«Κατερίνα μην ανησυχείς, εσένα θα προτείνω»!

Must Read

Ο πρωθυπουργός μετέβη πριν από λίγη ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών και μηνιαίων ενημερώσεων με κύριο θέμα της συζήτησης -υποτίθεται- τα καθημερινά προβλήματα και την ακρίβεια.

Ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης όμως ήταν άλλος.

Η πρόεδρος είχε μεταφέρει μέσω του υπουργού – προξενητή, την δυσαρέσκεια της για τις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου αναφορικά με την εξεύρεση νέου προσώπου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αποφασισμένος να μην ανανεώσει την θητεία της. 

Έπειτα λοιπόν από την υπόθεση του Αυγενάκη, ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να διαχειριστεί άλλο ένα πρόβλημα, με πρόσωπα που επίσης τον «κρατάει».

Από την πλευρά της η Σακελλαροπούλου έχει επιδοθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ένα μπαράζ επαφών με την λεγόμενη κεντροαριστερά, ώστε να αποσπάσει την στήριξη του Κασσελάκη (με την βοήθεια του πρέσβη Τσούνη), του ΠΑΣΟΚ (θεωρείται δεδομένη αν εκλεγεί ο Δούκας) και της Νέας Αριστεράς, που θεωρείται επίσης δεδομένη.

Με αυτόν τον τρόπο, η νυν πρόεδρος εξασφαλίζει στον Μητσοτάκη έναν ικανοποιητικό αριθμό ψήφων, από τη στιγμή που θεωρείται βέβαιο πως τουλάχιστον 90 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα υπακούουν στην εντολή του πρωθυπουργού για ανανέωση της θητείας της.

Αντίθετα, στην περίπτωση του Κώστα Τασούλα, ο αριθμός των ψήφων θα περιοριστεί αυστηρά στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Ν.Δ. Άσε που ο πρόεδρος της Βουλής έκανε το λάθος να πιέσει τον Μητσοτάκη για να πάρει πίσω την έδρα από τον Αυγενάκη, χωρίς να γνωρίζει πόσο βαθιές είναι οι σχέσεις των δύο ανδρών…

Μπροστά λοιπόν σε αυτές τις εξελίξεις, την πίεση και τα επιχειρήματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαναγκάστηκε σήμερα να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο ώστε να διαβεβαιώσει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου πως θα την προτείνει και για δεύτερη θητεία. Για να γίνει μάλιστα πιο πειστικός, είπε στην πρόεδρο ότι περιμένει δημοσκοπική αναβάθμιση μετά τις ευρωεκλογές και αντίστοιχη πτώση της αντιπολίτευσης, γεγονός που θα του δώσει πάλι την ισχύ να την επιβάλει στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

Φυσικά ο Μητσοτάκης δεν εννοούσε λέξη από αυτά που είπε σήμερα. Εάν ανακοινώσει πάλι την Σακελλαροπούλου για πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην κοινοβουλευτική ομάδα θα ξεσπάσει χάος. Μιλάμε για αναταραχή μεγαλύτερη και από την ψήφιση του γάμου ομοφυλοφίλων.

Αυτό που προσπαθεί να κάνει λοιπόν είναι να κερδίσει χρόνο, να μην έχει προβλήματα με τις υπογραφές κάποιων προεδρικών διαταγμάτων που μόνο η Σακελλαροπούλου θα μπορούσα να υπογράψει, να βγάλει το φθινόπωρο και βλέπουμε…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Τραγική θητεία. Τι να προτιμηθούμε; Τα προκλητικά εξωφρενικά γλέντια για τον γάμο και τις τεκνοθεσίες; Την δικαιωματίστικη αρθρογραφία σε woke εφημερίδες λες και η θέση της είναι επικεφαλής αριστερίστικης ΜΚΟ; Τις παρεμβάσεις για θέματα woke ατζέντας και η σιωπή της στα μεγάλα κοινωνικά και εθνικά θέματα; Τη συστηματικά διχαστική και ανοίκεια στάση της σε πλήθος περιστάσεων και θεμάτων; Την πλήρη άρνηση ή ανικανότητα να εμπνεύσει υψηλό φρόνημα και να ενώσει τον λαό; Η χειρότερη θητεία που έγινε ποτέ μετα το 1974. Και θα πάρει μαζί της τη μεταλλαγμένη woke ΝΔ που δεν δείχνει να συνέρχεται. Ισως καλύτερα έτσι για να ανανεωθεί η πολιτική σκηνή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This