Παύλος Γερουλάνος: «Δέσμευσή μου, να μιλώ για τα θέματα που αφορούν την Ελληνίδα και τον Έλληνα»

«Στόχος μου είναι να εστιάσουμε στα προβλήματα του πολίτη» τονίζει ο Παύλος Γερουλάνος

Must Read

«Έχω δεσμευτεί να μιλήσω μόνο για τα θέματα που αφορούν την Ελληνίδα και τον Έλληνα» τόνισε κατά τη συνέντευξή του στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel, με τον δημοσιογράφο Πάνο Χαρίτο, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος σε ερώτηση που δέχθηκε για θέματα καταστατικού στο ΠΑΣΟΚ.

«Αυτήν τη στιγμή, μιλάμε για την εξαήμερη εργασία, ένα θέμα το οποίο ανοίγει όλες τις πόρτες για να παραβιαστούν οι εργασιακές σχέσεις. Έχουμε μια συνάντηση του κου Μητσοτάκη με τον κο Ερντογάν χωρίς ατζέντα. Έχουμε την ακρίβεια που κατατρώει τα εισοδήματα. Αν αναλωθούμε σε διαδικαστικά θέματα, τα οποία δεν αφορούν τον πολίτη, το αποτέλεσμα θα είναι να μας γυρίσει την πλάτη, όπως στο πολιτικό σύστημα, γιατί όσο αυτό ασχολείται με αυτά τα θέματα, τουλάχιστον δημοσίως και όχι εσωτερικά, αυτό κάνει κακό στο κάθε κόμμα. Μέσα στο ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν όργανα και αυτά θα αποφανθούν για οτιδήποτε. Στόχος μου είναι να εστιάσουμε στα προβλήματα του πολίτη, διότι, μόνο έτσι, θα βγούμε ενωμένοι από τη διαδικασία και θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου».

Μιλώντας για την εξωτερική πολιτική, ο κος Γερουλάνος στάθηκε στο γεγονός πως: «Η Ελλάδα κερδίζει όταν είναι γέφυρα και χάνει όταν είναι σύνορο». Τεκμηριώνοντας την άποψή του, έφερε ως παράδειγμα εποχές τις οποίες η χώρα ευδοκιμούσε με «πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική», καθώς και τη δική του εμπειρία στο Υπ. Εξωτερικών: «Αν δείτε τις εποχές που ευδοκιμεί η χώρα διεθνώς, είναι οι εποχές που η εξωτερική μας πολιτική χαρακτηρίζεται από πολυεπίπεδες πρωτοβουλίες και όχι από μονοδιάστατες στάσεις απέναντι στα προβλήματα. Σήμερα, η Ελλάδα θα μπορούσε να μιλάει και με την Ουκρανία και με τη Ρωσία και να συμμετέχει ενεργά στο να λειανθεί το έδαφος για οποιαδήποτε συνθήκη. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων. Αυτή είναι η δύναμη της Ελλάδας. Το έζησα στο Υπουργείο Εξωτερικών, όταν επί πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη και με Υπουργό Εξωτερικών τον Γιώργο Παπανδρέου, η Ελλάδα έπαιρνε συνέχεια πρωτοβουλίες και έβρισκε ευκαιρίες να παίξει διεθνή ρόλο».

Δείτε επίσης:

Ο Νίκος Παπανδρέου στηρίζει τον Παύλο Γερουλάνο για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This