Bloomberg: Πιθανό το σενάριο κυβέρνησης συνασπισμού Μακρόν – Αριστεράς

Πολλοί αναρωτιούνται πώς θα είναι το σκηνικό της επόμενης μέρας

Must Read

To ενδιαφέρον έχει στραφεί στην Γαλλία από τα διεθνή ενημερωτικά πρακτορεία. Θυμίζουμε, σημειώθηκε μεγάλη ανατροπή στις εκλογές και το κόμμα του Ζαν Λυκ Μελανσόν κατέκτησε την πρώτη θέση, αφήνοντας στην τρίτη αυτό της Μαρίν Λεπέν και δεύτερο του Εμανουέλ Μακρόν. Χωρίς να χαθεί χρόνος, πολλοί αναρωτιούνται πώς θα είναι το σκηνικό της επόμενης μέρας. Με τις πρώτες αναλύσεις να εξετάζουν τα σενάρια συνεργασίας!

Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί η κατανομή των εδρών των επιμέρους κομμάτων της Αριστεράς, το Bloomberg υποστηρίζει ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης απόλυτης πλειοψηφίας. Στην Γαλλία, που αποκλείει την ακροαριστερή «Ανυπότακτη Γαλλία» του Μελανσόν…

Το πρακτορείο, βασιζόμενο στις εκτιμήσεις των Toluna-Harris Interactive, αναφέρει πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί εφόσον τα λοιπά κόμματα του Νέου Λαϊκού Μετώπου συγκεντρώσουν 124 έδρες. Σε αυτή την περίπτωση και εφόσον συμμαχήσουν με την παράταξη Μακρόν, που αντίστοιχα θα αποκτούσε 182 έδρες, θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβερνητική συμμαχία 306 εδρών, η οποία βρίσκεται αρκετά πάνω από το όριο το 289 εδρών που απαιτούνται για την απόλυτη πλειοψηφία.

Ο Μακρόν εξάλλου, είχε ξεκαθαρίσει, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ότι δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης της παράταξής του με το κόμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας, του Μελανσόν.

Δείτε σχετικά:

Μακρόν: Θα σεβαστώ την επιλογή των Γάλλων – Μπαρντελά: «Επικράτησε μια συμμαχία ατιμίας»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ευτυχώς που οι απανταχού νεοταξίτες,έχουν κι αυτήν εδώ την καινούργια,βολεμένη μεταλλαγμένη κι από κωλοπαίδια κ ηλιθίους μπολιασμένη κι αποχαυνωμένη «νέα» αριστερά..

    Τί θα κάνανε όλα αυτά τα σιχάματα χωρίς το ηθικό ντοπάρισμα-τσοντάρισμα και πατρονάρισμα κάθε τόσο αυτής της νέας αριστεράς!…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This