Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι: «Θα καταστρέψουμε τα σχέδια τους με οποιονδήποτε τρόπο»

Must Read

Εξακολουθεί τις απειλές της η Άγκυρα την ώρα που υπογράφεται η συμφωνία για τον αγωγό EastMed. Τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν και σήμερα υπερπτήσεις πάνω από την νήσο Παναγιά και τις Οινούσσες.

Αλλά σημαντικά και αποκαλυπτικά για τις προθέσεις της  Άγκυρας είναι όσα δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Ανατολού ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι. τα οποία και συμπυκνώνονται στις παρακάτω φράσεις: «Είπαμε ότι δεν θα τα επιτρέψουμε αυτά. Αλλά ενώ το λέμε αυτό, προσθέτουμε και αυτό, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα. Το ζήσαμε αυτό στο παρελθόν. Εάν υπάρχει ρίσκο, θα το αναλάβουμε, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί».

Συγκεκριμένα μιλώντας για τον αγωγό EastMed είπε: «Είχαμε διαπιστώσει μια προσπάθεια «περικύκλωσης» της Τουρκίας. Εμείς αυτό το βλέπαμε και άλλωστε λαμβάναμε τα μέτρα μας αναλόγως. Προχωρήσαμε στη διάλυση αυτού του παιχνιδιού, ειδικά με τη συμφωνία για την ΑΟΖ που υπεγράφη με τη Λιβύη. Καταφέραμε να ξεφύγουμε διαλύοντας το. Επίσης και στέλνοντας τα γεωτρύπανανα Γιαβούζ και Φατίχ και το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός, στην περιοχή»

Δείτε επίσης:Το απόγευμα η συμφωνία για τον East Med – Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τι κερδίζει η Ελλάδα!

Επιπλέον σχετικά με το υπόμνημα της κυβέρνησης Σαράτζ για στρατιωτική βοήθεια ο Οκτάι δήλωσε τα εξής:«Εμείς είμαστε έτοιμοι. Και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας και το Υπουργείο Άμυνάς μας είναι έτοιμοι. Η έγκριση του υπομνήματος από τη βουλή είναι και ένα πολιτικό μήνυμα. Όταν περάσει το υπόμνημα, μπορεί οι άλλες πλευρές να πάρουν μια άλλη στάση λέγοντας “εντάξει αποσυρόμαστε, εγκαταλείπουμε την επίθεση”. Τότε γιατί να πάμε; Αλλά αν συνεχίσουν, εδώ υπάρχει πρόσκληση και καθαρή δήλωση ανταπόκρισης σε αυτή την πρόσκληση από τον Πρόεδρό μας. Εάν ο κίνδυνος είναι σήμερα, τότε σήμερα, εάν είναι αύριο, τότε αύριο, εάν σε τρεις μέρες, σε τρεις μέρες, εάν σε δέκα μέρες, τότε σε δέκα μέρες. Επομένως το υπόμνημα έχει ένα χρόνο διάρκειας, όταν υπάρξει ανάγκη θα σταλούν οι δυνάμεις που χρειάζονται».

Βλέπουμε λοιπόν ότι οι Τούρκοι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Ο αγωγός EastMed είναι γι αυτούς το κόκκινο πανί αφού τους αποκλείει από το ενεργειακό παιχνίδι στην ανατολική Μεσόγειο αναγάγοντας την χώρα μας σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο.

Η συμφωνία με την Λιβύη ήταν ακριβώς η προσπάθεια τους για ακύρωση των σχεδίων για τον EastMed στην πράξη. Είναι βέβαιο ότι βάσει αυτής της συμφωνίας θα δούμε Τουρκικά ερευνητικά νότα και ανατολικά της Κρήτης. Και τότε εμείς τι θα κάνουμε; Όπως έχουμε ξαναπεί όσο δεν προχωράμε στην ανακήρυξη ΑΟΖ αφήνουμε στον αέρα όλα όσα μας ανήκουν. Μόνο η άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ μας κατοχυρώνει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This