Ξεσηκωμός κατά του Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ

Θέμα ηγεσίας θέτουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ - Τι απαντάει η Χαριλάου Τρικούπη

Must Read

Τρικυμία στο ΠΑΣΟΚ με τα κορυφαία στελέχη του κόμματος να θέτουν το ένα μετά το άλλο θέμα ηγεσίας, μετά την εκλογική αποτυχία στις ευρωεκλογές. Πλέον ο κλοιός στενεύει για τον Νίκο Ανδρουλάκη που δέχεται κριτική και πυρά για τα ποσοστά που συγκέντρωσε το κόμμα, ενώ ο ίδιος υποσχόταν ότι θα γίνουν αξιωματική αντιπολίτευση.

Από την ώρα που ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζήτησε με επιστολή του προς τον γραμματέα του κόμματος να επισπευσθούν οι διαδικασίες για εκλογή νέας ηγεσίας, στελέχη του ΠΑΣΟΚ χαιρετίζουν την κίνησή του.

«Χρειαζόμαστε μία ισχυρή επανεκκίνηση! Μία νέα ισχυρή νομιμοποιητική εντολή ώστε να κάνουμε πράξη το μεγάλο ΠΑΣΟΚ των προσδοκιών μας, με ηγεσία που να κινητοποιεί ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις» ανέφερε ζητώντας να συγκληθούν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ μέσα στην εβδομάδα, τονίζοντας ότι χρειάζεται «restart ηγετικό, πολιτικό, οργανωτικό, για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς».




Θέμα ηγεσίας και από Παπανδρέου

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές, θέμα ηγεσίας έθεσε και ο Νίκος Παπανδρέου μετά την κίνηση του Ανδρουλάκη να ζητήσει από τον Γιάννη Μανιάτη να γίνει εκείνος επικεφαλής της ευρωομάδας, χωρίς μάλιστα τη συγκατάθεση του πρώτου σε σταυρούς, Ν. Παπανδρέου. Ο ίδιος σύμφωνα με κύκλους εξαπολύει πυρά κατά του Ανδρουλάκη και ζητάει εξηγήσεις για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα.

«Καλοδεχούμενη» χαρακτήρισε σε παρέμβασή του την πρωτοβουλία Κωνσταντινόπουλου ο Παύλος Γερουλάνος σε παρέμβασή του στον ΣΚΑΙ: «Το σωστό όταν δεν έχεις πετύχει τους στόχους σου είναι να πας στα όργανα. Δεν θέλω να μιλήσω πριν πάμε στα όργανα» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Σε παρέμβασή της η Μιλένα Αποστολάκη μιλάει για αναγκαίες πρωτοβουλίες και κινήσεις: «Η περιορισμένη άνοδος του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με την απώλεια του διακηρυγμένου στόχου της δεύτερης θέσης, μας προβληματίζει όλους. Ψηφοφόρους, κομμα, φίλους, στελέχη, αλλά και όσους προσβλέπουν στο ΠΑΣΟΚ, ακόμη κι εάν δεν το ψήφισαν. Ο κόσμος περιμένει από εμάς να γεννήσουμε ξανά την ελπίδα, και να γίνει ξανά το ΠΑΣΟΚ η προοδευτική πολιτική λύση απέναντι στα πολλλαπλά αδιέξοδα που βιώνουν οι πολίτες από τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Απαιτείται τώρα, η νηφάλια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Αυτή η αποτίμηση, θα πρέπει να μας καθοδηγήσει για τις επόμενες αναγκαίες πρωτοβουλίες και κινήσεις» τονίζει η βουλευτής.




Νωρίτερα, ο Απόστολος Πάνας σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε: «Στο ΠΑΣΟΚ δεν πλήττουμε ποτέ. Προφανώς δεν πέτυχε το στόχο που έθεσε. Πρέπει να κάνει μια σοβαρή αποτίμηση και εσωτερικό διάλογο. Η βάση θέλει σεβασμό και όχι υπεκφυγές» είπε προσθέτοντας ότι η «επιστολή Κωνσταντινόπουλου εκφράζει μια αυθεντική αγωνία» και τόνισε ότι συμφωνεί «σε πολιτικό επίπεδο». Ο ίδιος επεσήμανε: «Πρέπει να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε να είμαστε ένα μικρομεσαίο κόμμα ή αν ληφθούν πρωτοβουλίες θα διαμορφώσουμε ένα μέτωπο πλειοψηφικού ρεύματος. Αν δεν γίνει από εμάς, έχουν μπει στο παιχνίδι και άλλοι παίκτες», ανέφερε σε άλλο σημείο, ενώ έδωσε βαρύτητα και στο γεγονός ότι «έχουμε και πίσω τον κ. Βελόπουλο στις 2-2,5 μονάδες».

Από πλευράς του ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε ότι «δεν είναι κανένας στο απυρόβλητο» και ότι «πρέπει να γίνει άμεσα μια ανοιχτή πολιτική συζήτηση, χωρίς ανθρωποφαγία».




Τι απαντάει το ΠΑΣΟΚ

Μετά το σαρωτικό κύμα πυρών, κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη πέρασαν στην αντεπίθεση : «Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από κινήσεις εξωστρέφειας, κάτι που δεν υπηρετούν επισπεύδουσες και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις από εκείνους, που δήθεν ομνύουν στις θεσμικές λειτουργίες των οργάνων. Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια και ό,τι χτίστηκε με κόπους και θυσίες τα τελευταία χρόνια, να χαθεί σε λίγες μέρες» αναφέρουν και προσθέτουν: 

«Σε κάθε περίπτωση, ο σεβασμός στις καταστατικές λειτουργίες και πρόνοιες είναι ο εγγυητής της ενότητας. Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ακολουθηθεί κατά γράμμα σύμφωνα με το καταστατικό. Το ζήτημα τώρα είναι η δίκαιη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για να βγουν γόνιμα συμπεράσματα και να οικοδομηθεί η στρατηγική του κόμματος και οι κινήσεις για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This