Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ: Καταψηφίστηκαν τα δημοψηφίσματα – Πιθανές οι διαγραφές από Κασσελάκη

Το συνέδριο θα διεξαχθεί 4-6 Οκτωβρίου

Must Read

Έντονοι ήταν οι διαξιφισμοί στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το Σάββατο. Τα ζητήματα του εκλογικού αποτελέσματος, των καταστατικών αλλαγών στο Κόμμα και των δημόσιων τοποθετήσεων του Στέφανου Κασσελάκη κυριάρχησαν στην συνεδρίαση. Αποφασίστηκε το συνέδριο να διεξαχθεί 4-6 Οκτωβρίου.

Με τις ψηφοφορίες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εισήγηση Κασσελάκη πέρασε κατά πλειοψηφία ενώ καταψηφίστηκαν οι προτάσεις για δημοψηφίσματα αναφορικά με την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου και τις καταστατικές αλλαγές, τις οποίες κατέθεσε η αποκαλούμενη «εσωκομματική αντιπολίτευση».




 

Επίσης, συγκροτήθηκε Οικονομική Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από τον οικονομικό διευθυντή Χρήστο Μαυροκεφαλίδη και τους Κασσάρα, Αλεξιάδη, Μελαχρινό, Πούλου και Κασιμάτη. Θα είναι επιφορτισμένη αρχικά με προτάσεις για τα κομματικά ΜΜΕ.




 

Κασσελάκης: «Δεν είναι απειλή, είναι απλή λογική»

«Δεσμεύομαι πως από εδώ και πέρα θα σας ταράξω στην συλλογικότητα. Ετοιμαστείτε να συνεδριάζουν τα Όργανα όλη την ώρα. Και Αύγουστο αν χρειαστεί! Να συμφωνήσουμε όλοι μας ότι μέσα στα Όργανα θα μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Αν όμως την επόμενη μέρα είστε σε μια δημόσια πλατφόρμα και αντιφάσκετε με το πνεύμα και τις αποφάσεις του κόμματος, παραβιάζοντας το Καταστατικό που διαχωρίζει την κομματική από την προσωπική θέση, τότε θα πρέπει το κόμμα και ο πρόεδρος να πάρει θέση. Δεν είναι απειλή. Είναι απλή λογική. Είναι έντιμη συμφωνία που κάνουμε για να πάμε μπροστά»

Όλα Γεροβασίλη: Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα

«Ο μεγάλος κερδισμένος των ευρωεκλογών ήταν η αποχή» επισήμανε η αντιπρόεδρος της Βουλής, συμπληρώνοντας ότι δεν υποτιμά την δεύτερη θέση στην οποία κρατήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν ήταν αυτός ο στόχος μας και δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Χάσαμε 3% και το 1/3 των ψηφοφόρων του, πάνω από 300 χιλιάδες ψήφους» δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Διαξιφισμοί Κασσελάκη – Γεωργόπουλου για τα «μαύρα ταμεία» επί Τσίπρα

Χαμός στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Μετά τις καταστατικές αλλαγές που προανήγγειλε στην ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης, ξεκίνησε η δριμεία κριτική από τους αποκαλούμενους «87» ενώ δεν έλειψε η ένταση για τα οικονομικά του κόμματος.

Την ώρα που ο πρώην οικονομικός διευθυντής, Θύμιος Γεωργόπουλος, μιλούσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του επιτέθηκε:

«Το ξέρεις ότι αυτό που κάνεις είναι αντικαταστατικό;» είπε εμφανώς ενοχλημένος ο Κασσελάκης.

«Τους λέω τα σημεία της ομιλίας μου» απάντησε ο Γεωργόπουλος. Νωρίτερα είχε επικρίνει τον Κασσελάκη για τις αναφορές του περί «μαύρων ταμείων» στην Κουμουνδούρου.

Χαρακτήρισε «απαράδεκτο» να γίνονται τέτοιες επιθέσεις στοχοποιώντας τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.




Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε απολύσει τον περασμένο Φεβρουάριο τον Θύμιο Γεωργόπουλο, ο οποίος εκετελούσε καθήκοντα οικονομικού διευθυντή του κόμματος τα τελευταία 3,5 χρόνια.




 

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

    • Ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι εκκλησίες…χαχαχαχαααα!! Γύρισε από το άλλο πλευρο και κοιμήσου πάλι …τουλάχιστον ο Κασσελακης έχει τα κοτσια να τα βάλει με όλη την λιγδιασμενη αριστερά που έμαθε να ζει από το κόμμα….αν το έκαναν και οι άλλοι αυτό στο κόμμα τους, θα είχαμε μία πιθανότητα να δούμε κάτι καλύτερο σαν χώρα. Ως τότε καληνύχτα …..όχι 60% η αποχή , 80% θα πάει ….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This