Συνεχίζεται ο παγκόσμιος διασυρμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το εξαήμερο

Στάχτη στα μάτια από την Κεραμέως

Must Read

Διεθνής περίγελος οι πρακτικές της κυβέρνησης ΜητσοτάκηΟ παγκόσμιος διασυρμός εν προκειμένω για το εξαήμερο στην εργασία, συνεχίζεται και μάλιστα πολλά ξένα δίκτυα αναπαράγουν την είδηση. Το παρακάτω βίντεο είναι ενδεικτικό!

Από τη ΝΔ επιχειρείται… κακήν κακώς διάψευση των γεγονότων, αλλά η πραγματικότητα δεν αλλάζει, ούτε τα μεγάλα λόγια χρυσώνουν το χάπι. Οπως για παράδειγμα τα λεγόμενα της Νίκης Κεραμέως, η οποία έσπευσε να καλύψει τις ενέργειες της κυβέρνησης, παρουσιάζοντάς τα όλα ρόδινα.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε ότι επιδίωξή της είναι να μην υπάρχουν αδήλωτες υπερωρίες ενώ χαρακτηριστικά όπως είπε και «η ίδια η ΓΣΕΕ είχε ζητήσει την ψηφιακή κάρτα».

Αναφορικά με το εάν χαρίζεται μια ώρα στη βιομηχανία που αφορά το χρόνο προετοιμασίας η κα Κεραμέως απάντησε ότι αυτό είναι κάτι που είχε ορίσει ο Άρειος Πάγος από το 1965 λέγοντας ότι «δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με ό,τι ίσχυε».

Για το θέμα της εξαήμερης εργασίας είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, χαρακτηρίζοντάς το ως άλλο ένα fake news! «Το πενθήμερο είναι ο κανόνας. Είναι η δυνατότητα για μια έξτρα ημέρα εργασίας» σημείωσε η υπουργός Εργασίας υποστηρίζοντας ότι το νέο μέτρο αφορά πολύ συγκεκριμένες επιχειρήσεις που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, όπως εργοστάσια με κυλιόμενες βάρδιες που δουλεύουν ακόμη και 7 ημέρες συνεχόμενα.

Όπως είπε αυτή η επιπλέον ημέρα εργασίας θα αμείβεται συν 40%, συν 115% αν είναι Κυριακή και αργία. «Όλα αυτά είναι μέτρα που έρχονται να θωρακίσουν τον εργαζόμενο» σημείωσε η υπουργός τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας».

Μάλιστα, όπως είπε «δεν πρέπει να μιλάμε για 6ημερη εργασία, αλλά για έκτακτη μέρα εργασίας». Και όπως είπε «μιλάμε για την εξαίρεση της εξαίρεσης που αφορά εργοστάσια και επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας».

@dailymail This means a 48-hour week for some businesses where employees will be able to work 2 extra hours per day or a sixth day. However, it’s not all bad as employees will receive 40% extra pay for their sixth day of work or 115% more if they work on Sundays. Would you be up for a 6-day week? #greece #work #weekend #money #business #tourism #news ♬ Greek Music – AndyWarner




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This