Ψέματα και αερολογίες από τον Παύλο Μαρινάκη – Τα έκανε «μπάχαλο» με το πόθεν έσχες του Μητσοτάκη

Τι συμβαίνει με την αποζημίωση των δύο πρώην εργαζομένων της εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων», συμφερόντων του πρωθυπουργού;

Must Read

Δεν έχουν προηγούμενο τα ψέματα που αράδιασε ο Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχετικά με την υπόθεση, των δύο πρώην εργαζομένων της εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων», συμφερόντων και του Κυριάκου Μητσοτάκη, που εδώ και 13 χρόνια περιμένουν έστω ένα ευρώ από το συνολικό ποσό των 200.000 ευρώ που πρέπει να τους καταβληθούν, σύμφωνα με την αμετάκλητη απόφαση στα δικαστήρια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, την ώρα που το τελευταίο πόθεν έσχες του 2021 που έκανε ο πρωθυπουργός, τον διαψεύδει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Ειδικότερα, κατά την ενημέρωση των συντακτών υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός υπήρξε απλώς μικρομέτοχος της εφημερίδας και μάλιστα έχει αποχωρήσει πριν από χρόνια, ενώ στο πόθεν έσχες φαίνεται να κατέχει το 75% των μετοχών της εταιρείας!

«Εάν κάτσει κάποιος και ψάξει τη διαχρονική εξέλιξη της μετοχικής σύνθεσης και των μεγάλων ή μικρών του Κήρυκα θα καταλάβει ότι το δημοσίευμα αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως μικρομέτοχος έχει αποχωρήσει πάνω από 15 χρόνια από τον εθνικό κήρυκα. Άρα πως μπορεί να είναι υπόλογος για μία υπόθεση που αφορά μία επιχείρηση εν προκειμένω μία εφημερίδα από την οποία όχι ως μεγαλομέτοχος αλλά ως μικρομέτοχος έχει αποχωρήσει τόσα πολλά χρόνια;», διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που με τα ασύστολα ψέματά του, αποδεικνύει πως ο μπαταχτσής πρωθυπουργός είναι βαριά εκτεθειμένος, καθώς η εταιρεία στην οποία παραμένει μεγαλομέτοχος δεν έχει αποζημιώσει μέχρι και σήμερα τους εργαζομένους.

Η αποζημίωση και τα νέα οικόπεδα

Όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε αίτημα στον ΕΛΓΑ προκειμένου να αποζημιωθεί ως πλημμυροπαθής για 50 ελαιόδεντρα, στα Χανιά, ενώ παράλληλα εξακολουθεί να…αβγατίζει την ακίνητη περιουσία του!

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγους μήνες τα ακίνητα της οικογένειας Μητσοτάκη αυξήθηκαν σε 41, καθώς αγόρασε δύο οικόπεδα, στο Ζαγόρι. Μάλιστα το αντίτιμο έφτασε τα 71.000 ευρώ, την ώρα που οι πρώην εργαζόμενοι περιμένουν τα χρήματά τους.

Οι αγωγές και οι καταδικαστικές αποφάσεις

Ο δρόμος της Δικαιοσύνης «άνοιξε» για τους δύο εργαζομένους τον Φεβρουάριο του 2009, όταν το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων συνεδρίασε προκειμένου να εκδικάσει την αγωγή αποζημίωσης που είχε καταθέσει σε βάρος της εταιρείας Κήρυξ Δημοσιογραφικές Εκδοτικές και Τυπογραφικές Εκμεταλλεύσεις ΑΕ ο ένας εκ των δύο ατόμων, που διεκδικούσε την αποζημίωσή του, Γεώργιος Σολανάκης.

Επρόκειτο για την εταιρεία η οποία εξέδιδε την ιστορική εφημερίδα «Κήρυκας Χανίων», συμφερόντων της οικογένειας Μητσοτάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2017 ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατείχε το 60% των μετοχών της εταιρείας, ενώ με βάση το τελευταίο πόθεν έσχες κατέχει μετοχές της συνολικής αξίας 384.000.

Το 2005 η Κήρυξ ΑΕ διέκοψε την έκδοση της εφημερίδας υπό το βάρος οικονομικών προβλημάτων. Τον Μάρτιο του 2005 εκδόθηκε νέα εφημερίδα με τον τίτλο «Νέος Κήρυκας». Ως εκδότρια εταιρεία εμφανιζόταν η Περίγραμμα ΑΕ, με την οποία ο Κων. Μητσοτάκης είχε αναφέρει ότι δεν είχε καμία ιδιοκτησιακή σχέση. Τελικά λίγα χρόνια μετά, συγκεκριμένα το 2011, και η δεύτερη εκδοτική προσπάθεια ναυάγησε. Η ιστορική εφημερίδα σταμάτησε να εκδίδεται καθώς τα οικονομικά βάρη ήταν δυσβάσταχτα.

Ο Γ. Σολανάκης είχε εργαστεί στην εφημερίδα από το 1995 έως και τον Αύγουστο του 2004, τα πρώτα τέσσερα χρόνια ως εισπράκτορας και στη συνέχεια από το 1999 έως το 2005 ως σελιδοποιός, όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση.

Το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή του Γ. Σολανάκη και καταδίκασε την Κήρυξ ΑΕ. Η εταιρεία υποχρεώθηκε να καταβάλει ως αποζημίωση στον πρώην εργαζόμενο το ποσό των 48.471 ευρώ καθώς επίσης και άλλα 1.800 ευρώ για ένα μέρος των δικαστικών εξόδων. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση ο Γ. Σολανάκης απασχολούνταν με «αποδοχές που υπολείπονταν από την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας», ενώ παράλληλα εργαζόταν υπερωρίες και νυχτερινά δίχως να πληρώνεται όπως όριζε η σχετική νομοθεσία.

Η πρωτόδικη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων κατέστη αμετάκλητη το 2011, σύμφωνα με το documentonews.gr. Συγκεκριμένα, σε βάρος της πρωτόδικης απόφασης κατατέθηκε έφεση, ωστόσο στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν παρέστη κανένας εκπρόσωπος, με αποτέλεσμα η δικάσιμος να ματαιωθεί. Ουδέποτε κατατέθηκε κλήση επαναφοράς της συζήτησης επί της έφεσης της εταιρείας, ενώ η δικηγόρος Ευαγγελία Κεζέμπογλου, που είχε χειριστεί νομικά την υπόθεση, επεσήμανε πως αυτό είχε αποτέλεσμα η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση να καταστεί αμετάκλητη αλλά ουδέποτε δόθηκαν τα χρήματα στον εργαζόμενο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This