Γραφικότητες Άδωνι στην Πάτρα: Φτύνει τον κόρφο του επειδή δεν κάηκε το Καραμανδάνειο!

Αύριο τίθεται ξανά σε λειτουργία το παιδιατρικό νοσοκομείο - «Βέλη» από την ΕΙΝΑ κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη: «Έχει αφήσει το ΕΣΥ σε απαράδεκτα χάλια»

Must Read

Σε μια επίσκεψη που περισσότερο έγινε για επικοινωνιακούς λόγους, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε σήμερα στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων, το οποίο υπέστη ζημιές από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή του Γηροκομείου.

Χρειάστηκε μάλιστα να εκκενωθεί και το νοσοκομείο, με παιδιά-ασθενείς να μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας».

Το Νοσοκομείο θα επανέλθει σε λειτουργία αύριο (Πέμπτη), καθώς σήμερα θα μείνει κλειστό για να ερευνηθεί το αν υπάρχουν τοξικές αναθυμιάσεις από την πυρκαγιά, αλλά και να καθαριστεί.

Εξευτελισμός…

Ο Άδωνις Γεωργιάδης «ξεδίπλωσε» το γραφικό του ταλέντο, αυτό της γελοιοποίησης και του εξευτελισμού, μπροστά στις κάμερες.

Φτύνοντας τον κόρφο του που δεν κάηκε το Καραμανδάνειο!

video capture

«Σήμερα είμαστε εδώ όλοι ανακουφισμένοι και χαρούμενοι γιατί όλα πήγαν καλά. Σήμερα θα μπορούσε εδώ να είμαστε (έφτυσε τον κόρφο του) σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση…».

Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα, αν ο Υπουργός Υγείας προχώρησε και σε «ξεμάτιασμα» (με λάδι ή χωρίς) και αν αυτός ήταν ο λόγος που έσβησε τελικά η φωτιά στην περιοχή…

Μπορεί να μας το πει ο ίδιος σε επόμενη εμφάνισή του.

Ή μάλλον, ας ρίξουμε καλύτερα μια ματιά σε παλαιότερες σχετικές… αξέχαστες στιγμές του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Βέλη» από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ) με ανακοίνωσή της για τη χθεσινή φωτιά πολύ κοντά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, στο Κέντρο Μέριμνα και στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο τα οποία εκκενώθηκαν, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Υπουργείου Υγείας και κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, η πολιτική της οποίας, όπως αναφέρουν, «έχει αφήσει το ΕΣΥ σε απαράδεκτα χάλια».

Κάνουν αναφορά στην υπολειτουργία των νοσοκομείων λόγω έλλειψης προσωπικού και ζητούν επίταξη ιδιωτικών μονάδων μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, αλλά και «να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή εφημέρευση των νοσοκομείων της πόλης μας».

  • Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Παρακολουθήσαμε όλοι με κομμένη την ανάσα να μαίνεται επικίνδυνα η φωτιά πολύ κοντά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, στο Κέντρο Μέριμνα και στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, τα οποία έχουν εκκενωθεί.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν, ευτυχώς ήταν πρόσκαιρα, όπως η δυσλειτουργία του αξονικού και του υπερήχου του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» (το οποίο εφημερεύει) λόγω της πτώσης της τάσης από βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ. Τα παιδιά του Καραμανδανείου μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο ΠΓΝΠ και στο ΓΝΠ, μέχρι να επαναλειτουργήσει το νοσοκομείο.

Ομοίως οι τρόφιμοι του Κωνσταντοπούλειου και οι μαθητές της Μέριμνας στο ΚΕΤΧ και μετά στην Ελπίδα και άνοιξε και η Δομή Αστέγων του Δήμου. Το ΤΕΠ του ΠΓΝΠ ετέθη σε προσωρινή εφημερία.

Η κατάσβεση της φωτιάς δε θα ήταν εφικτή, αν δεν είχαμε μεγάλη διαθεσιμότητα σε μέσα πυρόσβεσης.

Σε περίπτωση όμως που είχαμε σωρεία ασθενών, πως θα αντιμετωπίζονταν τα προβλήματα, ενώ λιμνάζουν ήδη 40 περιστατικά σε ράντσα από τη χτεσινή εφημερία στο ΠΓΝΠ; Δεν υπάρχουν πλέον δωμάτια να φιλοξενηθούν επειδή έχει φορτωθεί το νοσοκομείο με όλη την περιφέρεια.

Κι αυτό επειδή τα νοσοκομεία υπολειτουργούν λόγω έλλειψης ιατρικού και λοιπού προσωπικού.

Θα είχαμε παραμείνει στο άνοιγμα της εφημερίας του ΠΓΝΠ –όπως έγινε με την πανδημία- ή θα στρεφόμαστε στην ιερή αγελάδα των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων;

Εφ’ όσον η πολιτική της Κυβέρνησης και του Υπ. Υγείας έχει αφήσει το ΕΣΥ σε απαράδεκτα χάλια, θα κάνουν κάτι με το μεγάλο ιδιωτικό τομέα που αφειδώς χρηματοδοτούν; Καλό θα ήταν να μας απαντήσουν σε αυτό, πριν επιβεβαιωθεί στο μέλλον μια τέτοια υπόθεση.

Με λίγα λόγια, θα υπάρξει επίταξη μονάδων όπως το ΟΛΥΜΠΙΟΝ, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση ή θα εξακολουθούν οι ασθενείς να στοιβάζονται στα ΤΕΠ σε αναξιοπρεπείς και επικίνδυνες συνθήκες;

Καλούμε την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας να προβούν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση των βλαβών στο Καραμανδάνειο ώστε να επαναλειτουργήσει το συντομότερο. Επίσης, να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή εφημέρευση των νοσοκομείων της πόλης μας.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες εμείς οι νοσοκομειακοί γιατροί μπαίνουμε μπροστά, πρώτοι από όλους το ΔΣ της ΕΙΝΑ που βρίσκεται ήδη στους χώρους δουλειάς!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όπου υπάρξει ανάγκη σήμερα ή στη διάρκεια των επόμενων ημερών, να μεταβούν στα δύο νοσοκομεία και να βοηθήσουν, όπως επίσης και στους χώρος που έχουν μεταφερθεί οι τρόφιμοι του Κωνσταντοπούλειου Ευγηρείου και όσοι ηλικιωμένοι έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους!

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This