Μας εμπαίζει ο Μαρινάκης για την 6ήμερη εργασία: «Eίναι fake news – Προστατεύει τους εργαζόμενους»

Must Read

Την ώρα που η Ελλάδα έχει γίνει διεθνώς ρεζίλι για άλλη μια φορά, με κορυφαία ΜΜΕ να κατακεραυνώνουν την ρύθμιση για 6ημερη εργασία, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζουν «βάρβαρη», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλάει για fake news και… προστασία των εργαζομένων.

Σε δηλώσεις του κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης από τη μια διέψευσε ότι θεσμοθετήθηκε το 6ημερο εργασίας στην Ελλάδα, από την άλλη χαρακτήρισε την ρύθμιση μέτρο που προστατεύει τους εργαζόμενους!

«Δεν ισχύει ότι θεσμοθετήθηκε στην Ελλάδα η 6ήμερη εργασία. Είχαμε τη δυνατότητα πάρα πολλές φορές ως κυβέρνηση να αποδείξουμε ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που διακινήθηκε και υιοθετήθηκε από κάποια ξένα μέσα. Κάποια δηλαδή fake news στην Ελλάδα εξήχθησαν στο εξωτερικό. Η συγκεκριμένη ρύθμιση που ισχύει από 1η Ιουλίου αφορά πολύ λίγες επιχειρήσεις, συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων 24ωρης συνεχούς λειτουργίας, που δουλεύουν 7 ημέρες 24 ώρες το 24ωρο ή κάποιες 5ήμερης και 6ήμερης λειτουργίας που δουλεύουν 24 ώρες τη μέρα» δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης και μετά υποστήριξε:

«Είναι μία έκτακτη μέρα εργασίας υπό προϋποθέσεις που πρέπει να δηλώνεται στην ΕΡΓΑΝΗ και όχι μία παγιωμένη 6ήμερη εργασία. Μάλιστα το μέτρο αυτό που αφορά πολύ λίγες κατηγορίες επιχειρήσεων ουσιαστικά προστατεύει τους εργαζόμενους αυτών των επιχειρήσεων γιατί οδηγεί σε μία προσαύξηση του ημερομίσθιου κατά 40% εάν είναι Σάββατο ή κατά 115% εάν είναι Κυριακή».

Δηλαδή παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεμελίωσε το 6ημερο σε κατηγορίες επιχειρήσεων, ενώ νωρίτερα μίλησε για ψευδείς ειδήσεις! Είναι η κλασική τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να χρυσώνει το χάπι και να ρίχνει στάχτη στα μάτια. 

Υπενθυμίζεται ότι διεθνή ΜΜΕ έχουν ασχοληθεί με τη ρύθμιση για την 6ημερη εργασία στη χώρα μας, τονίζοντας μάλιστα ότι άλλα κράτη της Ευρώπης έχουν ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζουν την 4ήμερη εργασία.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This