Χλιαρή και με… καθυστέρηση η απάντηση Γεραπετρίτη στις νέες προκλήσεις των Σκοπίων

Must Read

Θυμήθηκε να απαντήσει στις νέες προκλήσεις των Σκοπίων ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Με χλιαρή ανακοίνωση και προειδοποιητικό ύφος ο υπουργός Εξωτερικών κάνει λόγο για παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά τις δηλώσεις της Σιλιάνοφσκα περί «διωγμού των Μακεδόνων του Αιγαίου».

«Η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας συνεχίζει να παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. «Επιπλέον, επιστρέφει σε ενέργειες του παρελθόντος που υποδηλώνουν αλυτρωτική διάθεση και πλήρη άγνοια της ιστορίας», τονίζει χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνει, «ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έθεσε ήδη αναλυτικά υπ’ όψιν των ομολόγων του στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων τις σχετικές παραβιάσεις και θα συνεχίσει να το πράττει».

Επιπλέον, προσθέτει, το θέμα τίθεται σε διεθνές επίπεδο εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης. «Η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας απομακρύνεται καθημερινά όλο και περισσότερο από τις σχέσεις καλής γειτονιάς που αποτελούν τον πυρήνα του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου».

Σημειώνεται ότι η Σιλιάνοφσκα εξακολουθεί να κάνει αναρτήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο Χ δηλώνοντας «πρόεδρος της Μακεδονίας», ενώ όπως έγινε γνωστό οι Σκοπιανοί ετοιμάζονται να γιορτάσουν το Ίλιντεν στις 20 Ιουλίου. χρησιμοποιώντας το όνομα «Μακεδονία».

Δείτε επίσης:

Τραβά το σκοινί η Σιλιάνοφσκα: Εγείρει θέμα αλυτρωτισμού και επαναφέρει τους «Μακεδόνες του Αιγαίου»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αυτά τα θέματα δεν θέλουνε βιασύνη. Η κυβέρνηση των οσφυοκαμπτών, σκέφτεται διπλά πριν πει το οτιδήποτε … Μη τυχόν και διαταραχθεί η νιρβάνα του διεθνούς δικαίου …

  2. Ο κολλητός του κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, κ Γεραπετρίτης συνεχίζει να αποκαλεί τα Σκόπια Β. Μακεδονία και να συνεχίζει να αποδεικνύει στους Νεοδημοκράτες ψηφοφόρους ότι μια χαρά αποδέχτηκαν (και αυτοί) την συμφωνία των Πρεσπών, που υποτίθεται ότι καταδίκαζαν. Εκτός των άλλων ο οσφυοκάμπτης υπουργός μας, η ντροπή της Ελλάδας δεν είναι απλά χλιαρός, αλλά μειοδοτικός, προδοτικός και λίγος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This