Ο Πέτρος Γκικουρίας υποψήφιος στις εκλογές της 4ης Αυγούστου στην Χειμάρρα – Στήριξη από όλους τους ομογενείς

Απέναντι στον εκλεκτό του Έντι Ράμα, Βαγγέλη Τάβο

Must Read

Ο ομογενής επιχειρηματίας Πέτρος Γκικουρίας ανακοίνωσε την Πέμπτη την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Χειμάρρας στις εκλογές της 4ης Αυγούστου. Αναμένεται να στηριχθεί από τα κόμματα της αλβανικής αντιπολίτευσης, το ΚΕΑΔ και την δημοκρατική ένωση της ελληνικής εθνικής μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ».

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή καθαίρεσε και τυπικά τον εκλεγμένο δήμαρχο Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει στην φυλακή και έχει υποβάλει αίτημα για χορήγηση άδειας, προκειμένου να μεταβεί την προσεχή Τρίτη στο Στρασβούργο και να παραστεί στην εναρκτήρια ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Πέτρος Γκικουρίας θέτει υποψηφιότητα απέναντι στον εκλεκτό του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Έντι Ράμα, μειονοτικό εκ Δρόπολης, πρώην βουλευτή και υπουργό, και νυν περιφερειάρχη Αυλώνα, Βαγγέλη Τάβο.

Σε ανάρτησή του στα social media αναφέρει:

«Πήρα την απόφαση να κάνω ένα βήμα μπροστά για τον τόπο, να θέσω υποψηφιότητα για Δήμαρχος και να ζητήσω από τα πολιτικά κόμματα, από τους συλλόγους και από κάθε έναν συμπολίτη να στηρίξει αυτή την υποψηφιότητα για να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα.

Έχω γεννηθεί στους Δρυμάδες και προέρχομαι από μια οικογένεια που αγωνίστηκε για δύο ιερούς αγώνες: για τον Τόπο μας και για τη Δημοκρατία. Δούλεψα σκληρά στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, έμαθα πολλά εργαζόμενος στον τομέα της εστίασης και της φιλοξενίας. Και όλες αυτές τις γνώσεις και τις εμπειρίες θέλω να της αξιοποιήσω στον τόπο μου, εργαζόμενος μαζί με τους συμπατριώτες μου για την προκοπή και την ανάπτυξή της Χιμάρας σε όλους τους τομείς.

Στις 4 Αυγούστου δεν ψηφίζουμε για Πρωθυπουργό, ψηφίζουμε για Δήμαρχο! Ψηφίζουμε για την επόμενη ημέρα της Χιμάρας!

Η επόμενη ημέρα για τον Δήμο Χιμάρας δεν θα έχει αποκλεισμούς. Δεν θα έχει παιδιά και αποπαίδια. Μονίμους κατοίκους και αποδήμους. Σοσιαλιστές και Δημοκρατικούς. Δικούς μας και μη δικούς μας.

Δεν θα έχει διαφθορά. Δεν θα έχει ανασφάλεια για την περιουσία του κάθε πολίτη. Δεν θα έχει διορισμένο Δήμαρχο, που εφαρμόζει πιστά τις εντολές όσων θέλουν να σφετεριστούν τις περιουσίες μας. Από όπου κι αν προέρχονται αυτοί.

Είμαστε όλοι δημότες Χιμάρας και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας διχάσει, όσο ψηλά και αν βρίσκεται. Πάνω από όλους και από όλα είναι τοπικό συμφέρον!

Η επόμενη ημέρα για τον Δήμο Χιμάρας έχει πρόγραμμα! Αυτό που υπερψήφισαν οι πολίτες της Χιμάρας πέρσι τον Μάιο.

Η επόμενη μέρα έχει δουλειά. Έχει λύσεις! Έχει επενδύσεις! Έχει Ευρώπη! Έχει Δημοκρατία, την οποία εγγυάται πρώτα από όλους ο Δήμαρχος! Έχει Δήμαρχο που θα έχει πόρτες ανοιχτές στα Τίρανα, στις Βρυξέλλες, στην Αθήνα, αλλά και στην Ουάσινγκτον για να διεκδικήσει το καλύτερο για την επόμενη ημέρα της Χιμάρας.

Με αυτά τα λόγια ζητώ τη στήριξη και την ψήφο σας.»

Ποιος είναι ο Πέτρος Γκικουρίας

Γεννήθηκε τον Αύγουστο 1964 και μεγάλωσε στους Δρυμαδες Χειμάρρας. Αποφοίτησε από το τετραετές γυμνάσιο του Φίερι, όπου είχε εκτοπιστεί η οικογένειά του από το καθεστώς Χότζα. Μολονότι αποφοίτησε με καλούς βαθμούς, του απαγορεύτηκε η είσοδος στα πανεπιστήμια της χώρας, λόγω της εναντίωσης της οικογένειάς του στο κομμουνιστικό καθεστώς.

Το 1990 βρέθηκε στην Ελλάδα. Στην συνέχεια, μαζί με τον αδελφό του μετακόμισε στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 1991. Παρότι δεν γνώριζαν αγγλικά, με σκληρή δουλειά καταφέραν να επιτύχουν επαγγελματικά. Τα τελευταία 25 χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης και του τουρισμού, διατηρώντας ξενοδοχειακές μονάδες στο Ocean City του Maryland.

Είναι ιδρυτικό και διοικητικό στέλεχος της Ένωσης Χειμαρριωτών (Himarioton Society) της Αμερικής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής από το 2017. Επιπλέον, συμμετέχει ενεργά στην ενορία του Αγίου Γεωργίου στο Ocean City από το 1991 έχοντας διατελέσει πρόεδρος του ΔΣ των ενοριτών.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται οι ανακοινώσεις στήριξης των κομμάτων της αλβανικής αντιπολίτευσης. Η πρώτη δήλωση στήριξης του Πέτρου Γκικουρία ήλθε από το Κόμμα της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Πηγή: himara.gr

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This