Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπαθεί το Μαξίμου μετά την εξωφρενική ομολογία Μητσοτάκη για την Ουκρανία

«Δεν υπάρχει κανένα κενό στην ελληνική άμυνα» λέει ο Παύλος Μαρινάκης

Must Read

Σάλο και οργή έχει προκαλέσει η κυνική ομολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη για κενά στην ελληνική άμυνα, μετά τις σωρηδόν αποστολές όπλων και αμυντικού υλικού στην Ουκρανία και τον Ζελένσκι.

Αμήχανος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, προσπάθησε να διαψεύσει τα αντιπολιτευτικά πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα κενό στην ελληνική άμυνα». Μάλιστα έκανε λόγο για «φθηνή αντιπολιτευτική τακτική» κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ «είτε δεν κατάλαβε είτε έκανε ότι δεν κατάλαβε τι είπε ο πρωθυπουργός».

Στην προσπάθειά του να καλύψει την ομολογία του πρωθυπουργού, ο Π. Μαρινάκης υποστήριξε ότι η δήλωση αφορούσε την Ευρώπη στο σύνολό της και την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει: «Δεν υπάρχει καμία κρυφή ατζέντα. Ούτε κάποια κρυφή στήριξη. Η απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να διαβάζουν πιο προσεκτικά τις δηλώσεις των αντιπάλων τους» είπε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι ο Μητσοτάκης προσπαθεί για εξυπνότερο τρόπο κατανομής των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την άμυνα…

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στη Nadia Schadlow, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Η Ευρώπη έχει ανταποκριθεί στο καθήκον της και έχει αποδειχθεί αποτελεσματική. Το 2022 πιστεύω ότι πολλοί, συμπεριλαμβανομένων πολλών στη Μόσχα, θα στοιχημάτιζαν στην αδυναμία της Ευρώπης να παραμείνει ενωμένη όσον αφορά την υποστήριξη της Ουκρανίας. Έκαναν λάθος. Η Ευρώπη παραμένει ενωμένη. Παρέχουμε στην Ουκρανία ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια, 50 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα σημαντικό πακέτο που συμφωνήσαμε πριν από λίγους μήνες. Τα κράτη-μέλη συνεισφέρουν όμως και στις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Και πρωτοβουλίες όπως η πρωτοβουλία της Τσεχίας, για παράδειγμα, έχουν αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικές για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία το ταχύτερο δυνατό» και πρόσθεσε:

«Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να εξετάσουμε τα κενά που έχει δημιουργήσει αυτό στις δικές μας αμυντικές ικανότητες. Όσο κι αν μιλάμε για εξελιγμένα συστήματα, πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε ότι διαθέτουμε τα στοιχειώδη. Η Ουκρανία έδειξε πόσο σημαντικά είναι, για παράδειγμα, τα βλήματα 155 χιλιοστών και ότι σε έναν σύγχρονο πόλεμο δεν είναι όλα τόσο τεχνολογικά καθοδηγούμενα, όσο πολλοί πίστευαν. Να διασφαλίσουμε επίσης ότι θα εξορθολογήσουμε την παραγωγή, θα αυξήσουμε τα αποθέματά μας, ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε την ικανότητα να στηρίξουμε την Ουκρανία, είναι μια πρόκληση στην οποία πρέπει να αντεπεξέλθουμε».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η Λύση είναι Μία.
    Να κατατεθεί Μήνυση στον Άρειο Πάγο για Εσχάτη Προδοσία εναντίον του Κυριάκου Κων/νου Μητσοτάκη σύμφωνα με αυτά που είπε στις Η.Π.Α από όλα τα Κάματα της Αντιπολίτευσης , και να ζητηθεί να επισυναφθεί με την Μήνυση ολόκληρος Ο Κατάλογος Οπλικών Συστημάτων και Πυρομαχικών που εδώθησαν στην Ουκρανία , καθώς επίσης και τι έλαβε Η Ελλάδα σε αντικατάσταση όλων αυτών που έδωσε .
    Φωτογραφίες και Βίντεο κυκλοφορούσαν όλο αυτό το διάστημα από τι αποστολές είτε με Α/Φ είτε με νταλίκες από τα Νησιά , από την Κόρινθο , από την Ήπειρο κ,λ,π.
    Εμπρός Λοιπόν Κύριοι της Αντιπολίτευσης αν πραγματικά ενδιαφέρεσθε για την Ελλάδα , για την ακεραιότητά της , για τον λαό της ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ .

  2. Τελικά αποδεικνύεται ποιοι είναι οι ψεκασμένοι και συνωμοσιολόγοι,όλοι οι πιστοί- βολεμένοι του Μαρέβα και του θιάσου του που λέγεται κυβέρνηση …Ως πρώην ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας μόνο απέχθεια αισθάνομαι για τον συγκεκριμένο και τα πιστά του πρόβατα…
    Τα κενά για να καλυφθούν χρειάζονται δισεκατομμύρια και ο μογγόλος απέναντι καραδοκεί…Αλλά ο Corleone θέλει να είναι στη ” σωστή ” πλευρά της ιστορίας.
    Μακάρι την πρεμούρα που έχει για τον Τζανετάκο της Ουκρανίας να την είχε και για την Κύπρο μας…
    Στάικος Π.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This