Τα Σκόπια… ξεσαλώνουν και ο Μητσοτάκης δηλώνει: «Δεν είναι εποικοδομητική η στάση τους»

«Όταν αναφέρονται σε "Μακεδονία", μου προκαλεί ανησυχία»

Must Read

Την ώρα που η νέα ηγεσία των Σκοπίων του VMRO – DPMNE κλιμακώνει τις προκλήσεις, με την χρήση του όρου «Μακεδονία» για την νεοπαγή χώρα να είναι στην ημερήσια διάταξη και σε όλα τα φόρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι… ανησυχεί. Ο πρωθυπουργός έδωσε την Τρίτη μια πρόγευση για την τοποθέτησή του στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που όπως διαβλέπεται θα είναι «χλιαρή».

Σε συζήτηση στο Council of Foreign Relations με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα και διευθύνοντα σύμβουλο της Corus International, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από Σιλιάνοφσκα και Μίτσκοσκι. Τόνισε δε, ότι η συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο χώρες για την ονομασία είναι erga omnes.

«Αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο για την Ελλάδα. Όταν αναφέρονται σε “Μακεδονία”, μου προκαλεί ανησυχία. Πρόκειται για μια στάση που δεν είναι εποικοδομητική και δημιουργεί προβλήματα στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Τι είπε για ελληνοτουρκικά

Μια ημέρα πριν από το τετ α τετ με τον Ερντογάν στην Ουάσινγκτον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι όταν ανέλαβε την εξουσία «αντιμετωπίσαμε έναν επιθετικό αναθεωρητισμό από την πλευρά της Άγκυρας», δεν άλλαξαν οι θεμελιώδεις αρχές της γείτονος χώρας, αλλά έχουν γίνει σημαντικά μικρά βήματα.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην διακοπή των υπερπτήσεων και των παραβιάσεων –κάτι που δεν ισχύει-, τα μέτρα για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης και την διευκόλυνση της βίζας για τους Τούρκους τουρίστες που επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά, που άνοιξε την κερκόπορτα στο Αιγαίο.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Είναι δύσκολο να ζητά erga omnes, πρέπει να παραδεχθεί ότι είναι καλή η συμφωνία και να ψηφίσει τα μνημόνια. Όταν καλλιεργούσε την κατάργηση της συμφωνίας, η άλλη πλευρά γνώριζε ότι θα μείνει μόνο Μακεδονία και το επιδιώκει

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This