Οι δύο πρώην σπέρνουν τον πανικό στο Μαξίμου!

Ολα τα βλέμματα στρέφονται στην αποψινή κοινή εμφάνιση και τις ομιλίες των Καραμανλή - Σαμαρά στην παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Κοττάκη

Must Read

Κρύος ιδρώτας έχει λούσει το Μέγαρο Μαξίμου τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με τις κεραίες όλων να στέφονται στην αποψινή κοινή ηχηρή παρουσία των πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, στην παρουσίαση του βιβλίου του διευθυντή της «Εστίας» και αρθρογράφου της «Δημοκρατίας» Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή».

Απαντες συνομολογούν πως η παρέμβαση των δύο αναμένεται να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις που θα βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, σε μια περίοδο κατά την οποία κορυφώνονται οι εσωκομματικές αντιδράσεις για τη στρατηγική που ακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η οποία απομακρύνει τη «γαλάζια» παράταξη από τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος.

Το μόνο σίγουρο είναι πως όλα τα βλέμματα στην κεντροδεξιά παράταξη στρέφονται απόψε στις 20.00 στο Πολεμικό Μουσείο, καθώς μπορεί οι δύο άνδρες να τοποθετηθούν με διαφορετικό ύφος και προσέγγιση για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, πλην όμως κοινή συνισταμένη θα είναι ότι θα στείλουν ένα μεγάλο και ηχηρό μήνυμα στον πρωθυπουργό και τους συν αυτώ, το οποίο θα αφορά όλες τις κυβερνητικές πολιτικές της τελευταίας πενταετίας, αλλά και το προφίλ της «γαλάζιας» παράταξης, όπως αυτό διαμορφώνεται επί της αρχηγίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα μηνύματα που θα στείλουν θα είναι καθαρά και σαφή, και σίγουρα θα οδηγήσουν σε πολιτικές εξελίξεις.

Σημειωτέον πως η παρέμβαση λαμβάνει χώρα ελάχιστα εικοσιτετράωρα ύστερα από τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της οποίας δεκάδες βουλευτές ξεσπάθωσαν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό, μάλιστα, να σηκώνει το γάντι και να απαντά στις σκληρές αιχμές που ακούστηκαν.

Η κριτική έρχεται έπειτα από το χαστούκι που έλαβε η Νέα Δημοκρατία κατά την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου, όποτε έχασε πολύ μεγάλο μέρος των δυνάμεών της, καθώς δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόροι κατευθύνθηκαν στα δεξιότερα διαμερίσματα της δεξιάς πολυκατοικίας. Μένει να φανεί πόσο θα σηκώσουν το γάντι απόψε οι πρώην πρωθυπουργοί, οι οποίοι ούτως η άλλως στέλνουν ηχηρό μήνυμα επιλέγοντας να βρεθούν στην ίδια εκδήλωση.

Εξάλλου, με τη στάση τους αλλά και τις προσεκτικές παρεμβάσεις τους το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πάρει σαφείς αποστάσεις από κεντρικές πολιτικές επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου, ιδίως σε ό,τι αφορά τα εθνικά ζητήματα, στα οποία η κυβέρνηση ομολογουμένως έχει αποτύχει παταγωδώς, δυστυχώς για τη χώρα μας και τα εθνικά μας συμφέροντα.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Δυστυχώς από όσα βλέπω ,μόνο στα λόγια μένουν και τις εντυπώσεις…Η πατρίδα χρειάζεται πράξεις ,ιδιαίτερα ο Καραμανλής μπορεί να συσπειρώσει τον κόσμο.Το καθεστώς της σήψης,της διαφθοράς,των διχαστικών,των προσκυνημένων,των μαφιόζων με τα λευκά κολάρα ΠΡΕΠΕΙ με οποιονδήποτε τρόπο να φύγει και οι συν αυτώ αντιπολιτευτές….Είμαστε σε παρακμή πλέον των 10 ετών ,όλα νοσούν και η χώρα λειτουργεί στον αυτόματο και χάρις στο φιλότιμο κάποιων συμπολιτών μας…ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ….
    Στάικος Π.

  2. Ο ΝΤΗΛΕΡ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΊ ΕΠΈΝΔΥΣΗ ΤΟ HELLINIKON ΠΕΡΙΚΑΛΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΛΟΊΟΙ ΛΕΣ ΚΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΈΤΑΙΡΟΙ. ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΉΓΕ ΒΡΆΧΙΑ ΑΥΤΟΣ ΆΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ Δ Ι Α Π Λ Α Τ Α. ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΑΤΕ ΣΚΎΛΟΙ ΚΑΙ ΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΕΣΤΙΚΑ ΜΗ ΔΊΝΕΤΕ

  3. το βιβλιο ειναι αποκαλυπτικο στο πως στηθηκε η πτωση καραμανλη απο το ξενο παραγοντα .Αξιζει πραγματικα να διαβαστει και μενεις με ανοικτο το στομα ! Αλλαξε απο τοτε η τυχη της ελλαδας και των ελληνων

  4. ΝΑ ΦΎΓΕΙ Ο ΝΤΗΛΕΡ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ. Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΛΑΟΠΟΤΑΜΟΜΠΛΕΠΑΣΟΚ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΈΦΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΕΑ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ. ΖΗΤΏ Η ΕΛΛΆΔΑ ΖΗΤΏ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ(ΌΧΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ) ΖΗΤΏ Η ΝΕΑ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ!!!!

  5. Μακάρι να πάρουν μια από κοινού πρωτοβουλία, μήπως στρίψει το καράβι πριν πέσει αριστερά στα πολύχρωμα βράχια. Όμως χρειάζεται κάτι τρομερά δραστικό για να ανακάμψει η παράταξη με καθαρές πατριωτικές θέσεις και πράξεις. Πάμε Αντώνη; Πάμε Κώστα;

    • Αυτοι που πήγαν τη χώρα στα βράχια τώρα έρχονται να μας ξανασώσουν?? Ειδικά ο Καραμανλής που έκανε 12 χρόνια να μιλήσει και ψήφιζε και με τα δυο του χέρια όλα τα νομοσχέδια της ΝΔ ΑΕ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This