Θράκη Ώρα Μηδέν

Θέτει ερωτήματα για την επιρροή και τις προθέσεις της Τουρκίας στην περιοχή μας

Must Read

Ως Έλληνας βουλευτής, νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την βαθιά απογοήτευσή μου και τη λύπη μου για το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών, όπου ένα κόμμα που κατ’ επίφαση εκπροσωπεί τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας παρουσιάζεται όμως παντού ως το κόμμα της «τουρκικής» μειονότητας στη χώρα μας σημείωσε αξιοσημείωτη επιτυχία στη Ροδόπη και στη Ξάνθη. Να πούμε όμως ότι και στην δική μου περιφέρεια την Α’ Θεσσαλονίκης το κόμμα αυτό έλαβε και 100 ψήφους. Ούτε 0 ούτε 10, αλλά 100.

Πρώτα απ’ όλα, θέλω να τονίσω ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με βαθιές δημοκρατικές ρίζες και σέβεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών της, ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας ή άλλων διαφορών. Ωστόσο, η επιτυχία ενός κόμματος που φαίνεται να αμφισβητεί παγιωμένες νομικές θέσεις της χώρας αποτελεί απειλή για την εθνική μας ενότητα και την κοινωνική συνοχή.

Η υποστήριξη που έλαβε αυτό το κόμμα από την μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα θέτει ερωτήματα για την επιρροή και τις προθέσεις της Τουρκίας στην περιοχή μας. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να διασφαλίσουμε ότι η δημοκρατία μας δεν θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα για την προώθηση ξένων συμφερόντων.

Η εθνική μας κυριαρχία μας δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο από πολιτικές δυνάμεις που δεν έχουν ως προτεραιότητα την ευημερία των Ελλήνων και της Ελλάδας συνολικά. Η επιτυχία αυτού του κόμματος στις ευρωεκλογές είναι μια ένδειξη ότι πρέπει να επανεξετάσουμε τη στρατηγική μας όσον αφορά τη διαχείριση των μειονοτήτων.

Ταυτόχρονα όμως, τα μεγέθους σοκ ποσοστά του μειονοτικού κόμματος αναδεικνύουν και μία ακόμα κρυφή και δυσάρεστη αλήθεια. Το πὠς δηλαδή έτη και έτη διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί δίχως να αναλαμβάνουν ουσιώδης πρωτοβουλίες. Και ας είμαστε ειλικρινής επιτέλους και με τη δική μας ιστορία ως κράτος διότι αρκετοί αστοί ίσως δεν το γνωρίζουν και σίγουρα δεν το γνωρίζουν οι νεότερες γενιές, ότι δηλαδή για αρκετά χρόνια το κράτος μας παραγκώνιζε την μειονότητα. Και όχι απλώς την παραγκώνιζε, φρόντιζε με διάφορους τρόπους να την κρατάει και εκτός οικονομικών δραστηριοτήτων.

Αν λοιπόν τώρα βλέπουμε το φίδι, τώρα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα αβγά που το γέννησαν τα εκκόλαψε η συστηματική κρατική και κυβερνητική αδιαφορία για τα θέματα της μειονότητας.

Ως βουλευτής, καλώ όλους τους συναδέλφους μου και την κυβέρνηση να λάβουν σοβαρά υπόψη αυτό το αποτέλεσμα και να αναλάβουν δράση για την προστασία της εθνικής μας ενότητας. Πρέπει να ενισχύσουμε την εκπαίδευση, την κοινωνική συνοχή και να προωθήσουμε την δημιουργία ευκαιριών στην Ελλάδα για τα παιδιά και τους νέους της μειονότητας. Κάθε νέος της μειονότητας που σπουδάζει στην Τουρκία με δαπάνη του τουρκικού κράτους είναι μία ομολογία αποτυχίας της μειονοτικής πολιτικής του δικού μας κράτους.

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι η δημοκρατία μας είναι ισχυρή και θα παραμείνει ισχυρή μόνο εάν προστατεύουμε τις αρχές και τις αξίες της. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ξένες δυνάμεις να εκμεταλλευτούν τις δημοκρατικές μας διαδικασίες για τους δικούς τους σκοπούς. Το σοκ των ευρωεκλογών ας γίνει, επιτέλους, έναυσμα για αλλαγές στην μειονοτική μας πολιτική.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This