Κομπάρσος ο Μητσοτάκης στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Must Read

Σε ρόλο κομπάρσου, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να περιοριστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επετειακή σύνοδο του ΝΑΤΟ, αύριο (Τετάρτη) και την Πέμπτη, την ώρα που τα ανοιχτά μέτωπα στα εθνικά μας θέματα επιβάλλουν μια εντελώς διαφορετική στάση από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

  • «Η θέση μας», εφημερίδα «δημοκρατία»

Η συγκυρία στην οποία θα εορταστούν τα 75α γενέθλια της Συμμαχίας στην Ουάσινγκτον είναι κρίσιμη από γεωπολιτικής σκοπιάς και αυτό χωρίς αμφιβολία είναι κάτι που επηρεάζει άμεσα και τη χώρα μας. Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ωστόσο ότι βολεύεται με τα «ήρεμα νερά», τα οποία όμως στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου ήρεμα.




Όχι μόνο κάτω από την επιφάνεια, σημειώνονται ακόμη και τώρα αλλεπάλληλες αναταράξεις, οι οποίες, όσο κι αν επιχειρείται τεχνηέντως να μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ή να υποβαθμίζονται, δεν παύουν να είναι ανησυχητικές και να υποκρύπτουν σοβαρούς κινδύνους.

Κι αν για τα υπόλοιπα μπορεί να ψελλίσει κάποιες δικαιολογίες, ένα σαφές δείγμα γραφής αποτελεί ο επιεικώς απαράδεκτος τρόπος χειρισμού των συνεχιζόμενων προκλήσεων από την ηγεσία των Σκοπίων.

Μάλιστα, οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι θα θέσει θέμα παραβίασης της Συμφωνίας των Πρεσπών εντείνει τις ανησυχίες ότι αυτό δεν θα είναι παρά στάχτη στα μάτια, είτε συναντηθεί με τον Χρ. Μίτσοσκι είτε όχι, και λέγεται μόνο και μόνο για να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις.




Όλο αυτό θυμίζει, άλλωστε, τον κ. Μητσοτάκη του παρελθόντος, που στα λόγια προειδοποιούσε τους Σκοπιανούς με βέτο αλλά στην πράξη, μόλις πήρε την εξουσία, κατέληξε να τους παρακαλά να εφαρμόσουν την επαίσχυντη και εθνικά επιζήμια συμφωνία.

Με στοιχειοθετημένες δεκάδες παραβιάσεις της ο μόνος εθνικά υπεύθυνος και επιβεβλημένος δρόμος θα ήταν η καταγγελία της προκειμένου να ακυρωθεί. Ολα τα άλλα συνιστούν έμμεση νομιμοποίηση του νέου κύματος προκλητικότητας από την ηγεσία του VMRO σε αντιδιαστολή με την ελληνική υποχωρητικότητα.

Αλλά ακόμη κι απέναντι στην Τουρκία ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει κανένα δικαίωμα να δείχνει αυτή την παθητικότητα και να σφυρίζει αδιάφορα, δήθεν επαναπαυμένος από τη συζήτηση που είχε με τον Ερντογάν στο Λευκό Παλάτι της Αγκυρας μετά το Πάσχα. Οι ιταμές προκλήσεις της Άγκυρας δεν έχουν σταματήσει όλο το ενδιάμεσο διάστημα, είτε με τις παράνομες NAVTEX είτε με τις απειλές για τα θαλάσσια πάρκα ή με την πόντιση καλωδίων σε ελληνικά χωρικά ύδατα, αποδεικνύοντας ότι το αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας» παραμένει σε πλήρη εξέλιξη.

Παρά ταύτα, ο κ. Μητσοτάκης θα μείνει με το στόμα κλειστό ενώπιον της λοιπής ηγεσίας του ΝΑΤΟ, η οποία δεν σταματά από τη δική της πλευρά να χαϊδεύει και να καλοπιάνει τον «σουλτάνο».

Αλλά ας μην προκαλεί κι αυτό απορία. Είναι ο γνωστός κ. Μητσοτάκης…

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ευτυχώς πρωταγωνιστές γενικά γίνονται αυτοί που κατα κύριο λόγο έχουν αρχί..ια…
    Τώρα ο δικός μας ,κομπάρσος θα είναι μια ζωή, γιατί το παιδί έχει πλαστικά αρχί..ια .
    Στάικος Π.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This