«Μπορώ να κερδίσω τον Τραμπ» λέει ο Μπάιντεν – Πιέσεις Δημοκρατικών να αποσύρει την υποψηφιότητά του!

Λίγους μήνες πριν τις εκλογές

Must Read

«Μόνο ο Θεός μπορεί να με βγάλει από την κούρσα» είπε ο Τζο Μπάιντεν και προκάλεσε κύμα αντιδράσεων… Την ώρα μάλιστα που βλέπει και ο ίδιος πως οι δυνάμεις του αλλά και οι όποιες ιδέες του έχουν στερέψει επικίνδυνα. Ο Μπάιντεν υπερασπίζεται το… γνωστικό του επίπεδο, ορκίζεται πως θα παραμείνει στην εκλογική κούρσα κι αυτό καθώς οι Δημοκρατικοί της Βουλής ορίζουν ήδη έκτακτη συνάντηση, πρεσάροντας καταστάσεις για να αποσυρθεί από την μάχη!

Έδωσε ωστόσο τελικώς ο… απτόητος Μπάιντεν την κρίσιμη για πολλούς συνέντευξη στο ABC, επιμένοντας πως «κανείς δεν είναι ικανότερος (από εμένα)», παρά τις διαρκείς εκκλήσεις να αποχωρήσει από την κούρσα, μετά την πανωλεθρία στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ!

Ο Μπάιντεν αναγνώρισε για πολλοστή φορά ότι η εμφάνισή του στην προ ημερών τηλεμαχία με τον Τραμπ ήταν κάτω των προσδοκιών, φτιασιδώνοντας όμως το ότι στερείται επιχειρημάτων με το ότι «ήταν μια κακή παρένθεση».

Και προσθέτει κυνικά: «Ήμουν εξουθενωμένος», όπως είπε στον ελληνικής καταγωγής, Τζορτζ Στεφανόπουλος του ABC News, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την πέρα για πέρα ασύνδετη παρουσία του στο debate.

«Δεν άκουσα το ένστικτό μου, όσον αφορά την προετοιμασία, και [είχα] μια κακή νύχτα», είπε ο Μπάιντεν.

Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος τον ρώτησε ευθέως αν παρακολούθησε αργότερα την τηλεμαχία, για να σχηματίσει καλύτερη άποψη, σχετικά με την εικόνα του. «Δεν νομίζω, όχι» απάντησε ο Μπάιντεν. Ο πολιτικός σχολιαστής έθεσε επίσης το ζήτημα του γνωστικού τεστ που έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη ο Τραμπ, ρωτώντας τον Μπάιντεν εάν θα ήταν έτοιμος να υποβληθεί σε τέτοιου είδους αξιολόγηση. Ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε πως «η άσκηση των καθηκόντων ισοδυναμεί με γνωστικό τεστ» στο οποίο… υποβάλλεται καθημερινά. Μόνο που έχει καθημερινά υποπέσει σε αμέτρητες γκάφες.

Ο Μπάιντεν δεν απέφυγε σε ορισμένες περιπτώσεις τις ημιτελείς προτάσεις. Επί 22 λεπτά υπερασπίστηκε με πείσμα την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, αμφισβητώντας τις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στον Τραμπ και εκφράζοντας την βεβαιότητα για αμφίρροπη κούρσα, «στήθος με στήθος».

Ο Τζορτζ Στεφανόπολος ρώτησε επίμονα τον Μπάιντεν για το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την εκλογική κούρσα, για να λάβει την απάντηση: «Εάν ο Παντοδύναμος Θεός ερχόταν και μου έλεγε “ Τζο, βγες από την κούρσα”, θα το έκανα. Αλλά ο Παντοδύναμος Θεός δεν θα έρθει».

Την ίδια ώρα, ο Δημοκρατικός βουλευτής Μάικ Κουίγκλι, προτρέπει τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές. Μιλώντας στο MSNBC, ο βουλευτής Μάικ Κούιγκλι, ο οποίος εκπροσωπεί το Ιλινόι στη Βουλή των Αντιπροσώπων, υπογραμμίζει πως «το μόνο που μπορείτε να κάνετε τώρα για να αποτρέψετε την απόλυτη καταστροφή, είναι να παραιτηθείτε και να αφήσετε κάποιον άλλον να κάνει αυτά που πρέπει».

Οι άλλοι τρεις βουλευτές των Δημοκρατικών που έχουν καλέσει τον πρόεδρο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την εκλογική κούρσα είναι οι Λόιντ Ντόγκετ (Τέξας), Ραούλ Γκριχάλβα (Αριζόνα) και Σεθ Μούλτον (Μασαχουσέτη).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This