Kapa Research: Η γνώμη των πολιτών για σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ – Aνατροπή στις δημοφιλίες πολιτικών αρχηγών

Must Read

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 25-28 Ιουνίου σε δείγμα 1487 ατόμων.
Το πώς διαμορφώνεται το πολιτικό τοπίο μετά τιςΕυρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 καταγράφει η πιο πρόσφατη έρευνα της Kapa Research.

Σύμφωνα με την έρευνα, η κυβέρνηση κρατά ή και αυξάνει ελαφρώς τις δυνάμεις της, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζει πτώση, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, φαίνεται ότι δεν πείθει καθώς η πλειοψηφία των πολιτών ζητά άλλον αρχηγό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πρόθεση ψήφου

Ειδικότερα, η ΝΔ φαίνεται ότι ξεπερνά τον πήχυ του 30% στην πρόθεση ψήφου, ενώ αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει κάτω από το 15%, με το ΠΑΣΟΚ να τον πλησιάζει στη μία μονάδα περίπου, χωρίς όμως να ενισχύει τις δυνάμεις του. Τα υπόλοιπα κόμματα, με μικρές αυξομειώσεις κρατούν τις δυνάμεις που κατέγραψαν στις ευρωεκλογές.


Άποψη για πρόωρες εκλογές

Ευρεία πλειοψηφία καταγράφει και η άποψη ότι η κυβέρνηση πρέπει να αφεθεί να συνεχίσει στο έργο της, σε ποσοστό 66%, με ένα 29% να ζητά πρόωρες εκλογές.


Ακρίβεια το μεγαλύτερο ζήτημα για τους πολίτες

Η ακρίβεια είναι ο τομέας που αποσχολεί περισσότερο τους πολίτες, με την υγεία και την εγκληματικότητα να ακολουθούν. Η απαισιοδοξία φαίνεται ότι παραμένει κυρίαρχη, όπως είχε καταγραφεί και στις προεκλογικές έρευνες, με το 60% να πιστεύει πως η χώρα πορεύεται προς τη λάθος κατεύθυνση και το 38% προς τη σωστή.

Δεν πείθει ο Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μάλλον χάνει το στοίχημα της προσέλκυσης νέων ψηφοφόρων, αφού η έρευνα δείχνει ότι τo 51% ζητά νέο αρχηγό, ενώ μόλις το 25% έχει εμπιστοσύνη στον νυν πρόεδρο.

Σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και ρόλος Τσίπρα

Σε ποσοστό 74% οι ψηφοφόροι δεν πιστεύουν ότι θα υπάρξει σύγκλιση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ενώ το 47% πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να επανέλθει ενεργά, αλλά να βοηθήσει από τα μετόπισθεν.

Νέοι ευρωβουλευτές

Όσον αφορά τους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές οι πολίτες φαίνεται ότι τους βλέπουν με δυσπιστία καθώς το 42% πιστεύουν ότι είναι χειρότεροι από την προηγούμενη πενταετία, ενώ το 33% πιστεύει ότι είναι καλύτεροι.

Θητεία ΠτΔ

Η συζήτηση για την ανανέωση ή μη της θητείας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας, που έχει μπει στο τραπέζι στην πρόσφατη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, απασχολεί τους πολίτες, που δεν είναι όμως θετικοί στη δεύτερη θητεία. Το 61% πιστεύει ότι θα πρέπει να προταθεί άλλος για το αντώτατο πολιτειακό αξίωμα, ενώ μόλις το 28% πιστεύει ότι η κ. Σακελλαροπούλου πρέπει να παραμείνει στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δημοφιλία πολιτικών αρχηγών

Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το εύρημα για την δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, όπου η Αφροδίτη Λατινοπούλου κάνει εντυπωσιακή είσοδο, ισοφαρίζοντας το Νίκο Ανδρουλάκη, αρχικό του τρίτου πολιτικού κόμματος!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Δεν πιστεύω τίποτα από την δημοσκόπηση, διότι είναι τελείως αντίθετη με όσα αισθάνεται και λέει ο πολύς και αγανακτισμένος κόσμος γύρω μας. Θεωρώ ότι είναι άλλη μία καλοπληρωμένη από το δημόσιο χρήμα εντολή του Κούλη και της ανώμαλης ομήγυρης του Μαξίμου προς αποπροσανατολισμό και δημιουργία εντυπώσεων μετά το στραπάτσο των ευρωεκλογών και τις εξελίξεις στην Ευρώπη με την στροφή προς το Έθνος Κράτος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This