μέχρι το 2060 αλλά μέχρι το 2.600», δήλωσε κατόπιν ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Στην Κυψέλη στο 133 Δημοτικό Σχολείο ψήφισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, με τον επικεφαλής του κόμματος Δημοκράτες να δηλώνει μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος τα εξής: «Στη σημερινή γιορτή της Δημοκρατίας δηλώνουμε πως είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη και πάμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να συγκροτήσουμε την Εθνική Ελλάδας που θα υποστηρίξει τα συμφέροντα της Ελλάδας στην Ε.Ε. και της Ε.Ε. που χρειάζεται αλλαγές για να αντέξει στις πιέσεις του παρόντος. Είμαστε δυνατοί, είμαστε Δημοκράτες, είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη».

Σε εκλογικό κέντρο στο κέντρο του Πειραιά άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για τις ευρωεκλογές ο Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος, κατόπιν, ανέφερε τα εξής: «Ο “Κόσμος” ήρθε για να μείνει στην πολιτική, κάνοντας σήμερα την πρώτη του παρουσία στις ευρωεκλογές. Ενώσαμε τον πράσινο κόσμο και στείλαμε το μήνυμα ότι η πράσινη μετάβαση συνδέεται με την οικονομική δικαιοσύνη». «Ο “Κόσμος” συμμετέχει πρώτη φορά σε εκλογική διαδικασία και δεν θα είναι η τελευταία. Έχουμε ήδη συγκεντρώσει όλον τον πράσινο κόσμο, έχουμε απλώσει το μήνυμα της πράσινης μετάβασης και της δίκαιης μετάβασης σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζουμε να το κάνουμε», πρόσθεσε ο Γραμματέας του κόμματος και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε νωρίς το πρωί και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς στις 10:20 προσήλθε στο 91ο εκλογικό τμήμα, στο 21ο Γενικό Λύκειο Αθηνών. «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τη Δημοκρατία, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλές και κρίσιμες. Εύχομαι να έχουμε υψηλή συμμετοχή, η ψήφος είναι η πιο δυνατή φωνή των πολιτών», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας  με το που άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This