Λιβάνιος: Δεν λέει ούτε τη λέξη Γκρίνμπεργκ!

Must Read

Τον ρώτησαν στη Βουλή ποιος πληρώνει τον Γκρίνμπεργκ και ο υπουργός Εσωτερικών δεν είπε ούτε τη λέξη. Πέταγε τη μπάλα στην εξέδρα και παρέπεμπε στην Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων που απαρτίζεται κατά πλειοψηφία από δικαστές και λογιστές.

Σουρεαλιστική ήταν η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο και την τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου. «Ποια ακριβώς είναι η συμβατική σχέση του κ. Greenberg και των συνεργατών του με τη Νέα Δημοκρατία και το Μέγαρο Μαξίμου;», ρώτησε και συνέχισε: «ποια είναι η πηγή χρηματοδότησης των υπηρεσιών που προσφέρει; Ποιο είναι το ύψος των αμοιβών του; Υπάρχουν τα σχετικά παραστατικά και έχουν δηλωθεί όπως ορίζει η νομοθεσία και συγκεκριμένα το προεδρικό διάταγμα 15 του 2022;».

«Θα έπρεπε το Υπουργείο Εσωτερικών και ο εκάστοτε Υπουργός Εσωτερικών είτε είναι του Α κόμματος, είτε του Β κόμματος, είτε του Γ κόμματος, να ελέγχει ο ίδιος ή το Υπουργείο τις οικονομικές καταστάσεις, για παράδειγμα, των κομμάτων;», απάντησε ο Θ. Λιβάνιος παραπέμποντας στην Επιτροπή που έχει 13 μέλη, εκ των οποίων μόνο τα 3 είναι πολιτικά πρόσωπα.

Η Γ. Πούλου επανήλθε και το έκανε πιο «προσωπικό» για τον Θ. Λιβάνιο. «Τα δημοσιεύματα αφήνουν και μια αιχμή ότι εσείς προσωπικά εμπλέκεστε με τον κ. Greenberg και την παροχή των υπηρεσιών του. Θα ήθελα, αν μπορείτε, να μας αποσαφηνίσετε περισσότερο και αυτή τη σχέση. Διότι εν τέλει ήταν γκουρού και σύμβουλος επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας ή του Πρωθυπουργού. Και από ποιον πληρώνεται;», του είπε και συνέχισε: «η απάντηση που έδωσε ο κ. Μαρινάκης ότι κόβει αποδεικτικά, δηλαδή τιμολόγια, δεν ξέρω τι να πω, στη Νέα Δημοκρατία δεν μας καλύπτει, διότι υπάρχουν και δημοσιεύματα που μιλάνε για έναν σύγχρονο «Θεούλη» της πολιτικής ζωής στον τόπο μας, ο οποίος είχε αναλάβει τα έξοδα του Greenberg. Σας παρακαλώ πολύ να τα αποσαφηνίσετε αυτά».

Αλλά και πάλι ο Θ. Λιβάνιος δεν απάντησε. Η μόνη είδηση ήταν πως προχωρά η κρατική χρηματοδότηση για το 2024. Ο υπουργός είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία, με βάση και τα ποσοστά που είχε πάρει το 2023, ειδικά για την εκλογική χρηματοδότηση, πήρε 1.314.000 σαν την πρώτη δόση του 60%, ενώ τις επόμενες μέρες όλα τα κόμματα θα πάρουν και την υπόλοιπη εκλογική χρηματοδότηση. Αυτή τη στιγμή, αν δεν κάνω λάθος, είναι στο στάδιο έκδοσης από το Τυπογραφείο».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This