NYT: «Ο Νετανιάχου δεν παίρνει στα σοβαρά τον Μπάιντεν»

Ο πόλεμος στη Γάζα «χλεύασε τα επιχειρήματα του Μπάιντεν»

Must Read

Τον Μάρτιο, ο Μπάιντεν ρωτήθηκε εάν οι εκκλήσεις του προς το Ισραήλ να μην εισβάλει στην πόλη Ράφα στη νότια Γάζα συνιστούσαν «κόκκινη γραμμή». Που σημαίνει ότι μια εισβολή θα είχε σοβαρές συνέπειες, έγραφε συγκεκριμένο άρθρο. «Αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή», είπε ο Μπάιντεν, «αλλά δεν θα εγκαταλείψω ποτέ το Ισραήλ». Και τελικά το Ισραήλ εισέβαλε στη Ράφα.

Ο πόλεμος στη Γάζα «χλεύασε τα επιχειρήματα του Μπάιντεν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν μια «διεθνή τάξη βασισμένη σε κανόνες» και έχει υπονομεύσει τη θέση μας στην Ουκρανία», καταλήγει ο συγγραφέας.

Εν τω μεταξύ, σε ένδειξη αχαριστίας για τον πρόεδρο που ήταν το σωσίβιό του, ο Νετανιάχου χρησιμοποίησε ένα αγγλόφωνο βίντεο για να επικρίνει την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι δεν ήταν επαρκώς υποστηρικτική και πρόθυμη να παρακάμψει τον Λευκό Οίκο και να απευθυνθεί στο Κογκρέσο. «Πόσες περισσότερες αποδείξεις χρειάζεται ο Μπάιντεν ότι ο Νετανιάχου δεν είναι σύμμαχος των ΗΠΑ;» ρώτησε η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, η οποία είπε στον Μπάιντεν ότι ο Νετανιάχου «σε πήγε μια βόλτα».

Εάν ο Μπάιντεν δείξει ότι οι κόκκινες γραμμές του στη Γάζα δεν έχουν νόημα, γιατί η Ρωσία, η Κίνα ή το Ιράν να τον θεωρήσουν αξιόπιστο; Εάν είναι πολύ δειλός για να αμφισβητήσει έναν σύμμαχο που εξαρτάται από τα αμερικανικά όπλα, υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι θα σταθεί απέναντι σε έναν αντίπαλο;

Σκέψου τι θα γινόταν σε ένα παρόμοιο επεισόδιο Ελλάδας-Τουρκίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This