Ο Όρμπαν επιχειρεί διά της πλαγίας οδού να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος – Οι αναφορές Μπορέλ

«H Ουγγαρία δεν έχει λάβει εντολή από το Συμβούλιο της ΕΕ για προώθηση των σχέσεων με τον οργανισμό τουρκογενών κρατών»

Must Read

Τα «τρικ» του Όρμπαν, το ψευδοκράτος και τα τουρκογενή κράτη… Ο Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε πως η Ουγγαρία δεν έχει λάβει καμία εντολή από το Συμβούλιο της ΕΕ για την προώθηση των σχέσεων με τον οργανισμό τουρκογενών κρατών… Ωστόσο ο Όρμπαν από μεριάς του επιχειρεί δια της πλαγίας οδού να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος, το οποίο συμμετέχει παράνομα στη σύνοδο των τουρκογενών! Κίνηση εκ του πονηρου που δεν έμεινε αναπάντητη ούτε πέρασε απαρατήρητη όπως θα ήλπιζε ο Ούγγρος.

«Ο Όρμπαν δεν έχει λάβει εντολή από την ΕΕ να την εκπροσωπήσει στον οργανισμό τουρκογενών κρατών», αναφέρεται. Ο Ζοζέπ Μπορέλ επεσήμανε ότι η συμμετοχή Όρμπαν στην άτυπη σύνοδο του οργανισμού τουρκογενών κρατών στη Σούσα 5-6 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο και μόνο των διμερών σχέσεων μεταξύ της Ουγγαρίας και του οργανισμού.

«Η Ουγγαρία είναι πλέον το κράτος μέλος της ΕΕ που υπηρετεί την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024. Αυτό δεν συνεπάγεται καμία εξωτερική εκπροσώπηση της Ένωσης που είναι ευθύνη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε επίπεδο αρχηγού κράτους ή κυβέρνησης και ο ύπατος εκπρόσωπος της Ένωσης σε υπουργικό επίπεδο» πρόσθεσε ο Μπορέλ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση απορρίπτει τις προσπάθειες του οργανισμού τουρκογενών κρατών να νομιμοποιήσει την τουρκοκυπριακή αποσχιστική οντότητα, τη λεγόμενη, διεθνώς μη αναγνωρισμένη, “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”, ως παρατηρητή στον οργανισμό τουρκογενών κρατών» υπογράμμισε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, σημειώνοντας ότι αυτή η απόφαση, εν αναμονή της επικύρωσης των μελών, «είναι λυπηρή και έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι αρκετά μέλη του εξέφρασαν σθεναρή υποστήριξη στην αρχή της εδαφικής ακεραιότητας και στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Και πρόσθεσε: «Η ΕΕ έχει καταστήσει επανειλημμένα σαφές, συμπεριλαμβανομένου του ανώτατου πολιτικού επιπέδου, ότιναναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία ως υποκείμενο διεθνούς δικαίου, σύμφωνα με τις αντίστοιχες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Πράγμα που σημαίνει ότι η στροφή στην εθνικιστική/πατριωτική δεξιά στην Ευρώπη, αλλά και ο αντισλαμισμός, δεν ταυτίζονται με αντιτουρκική στάση. Ένας κατά τα άλλα αντι-ισλαμιστής όπως ο Ορμπάν μπορεί ταυτιστεί γεωπολιτικά με τον Σουλτάνο.

    Ακριβώς όπως η αντισημιτική δεξιά συχνά ταυτίζεται με τον ακροδεξιό Νετανιάχου: δεν υπάρχουν στεγανά στην γεωπολιτική.

    Όποιος περιμένει σκληρότερη στάση απέναντι στην Τουρκία αν κυριαρχήσουν ακροδεξιοί στην Ευρώπη, δεν έχει καμία ιστορική αντίληψη. Είς οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης: μόνο η καλλιέργεια φιλολαϊκού αντι-ολιγαρχικού πατριωτισμού μπορεί να εξοπλίσει την Ελλάδα απέναντι στο Τουρκικό τέρας.

    • Ποιοι είναι αυτοί οι περίφημοι “ακροδεξιοί”, τέλος πάντων; Κάθένας που θέλει να διατηρήσει την πατρίδα του καθαρή από λαθροσκουπίδια, που δεν θέλει να χάσει την εθνική του ταυτότητα, που πιστεύει στο έθνος και την πατρίδα, που θέλει να υπάρχει κράτος να τον προστατεύει και όχι κράτη-χαλβάδες, σαν το δικό μας, είναι …. “ακροδεξιός”; Και τι σχέση έχει αυτό με την στάση έναντι τής Τουρκίας;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This